Mediji

Arhiv: Računovodja mora biti vedno korak naprej

Kar 365 udeležencev se je zbralo na 25. Kongresu izvajalcev računovodskih storitev, največjem in najpomembnejšem izobraževalnem in družabnem dogodku računovodske stroke. Pod geslom »Pogled v prihodnost« na dvodnevnem dogodku, ki ga tradicionalno vsako leto organizira GZS - Zbornica računovodskih servisov, razpravljajo o novostih in trendih na področju računovodskih storitev, ki so nenazadnje bistvenega pomena za poslovno uspešnost in strateške odločitve podjetij in samostojnih podjetnikov.

Arhiv: Uvedba samostojnega predmeta informatike in računalništva v šole je kritična nuja

Ljubljana, 3. oktober 2023 – V Sloveniji bi morali letno usposobiti okoli šest tisoč strokovnjakov informacijske in komunikacijske tehnologije, a jih le okrog 2.500, kar Slovenijo uvršča na prvo mestu v EU po težavah pri pridobivanju IKT kadrov. Ravno zato je obvezen predmet računalništva in informatike (RIN) s primernim učnim programom, ki bi digitalno opismenjeval vse mlade v osnovnih in srednjih šolah, kritična nuja, je izpostavil Igor Zorko, predsednik Gospodarskega strateškega sveta GZS za digitalizacijo in predsednik GZS - Združenja za informatiko in telekomunikacije na današnjem posvetu. Temelje za stanje čez 10, 15 let je treba postaviti danes.

Arhiv: Izjema za napotene javne uslužbence: Ali velja za vse ali pa bomo vložili ustavno presojo!

Ljubljana, 3. oktober 2023 - »Odločitev vlade, da za napotene javne uslužbence zagotovi enoletno prehodno obdobje izvajanja določil Zakona o izvajanju čezmejnih storitev, je sprejemljiva zgolj in edino, če bo enako veljalo tudi za vse ostale napotene delavce,« je dejal Mitja Gorenšček, glavni izvršni direktor GZS. Ob tem je opozoril, da imajo napoteni javni uslužbenci že sedaj dohodninsko olajšavo, z izjemo pa bi ohranili tudi ugodnejšo obravnavo pri plačilu prispevkov.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.