Novice


Arhiv: PASTI IN PRILOŽNOSTI nePOVRATNIH SREDSTEV

Zakaj slovenska podjetja ne izkoristijo vseh priložnosti, ki jih ponujajo javni razpisi za pridobitev projektnega sofinanciranja? Nam primanjkuje znanja, poguma ali zgolj trezne presoje, kakšni projekti so primerni za financiranje?

Arhiv: 17 milijard EUR poslovnih priložnosti pri Združenih narodih

Vas zanima kako izkoristiti poslovne priložnosti, ki jih ponuja 17 milijard EUR vreden trg Združenih narodov in zakaj je to potencialna priložnost tudi za mala in srednje velika podjetja? Če je odgovor pritrdilen, vljudno vabljeni na brezplačni spletni seminar, ki bo 20. aprila 2021 in na katerem boste izvedeli kako prej omenjeno storiti ter pridobiti vse potrebne informacije za udeležbo na nadaljevalnem seminarju International Procurement Seminar 16-17 June 2021, v okviru katerega bodo potekala tudi 1 na 1 srečanja z nabavnimi odločevalci agencij ZN.

Arhiv: Četrtkova izvozna svetovanja, 22. april 2021

Člane GZS vljudno vabimo na individualna izvozna svetovanja, ki jih za vas pripravljajo sodelavci Centra za mednarodno poslovanje (CEMP). Svetovanja potekajo v obliki 30 minutnega spletnega individualnega pogovora o izvoznih usmeritvah, izzivih ter pogojih poslovanja na izbranih izvoznih trgih. V tokratnem Četrtkovem izvoznem svetovanju, ki bo 22. aprila 2021, med 9. in 12. uro, vam bodo na voljo svetovalci za trge Nemčije, Španije in Združenih narodov.

Arhiv: Predstavitev reorganizacije in debirokratizacije postopkov MOP

Vabimo vas na spletno predstavitev predlogov za reorganizacijo in debirokratizacijo procesov MOP, ki bo potekala v ponedeljek 19. aprila s pričetkom ob 11:00 uri. Na predstavitvi bosta s strani Ministrstva za okolje sodelovala minister za okolje in prostor, mag. Andrej Vizjak in generalni direktor Direktorata za okolje, g. Iztok Slatinšek.

Arhiv: Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskem štipendiranju za šolsko leto 2021/2022

Javni poziv je namenjen zbiranju potreb delodajalcev po kadrovskih štipendijah v šolskem/študijskem letu 2021/2022 s ciljem informiranja dijakov in študentov o vseh razpoložljivih kadrovskih štipendijah pred izbiro izobraževanja ter usmerjanja k vpisu na izobraževalne programe, ki so skladni s poklicnimi potrebami gospodarstva v regiji.

Arhiv: Februarski podatki o industrijski proizvodnji in izvozu slabši od pričakovanj

Februarski podatki o industrijski proizvodnji in blagovnem izvozu so nas nekoliko razočarali. V predelovalnih dejavnostih je bila industrijska proizvodnja medletno nižja za 1,6 %. Po 1,8-odstotni rasti v januarju smo pričakovali 2-odstotno rast, ki pa je vsaj po prvi objavi podatkov izostala.

Arhiv: Nekaj namigov za vodenje neprijetnih pogovorov z zaposlenimi

Eden izmed velikih izzivov za vodjo tima so neprijetni pogovori z zaposlenimi. Ne glede na to, ali gre za slabo opravljeno delo, konflikt v timu ali osebne težave, razmislite, kako boste kos takemu pogovoru s članom tima.

Arhiv: SPIRIT Slovenija bo razdelil 36,2 milijona EUR v podporo gostinstvu in turizmu

Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila drugi javni poziv za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu za čas prvega vala razglašene epidemije covid-19 v času od 12. marca do 31. maja 2020. Na voljo je 36,2 milijona evrov, ki so namenjeni mikro, malim in srednje velikim podjetjem, ki ustrezajo pozivnim pogojem, višina sofinanciranja bo najmanj 900 EUR in največ 9.999 EUR na prijavitelja. Prijave bodo preko spletnega obrazca možne od ponedeljka, 12. 4. 2021, od predvidoma 13. ure dalje, in do 23. 4. 2021, do 18. ure.

Arhiv: Kampanja promocije cepljenja proti covid-19

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so skupaj z Ministrstvom RS za zdravje in Uradom vlade RS za komuniciranje oblikovali kampanjo promocije cepljenja proti covidu-19 za delovne organizacije s skupnim sloganom »Nalezimo se dobrih navad - cepimo se«. V ta namen so pripravili nabor orodij, ki jih lahko organizacije uporabijo skladno s svojimi potrebami.

Arhiv: Ukrep subvencioniranja čakanja na delo podaljšan za maj

Na svoji seji 9. aprila je Vlada med drugim sprejela sklep o podaljšanju ukrepa delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo do 31. maja 2021.

Arhivi