Novice


Arhiv: Gospodarska delegacija v Gruzijo, 20. - 24. 3. 2023

Gospodarska zbornica Slovenije (Center za mednarodno poslovanje) v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport med 21. in 24. marcem 2023 organizira gospodarsko delegacijo v Tbilisi, Republika Gruzija. K udeležbi v poslovni delegaciji vabimo predstavnike slovenskih podjetij iz sektorjev: - energetika in okolje, - (javna) infrastruktura, - živilska industrija (in pijače), - trgovina, - turizem, - kot tudi start-up podjetja in podjetja iz ostalih panog, ki jih zanima poslovanje z Gruzijo.

Arhiv: Gospodarska delegacija s področja transporta in logistike v Indijo, 19.-25. november 2023

Predstavnike slovenskih podjetij s področja transporta in logistike vljudno vabimo k udeležbi v gospodarski delegaciji v Indijo. Za udeležence delegacije pripravljamo individualna poslovna srečanja v največjem pristaniškem mestu na indijskem podkontinentu, mestu Mumbaj ter industrijskem in trgovskem središču južne Indije, mestu Čenaj. Mumbaj, Čenaj, 19. do 25. november 2023

Arhiv: MEET THE ADRIATIC AGENTS - ARAA, 22. 3. 2023

Vabljeni na dogodek: Adriatic Region Agents Association – ARAA v ustanavljanju (nekdanje Združenje trgovskih agentov Slovenije - ZTAS), ki deluje v okviru Podjetniško trgovske zbornice pri GZS in kot član IUCAB, mednarodnega združenja trgovskih agentov v sodelovanju s partnerji Enterprise Europe network, organizira mednarodno poslovno srečanje » Meet the Adriatic Agents - ARAA «, ki bo 22. marca 2023 na Brdu pri Kranju. Srečanje je namenjeno distributerjem, proizvajalcem in trgovskim agentom, ki ponujajo izdelke in storitve iz različnih dejavnosti in iščejo nove poslovne priložnosti.

Arhiv: Gospodarska delegacija v Dubaj, ZAE Dubaj, 19. – 22. marec 2023

Predstavnike slovenskih podjetij s področij naprednih digitalnih tehnologij, avtomatizacijo in robotizacijo, IoT, AI, Blockchain, Big Data, Cloud computing, Digitalni dvojčki in platforme, AR, VR, XR, 3D tiskanje in ostale tehnologije, relevantne za digitalni in zeleni prehod, vljudno vabimo k udeležbi v gospodarski delegaciji v Dubaj, ZAE. Za udeležence delegacije pripravljamo konferenco, na kateri se bodo predstavila slovenska podjetja in podjetja iz UAE z mreženjem ob zaključku.

Arhiv: Povabilo članom GZS za predlaganje kandidatov za volitve organov GZS

Povabilo članom GZS za predlaganje kandidatov za volitve organov GZS.

Arhiv: Sprejet je Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju (ZJN-3D)

Obveščamo vas, da je Državni zbor na seji dne 21. februarja 2023 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju (ZJN-3D), ki je bil dne 3. marca 2023 objavljen v Uradnem listu RS št. 28. Zakon začne veljati trideseti dan po objavi v Uradnem listu, in sicer 2. aprila 2023.

Arhiv: Odgovor ZZZS OE Nova Gorica na vprašanje, zakaj zaprošajo delodajalce za napotitev zavarovane osebe na pregled k pooblaščenemu specialistu MDPŠ hkrati z odločbo, s katero odločajo o začasni nezmožnosti za delo zavarovanca

Severno Primorska gospodarska zbornica je na ZZZS Območno enoto Nova Gorica naslovila vprašanje, zakaj zaprošajo delodajalce za napotitev zavarovane osebe na pregled k pooblaščenemu specialistu medicine dela prometa in športa običajno hkrati z odločbo, s katero odločajo o začasni nezmožnosti za delo zavarovanca. V nadaljevanju podajamo njihov odgovor.

Arhiv: OKROŽNICA PRAVNE SLUŽBE: Na spletni strani Vlade RS objavljen Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev in Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o tujcih

Spoštovane direktorice, spoštovani direktorji, obveščamo vas, da je bil na spletni strani Vlade RS dne 2. marca 2023 objavljen Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev. Gre za spremembe, ki jih je predlagalo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in bodo predvidoma obravnavane po nujnem postopku. Predlog zakona vam pošiljamo v prilogi. Cij predloga zakona je, da vsebinsko sledi Predlogu sprememb in dopolnitev Zakona o tujcih (spodaj) pri odpravi nepotrebnih administrativnih ovir in pospešitvi reševanja upravnih na upravnih enotah. Z uveljavitvijo predloga zakona bo lahko tujec v času veljavnosti enotnega dovoljenja zamenjal delodajalca, zamenjal delovno mesto, ali se zaposlil pri več delodajalcih le na podlagi soglasja Zavoda RS za zaposlovanje, brez pisne odobritve upravne enote, ki je pisno odobritev izdala v obliki odločbe. Zaradi ukinitve pisne odobritve je bilo treba določiti, v kolikšnem času od vročitve soglasja s strani Zavoda RS za zaposlovanje mora tujec nastopiti delo pri novem delodajalcu.

Arhiv: Digitalizacija ATA zvezka

ATA zvezki (angl. ATA Carnet) se digitalizirajo. Zvezek raznobarvnih listov se poslavlja, nadomestil ga bo elektronski ATA zvezek (eATA zvezek) - podatki v ATA Carnet aplikaciji na vašem pametnem mobilnem telefonu ali tablici.

Arhiv: Ugotavljanje zadovoljstva uporabnikov storitev potrjevanja javnih listina na GZS Severno Primorski gospodarski zbornici, Nova Gorica

Z raziskavo smo preverjali zadovoljstvo uporabnikov s kvaliteto izvajanja storitev potrjevanja javnih listin na GZS Severno Primorski gospodarski zbornici, Nova Gorica.

Arhivi