Novice


Arhiv: Odgovor ZZZS OE Nova Gorica na vprašanje, zakaj zaprošajo delodajalce za napotitev zavarovane osebe na pregled k pooblaščenemu specialistu MDPŠ hkrati z odločbo, s katero odločajo o začasni nezmožnosti za delo zavarovanca

Severno Primorska gospodarska zbornica je na ZZZS Območno enoto Nova Gorica naslovila vprašanje, zakaj zaprošajo delodajalce za napotitev zavarovane osebe na pregled k pooblaščenemu specialistu medicine dela prometa in športa običajno hkrati z odločbo, s katero odločajo o začasni nezmožnosti za delo zavarovanca. V nadaljevanju podajamo njihov odgovor.

Arhiv: OKROŽNICA PRAVNE SLUŽBE: Na spletni strani Vlade RS objavljen Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev in Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o tujcih

Spoštovane direktorice, spoštovani direktorji, obveščamo vas, da je bil na spletni strani Vlade RS dne 2. marca 2023 objavljen Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev. Gre za spremembe, ki jih je predlagalo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in bodo predvidoma obravnavane po nujnem postopku. Predlog zakona vam pošiljamo v prilogi. Cij predloga zakona je, da vsebinsko sledi Predlogu sprememb in dopolnitev Zakona o tujcih (spodaj) pri odpravi nepotrebnih administrativnih ovir in pospešitvi reševanja upravnih na upravnih enotah. Z uveljavitvijo predloga zakona bo lahko tujec v času veljavnosti enotnega dovoljenja zamenjal delodajalca, zamenjal delovno mesto, ali se zaposlil pri več delodajalcih le na podlagi soglasja Zavoda RS za zaposlovanje, brez pisne odobritve upravne enote, ki je pisno odobritev izdala v obliki odločbe. Zaradi ukinitve pisne odobritve je bilo treba določiti, v kolikšnem času od vročitve soglasja s strani Zavoda RS za zaposlovanje mora tujec nastopiti delo pri novem delodajalcu.

Arhiv: Digitalizacija ATA zvezka

ATA zvezki (angl. ATA Carnet) se digitalizirajo. Zvezek raznobarvnih listov se poslavlja, nadomestil ga bo elektronski ATA zvezek (eATA zvezek) - podatki v ATA Carnet aplikaciji na vašem pametnem mobilnem telefonu ali tablici.

Arhiv: Ugotavljanje zadovoljstva uporabnikov storitev potrjevanja javnih listina na GZS Severno Primorski gospodarski zbornici, Nova Gorica

Z raziskavo smo preverjali zadovoljstvo uporabnikov s kvaliteto izvajanja storitev potrjevanja javnih listin na GZS Severno Primorski gospodarski zbornici, Nova Gorica.

Arhiv: Ponudbe član članu, marec 2023

Spoštovani, tudi v tem mesecu, so vam člani GZS pripravili posebne akcijske ponudbe.

Arhiv: FURS: Pozor! Ste se prijavili v eVročanje? Ste potrdili svoj elektronski naslov?

V eVročanje je prijavljenih skoraj 160.000 fizičnih oseb, ki bodo dokumente Finančne uprave prejemale izključno v eDavke. Od teh jih dobrih 10.000 še ni potrdilo elektronskega naslova za obveščanje o prejetih dokumentih. Če ste med njimi, potrdite svoj elektronski naslov.

Arhiv: CARINSKA VREDNOST BLAGA – on line seminar

Tema seminarja bo praktični vidik določanja carinske vrednosti blaga v smislu vključevanja in izključevanja stroškov, ki nastanejo pri uvozu blaga, saj se carina in DDV obračunata na podlagi carinske vrednosti. Za člane GZS ugodneje.

Arhiv: USPOSABLJANJE ZA MENTORJE - 11. maj 2023 na CPU

Usposabljanje je namenjeno vsem tistim, ki v podjetjih sprejemajo vajence in dijake na praktično usposabljanje z delom (PUD) in študente višjih strokovnih šol na praktično izobraževanje (PRI).

Arhiv: Objavljen je prvi razpis Sklada za male projekte GO! 2025

Program Interreg VI-A Italija–Slovenija 2021–2027 financira Sklad za male projekte GO! 2025 v podporo projektu Nova Gorica – Gorica Evropska prestolnica kulture 2025. Cilj sklada je postati evropsko orodje v podporo razvoju novih pobud na področju trajnostne kulture in turizma. Prvi razpis (SPF GO! 2025 1/2023) je bil objavljen 23. februarja in bo odprt do 21. aprila 2023, do 13. ure. Skupni finančni okvir prvega razpisa znaša 3 milijone evrov, ki bodo dodeljeni malim evropskim projektom v vrednosti od 30.000 do 200.000 evrov.

Arhiv: Oddaja vlog za pomoč gospodarstvu zaradi visokih cen energentov le še danes do 12h

Vlogo za pomoč po Zakonu o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize je mogoče oddati na SPIRIT Slovenija le še danes, do 12. ure oziroma opoldan. Roka za oddajo vlog ne bo mogoče podaljševati, zato minister za gospodarstvo Matjaž Han opozarja, naj podjetja ne čakate na čas tik pred zaprtjem aplikacije.

Arhivi