Novice


Arhiv: Ukrep financiranja za podjetja z negativnimi posledicami pri poslovanju zaradi situacije v Ukrajini

Slovenska izvozna in razvojna banka d.d. (SID banka) je napovedala nov ukrep, namenjen podjetjem vseh velikosti, katerih slabša uspešnost je posledica agresije Rusije proti Ukrajini. Omogočil bo dostop do finančnih sredstev pod ugodnimi pogoji za naložbe na področju Republike Slovenije. Kreditne vloge bo SID banka preko portala vlog sprejemala od 13. aprila 2023 dalje

Arhiv: Da digitalizaciji, ne predlaganim spremembam ZZZS

»Na Gospodarski zbornici Slovenije imamo številne pomisleke glede predloga Zakona o Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V mnogočem je neuravnotežen ter prinaša več vprašanj kot odgovorov,« je bil kritičen izvršni direktor GZS Mitja Gorenšček po seji Ekonomsko-socialnega sveta 4. aprila, na kateri so sicer obravnavali tudi predlog zakona o zdravstvenem informacijskem sistemu. Slednji je za GZS načeloma sprejemljiv, saj uvaja nujno potrebno digitalizacijo v zdravstvu, kar bo prispevalo k večji transparentnosti in učinkovitosti delovanja zdravstvenega sistema.

Arhiv: Na strateškem svetu GZS za več sodelovanja z ministrstvom za digitalno preobrazbo

Nujno je, da Ministrstvo za digitalno preobrazbo bolj upošteva Gospodarsko zbornico Slovenije pri pripravi ključnih strateških dokumentov in odločitev s področja digitalizacije, je sklep seje Gospodarskega strateškega sveta za digitalizacijo (GSSD), ki kot cilj do leta 2030 izpostavlja napredovanje Slovenije na 5. mesto na indeksu digitalnega gospodarstva in družbe (DESI).

Arhiv: ATA zvezki za Rusijo, Ukrajino, Belorusijo

Zaradi trenutnih razmer izdaja ATA zvezkov za te države ni možna.

Arhiv: Spletna stran aktualnih razpisov na portalu GZS

Na spletnih straneh Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so objavljeni aktualni javni razpisi na nacionalni ravni - javni razpisi ministrstev in izvajalskih agencij. Člane vabimo vas, da vprašanja glede razpisov pošljite na e-naslov: razpisi@gzs.si. Nanje bodo odgovarjali svetovalci GZS oziroma člani delovne skupine Viri financiranja.

Arhiv: Vladno gospodarska delegacija v VIETNAM

Vodilne predstavnike slovenskih podjetij s področij strojev in naprav za predelovalno industrijo, inženiringa, obrambne industrije, okolijskih tehnologij in logistike vljudno vabimo k udeležbi v vladno gospodarski delegaciji v VIETNAM, ki jo organiziramo ob priložnosti obiska ministrice za zunanje in evropske zadeve, Tanje Fajon.

Arhiv: Gospodarska delegacija na Češko

V okviru krepitve in poglabljanja gospodarskih in poslovnih odnosov med Slovenijo in Češko bo Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Gospodarsko zbornico v Brnu, Agencijo SPIRIT in Ministrstvom za zunanje zadeve, organizirala Poslovni forum z naslovom “Get2gether: Czech – Slovenian cyber security forum”, ki bo potekal med 16. in 17. majem 2023, na gospodarski zbornici Brno ter Masarykovi Univerzi.

Arhiv: Spodbujanje uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov za ponudnike v gostinstvu in turizmu

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je v petek, 31. marca objavilo Javni razpis za spodbujanje uvajanja okoljskih in trajnostnih znakov za ponudnike v gostinstvu in turizmu. Vrednost javnega razpisa znaša 300.000 evrov. Rok za oddajo vlog je 18. september 2023.

Arhiv: Borza poslovnih priložnosti mreže EEN

Vabimo, da se seznanite z najnovejšimi poslovnimi priložnostmi ter borzo inovacij, znanja in tehnologij mreže EEN, največje podporne mreže za majhna in srednja velika podjetja na področju mednarodnega poslovnega sodelovanja.

Arhiv: Tudi Sekcija ponudnikov turističnih storitev pri GZS SPGZ na dogodku Turistična pomlad

Na dogodku Turistična pomlad je sodelovala tudi Sekcija ponudnikov turističnih storitev pri GZS SPGZ.

Arhivi