Novice


Arhiv: Dan meroslovja 2022 s krovno temo »Meroslovje v digitalni dobi«

Krovna tema dogodka, ki ga organizira SiMER - sekcija proizvajalcev, uporabnikov in distributerjev merilne opreme skupaj z Uradom RS za meroslovje, je »Meroslovje v digitalni dobi«.

Arhiv: Vodstvo GZS v pismu dr. Golobu o pripravljenosti na tvorno in strokovno sodelovanje pri naslavljanju izzivov

Vodstvo GZS je v petek na verjetnega bodočega mandatarja naslovilo pismo, v katerem je izrazilo pripravljenost za tvorno in strokovno sodelovanje pri naslavljanju osrednjih izzivov gospodarstva. V pismu je izpostavilo ključne vsebine, za katere pričakuje, da jih bo nova koalicija takoj naslovila.

Arhiv: Strategija za prihodnost: razprava o energetsko-podnebnem prehodu Slovenije

Gospodarstvo je eden ključnih deležnikov energetsko-podnebnega prehoda Slovenije v nizkoogljično družbo, zato naj se kot partner aktivno vključi v pripravo nacionalnih energetskih strategij Slovenije, se je strinjalo več kot 120 udeležencev prve v nizu širokih javnih razprav, ki je v organizaciji Strateškega sveta za energetski prehod pri GZS potekala danes. Na dogodku so z različnih zornih kotov osvetlili problematiko in soočili ključne deležnike energetsko-podnebnega prehoda iz industrije, energetike in civilne družbe, s poudarkom na generaciji mladih.

Arhiv: Strokovni posvet o zaposlovanju in delu tujcev

Slovensko gospodarstvo se v zadnjih letih sooča s precejšnjim pomanjkanjem delavcev določenih poklicev, ta deficit pa rešujemo tudi s pomočjo zaposlovanja delavcev iz drugih držav. Vljudno vabljeni na strokovni posvet za delodajalce, ki ga organizira Zavod RS za zaposlovanje in na katerem bodo predstavljene zadnje novosti Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, ki so pričele veljati v aprilu 2022. Dogodek je namenjen vsem delodajalcem, ki jih zanima področje zaposlovanja tujcev. Udeležba je brezplačna.

Arhiv: Investiranje in poslovanje v Srbiji

V sodelovanju s Srbskim poslovnim klubom Slovenija, Stalno konferenco srbskih mest in občin in Javno agencijo SPIRIT Slovenija, organiziramo tradicionalno poslovno-informativno konferenco na temo priložnosti in pogojev za poslovno investiranje slovenskih podjetij v izbranih srbskih mestih in občinah.

Arhiv: Obisk romunske poslovne delegacije

V sodelovanju z Veleposlaništvom Romunije v Republiki Sloveniji, Nacionalnim svetom malih in srednjih zasebnih podjetij v Romuniji (CNIPMMR) in Javno agencijo SPIRIT Slovenija, organiziramo poslovni obisk delegacije malih in srednje velikih romunskih podjetij, ki jih zanima poslovno sodelovanje s slovenskimi partnerji.

Arhiv: Srečanja in sestanki z novimi ekonomski svetovalci v tujini

Gospodarska zbornica Slovenije in Ministerstvo za zunanje zadeve RS skupaj organizirata individualne sestanke z nekaterimi novimi ekonomskimi svetniki, ki v kratkem odhajajo na nova delovna mesta v okviru naših diplomatsko konzularnih predstavništev v tujini.

Arhiv: Na skupščini Eurochambresa tudi o posledicah vojne v Ukrajini

29. aprila je v Bruslju zasedala skupščina Združenja evropskih gospodarskih zbornic Eurochambres, ki sta se je udeležila tudi predstavnika GZS. Skupščino so zaznamovale razprave v luči vojne v Ukrajini.

Arhiv: Skupščina GZS potrdila Letno poročilo GZS 2021

Na sredini seji Skupščine GZS so člani obravnavali tekoče aktivnosti zbornice ter sprejeli Letno poročilo GZS za leto 2021.

Arhiv: Javno zbiranje ponudb za oddajo poslovnega prostora v najem na Kanalskem Vrhu

Na spletni strani Občine Kanal ob Soči je objavljen razpis o Javnem zbiranju ponudb za oddajo poslovnega prostora v najem na Kanalskem Vrhu.

Arhivi