Zapri

Arhiv: Gospodarska delegacija na 3-dnevni obisk na EXPO 2020 Dubaj

Ljubljana, 10. december 2021 – V nedeljo, 12. novembra, na 3-dnevni poslovni obisk na EXPO 2020 Dubaj odhaja delegacija gospodarstvenikov, osredotočena na digitalizacijo in umetno inteligenco. Delegacijo organizira GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in MGRT.

Arhiv: Skupščina GZS o prednostih večje precepljenosti ter planu dela GZS

Ljubljana, 9. december 2021 – Na današnji seji Skupščine GZS je dr. Alojz Ihan spregovoril o vplivu in posledicah epidemije covida-19 na družbo in posameznika ter pomenu cepljenja. Člani Skupščine so izvolili novega predsednika Skupščine GZS ter sprejeli plan dela GZS za leto 2022.

Arhiv: SRIP MATPRO danes o pomenu in vlogi materialov pri prehodu v zeleno, brezogljično družbo

O vlogi kovinskih materialov, razvoju novih naprednih lahkih materialov, pomenu raziskav, reciklaže in trajnosti kot potencialnih priložnostih za rast in razvoj so danes na strokovni konferenci z naslovom Vloga materialov pri prehodu v zeleno, brezogljično družbo razpravljali predstavniki Strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva Materiali kot končni produkti (SRIP MATPRO). Dogodek je potekal v okviru »Meseca Industrije 4.0 in robotike« v Digitalnem središču Slovenije.

Arhiv: Gradbeni zakon in Zakon o urejanju prostora ustrezno rešujeta večletne odprte probleme

Gradbena zakonodaja je z vidika posegov v okolje in prostor ena osrednjih in najpomembnejših regulativnih ureditev. Gradbeni zakon neposredno zadeva najširši krog prebivalcev skozi individualno stanovanjsko gradnjo, gospodarske vlagatelje in naložbe javnega sektorja, pa tudi gradbeno stroko, izdajatelje gradbenih dovoljenj in inšpektorje. Sedanji postopki so preobsežni in zamudni, zaradi česar je načrtovanje projektov oteženo z vseh vidikov (časovno, procesno in stroškovno), zato podpiramo oba predloga zakona, tako predlog Gradbenega zakona (GZ-1) in predlog Zakona o urejanju prostora (ZUreP-3).

Arhiv: Nagrada za poseben prispevek Evropski turistični industriji v roke predsednika Turistično gostinske zbornice Slovenije

Predsedniku Turistično gostinske zbornice Slovenije Andreju Prebilu je mednarodno združenje Hotrec na svoji 83. generalni skupščini v Lyonu podelilo nagrado The Gaspart Bonet Foundation za poseben prispevek k razvoju turizma v Evropski turistični industriji.

Arhiv: Novela Zakona o spodbujanju investicij nujna za koriščenje sredstev iz NOO

Ljubljana, 7. december 2021 – »Čim hitrejši sprejem novele zakona o spodbujanju investicij je nujna, saj sicer ne bomo upravičeni do črpanja 88,5 mio evrov iz Načrta za okrevanje in odpornost, namenjenih investicijam v zeleni prehod,« pravi mag. Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS. Ob tem je izrazil razočaranje, da Odbor državnega zbora za gospodarstvo včeraj o predlogu zakona ni glasoval.

Arhiv: Gospodarstvo talec višjih stroškov energentov, žrtev so sredstva za razvoj in investicije

Ljubljana, 6. december 2021 - Visoki dvigi cen energentov, predvsem električne energije in zemeljskega plina, gospodarstvo postavljajo pred nepredstavljive izzive. To sicer še zlasti velja za energetsko intenzivna podjetja, se pa v zadnjih tednih s tem soočajo tudi številni drugi gospodarski subjekti. Na današnji novinarski konferenci GZS so predstavniki nekaterih najbolj prizadetih dejavnosti spregovorili o težavah, ki jim jih dvig cen energentov povzroča. Predstavljen pa je bil tudi predlog sheme pomoči podjetjem, ki jo je pripravila GZS.

Arhiv: Podelitev Schwentnerjeve nagrade

Schwentnerjeva nagrada, ki jo podeljuje Zbornica založnikov in knjigotržcev, je priznanje za pomemben prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva, za odličnost in preseganje povprečnosti, za dosežene poslovne uspehe, za inovativnost in kreativnost, za pedagoški prispevek in predajanje znanja ter dosledno upoštevanje visokih moralnih in etičnih standardov.

Arhiv: 25 let delovanja GZS - Zbornice računovodskih servisov

Ljubljana, 3. december 2021 - GZS - Zbornica računovodskih servisov (ZRS) obeležuje 25 let svojega delovanja, vse od Ustanovnega zbora Sekcije podjetij računovodskih, knjigovodskih, revizijskih in davčno svetovalnih storitev – SRKRD, kar predstavlja prve uradne začetke delovanja ZRS v okviru Gospodarske zbornice Slovenije. ZRS je 25-letni jubilej delovanja proslavila skupaj s člani ZRS na digitalni način.

Arhiv: Znana je Naj knjiga leta 2021

Znana je Naj knjiga leta 2021. Med letošnjimi sedmimi nominiranimi knjigami so obiskovalci izbrali tisto, ki bo jutri, v soboto 4. 12. 2021 na slovesni zaključni prireditvi prejela veliko nagrado 37. slovenskega knjižnega sejma.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.