Mediji

Arhiv: Nadstrankarska podpora Manifestu industrijske politike v Državnem zboru

Tako koalicijski kot opozicijski poslanci so včeraj na seji treh odborov Državnem zboru (DZ) močno podprli Manifest industrijske politike, ki ga je pripravila Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Arhiv: Certifikat Excellent SME Slovenia = certifikat odličnosti

Letnega srečanja prejemnikov certifikata Excellent SME, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), se je udeležilo preko 100 imetnikov tega certifikata. Tokrat so bile prvič podeljene tudi nagrade 15 podjetjem in podjetnikom, ki so uspeli pridobiti certifikat tri leta zapored in imajo v zadnjem letu po metodologiji družbe Coface najvišjo bonitetno oceno 10.

Arhiv: PREVZETNA RR SFERA HOČE VEČ DENARJA, ŠKARJE IN PLATNO. BO POVEČALA TUDI IZVOZ IN DODANO VREDNOST?

Akademska sfera je z apelom iz Sobotne priloge Dela z dne 14.11.2015 Vlado RS in resorna ministrstva kot odgovorne za izvajanje Operativnega programa RS in Strategije pametne specializacije (SPS) opozorila na posledice več let trajajočega zniževanja financiranja raziskovalne dejavnosti, ki je objektivno padlo pod mejo dopustnega. Zaradi kritične ravni opremljenosti, zastarele infrastrukture in hkrati razredčenih vrst sposobnih, zlasti mlajših, raziskovalcev, RR institucije niso sposobne sprejeti izzivov, ki jih pred znanost in gospodarstvo postavlja SPS.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.