Mediji

Arhiv: Na GZS o ključnih smernicah, pogojih in merilih finančnih spodbud za raziskovalno razvojne projekte ter investicije na problemskih območjih

Ljubljana, 16. marec 2022 – Okoli 200 udeležencev se je danes na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) na posebnem informativnem dnevu podrobneje seznanilo s ključnimi smernicami, pogoji in merili finančnih spodbud za raziskovalno-razvojne projekte ter investicije na problemskih območjih.

Arhiv: Energetska kriza v vseh porah gospodarstva

Ljubljana, 16. marec 2022 - Trenutne razmere, povezane z vojno v Ukrajino, vnašajo veliko negotovosti v poslovanje prav vseh gospodarskih subjektov in še poglabljajo aktualno krizo visokih cen energentov, so se na včerajšnji seji strinjali člani Strateškega sveta GZS za energetski prehod (SSEP). Sicer na trgu ni zaznati pomanjkanja energentov, je pa volativnost pri cenah večja kot kdajkoli prej.

Arhiv: Morate obračunati DDV, pa ne veste kako?

Na Gospodarski zbornici Slovenije se zavedamo, da se ob poslovanju, še zlasti ob poplavi zakonskih in podzakonskih aktov, pravilnikov, ki urejajo posamezna področja, tudi davčno zakonodajo, hitro znajdemo pred dilemo.

Arhiv: Prevozniki bodo primorani zaradi dviga cen goriva povišati svoje prevoznine

Zvišanje cen energentov ima močan vliv na dvig stroškov poslovanja logističnih podjetij. Konkretno strošek goriva z zadnjim povišanjem cen energentov v strukturi celotnih stroškov pri prevoznikih predstavlja že 30 odstotkov.

Arhiv: Gospodarski krog s pozivom poslankam in poslancem: Sprejmite predlagane spremembe Zakona o dohodnini

Gospodarske organizacije, ki sodelujejo v okviru Gospodarskega kroga (Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje Manager in AmCham Slovenija) pred jutrišnjo izredno sejo Državnega zbora Republike Slovenije vnovič pozivajo poslanke in poslance, da sprejmejo predlagane spremembe in dopolnitve Zakona o dohodnini. Ta po mnenju organizacij predstavlja korak dlje k ugodnejšemu poslovnemu okolju in k večji blaginji prebivalk in prebivalcev Slovenije.

Arhiv: Dan žena proslavili z ustanovitvijo Sekcije podjetnic

Ljubljana, 8. marec 2022 – Skupaj z iniciativno delovno skupino za financiranje ženskega podjetništva, ki deluje v okviru GZS-Podjetniško trgovske zbornice, je bil danes organiziran ustanovni zbor nove Sekcije podjetnic. Ta se simbolično ustanavlja 8. marca na dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in dosežkov žensk.

Arhiv: Nujne višje neto plače zaposlenih!

Ljubljana, 10. februar 2022 – "Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že vrsto let ugotavlja, da je treba neto plače zaposlenih povišati, v kolikor želimo v Sloveniji zadržati visoko kakovostni kader, ki tudi pomembno prispeva k povečanju dodane vrednosti, in ostati primerljivi predvsem s srednjeevropskimi državami, ki so tako reformo že izpeljale," glede predloga novele zakona o dohodnini pravi predsednik GZS Tibor Šimonka.

Arhiv: Želite, da vaš glas seže v tujino?

Sloexport je spletna podatkovna zbirka z več kot 7000 objavljenimi podjetji in je temeljno promocijsko orodje vsakega izvoznega podjetja. Potencialnim tujim partnerjem omogoča, da kadarkoli poiščejo slovenske izvoznike, in jim s tem pomaga ustvariti prvi korak k sklenitvi poslovnega sodelovanja.

Arhiv: Nove priložnosti za podjetja za začetne investicije

Ljubljana, 4. marec 2022 – Gospodarska zbornica Slovenije pozdravlja današnjo objavo štirih razpisov, ki jih je objavilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v skupni vrednosti nekaj več kot 55 milijonov evrov - dva od njih v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom. V gospodarstvu težko pričakovana sredstva so namenjena tako večjim investicijam z namenom povečanja produktivnosti na obmejnih problemskih območjih in spodbujanju začetnih investicij na manj razvitih območjih kot tudi projektom raziskovalne-razvojne narave ter za zagon inovativnih podjetij.

Arhiv: Stališče GZS, TZS, OZS, ZDS in ZDOPS v povezavi s predvidenimi spremembami dohodninske zakonodaje

Reprezentativne delodajalske organizacije pozivamo poslanke in poslance, da predlagane spremembe Zakona o dohodnini obravnavajo in sprejmejo na izredni seji državnega zbora, ki naj bi potekala 11. marca 2022.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.