Mediji

Arhiv: Vodstvi GZS in madžarske gospodarske zbornice na srečanju na MOS Celje

Vodstvi GZS in madžarske gospodarske zbornice na srečanju na MOS Celje

Arhiv: 62 podjetij in organizacij prejelo pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec

Vse več podjetij in organizacij posveča posebno skrb izboljšanju delovnega okolja in organizacijske klime za večje zadovoljstvo zaposlenih. V ta namen se odločajo za različne ukrepe, s katerimi krepijo družbeno odgovorno delovanje. Med njimi je tudi 62 podjetij in organizacij, ki so se lani in letos prijavila v postopek certificiranja za pridobitev pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec. Nosilec projekta, Ekvilib Inštitut, in partnerji, Gospodarska zbornica Slovenije, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in Združenje delodajalcev Slovenije, so jim v ponedeljek, 13. septembra 2021, na slovesni prireditvi v Laškem podelili omenjeni certifikat.

Arhiv: Trgovci s tehničnim blagom zaradi sprejetega odloka v primerjavi z živilskimi trgovinami v neenakopravnem položaju

Člani Sekcije trgovcev tehničnega blaga, ki deluje v okviru GZS - Podjetniško trgovske zbornice, razumejo izjeme pri zahtevi PCT pogojev za delovanje živilskih trgovin. Hkrati pa opozarjajo na neenakopraven položaj, v katerem so se znašle trgovine s tehničnim blagom.

Arhiv: Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS: »Vsak posameznik bi moral prevzeti odgovornost in tudi stroške testiranja, če se brez utemeljenih zdravstvenih razlogov ne odloči za cepljenje.«

Stališče GZS glede najnovejšega Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je bil objavljen v Uradnem listu št. 146/2021 z dne 11. september 2021.

Arhiv: Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti se je v petek, 10. septembra udeležil strateške konference Trajnostni razvoj cestnega prometa

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti se je v petek, 10. septembra udeležil strateške konference Trajnostni razvoj cestnega prometa. Na konferenci so udeleženci razpravljali o zagotavljanju politik razogličenja ter priložnostih za okrevanje in rast trajnostnega prometa ter posledično vsega gospodarstva v Sloveniji in EU. Dogodek sta organizirali Sekcija za promet pri OZS in Združenje za promet pri GZS skupaj z MzI ter Agencijo za varnost prometa.

Arhiv: Ustanovljena Sekcija trgovcev tehničnega blaga

Ljubljana, 7. september 2021 – V okviru GZS – Podjetniško trgovske zbornice je bila danes ustanovljena posebna Sekcija trgovcev tehničnega blaga. Za predsednika sekcije je bil izvoljen Miha Drganec iz podjetja BIG BANG.

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije na Gorenjskem

Kranj, 3. september 2021 – Gorenjska je danes bogatejša za 4 zlata, 3 srebrna, 3 bronasta priznanja in prispevek na področju inovativnosti, ki jih je GZS – Regionalna zbornica Gorenjska ob boku s podporniki INOvativnosti in v partnerstvu z MGRT in SPIRIT podelila najboljšim inovacijam v regiji. Podeljena je bila tudi nagrada za izziv 2021: INOVACIJE, KI REŠUJEJO IZZIVE COVID-19. Najbolje ocenjene inovacije - zlate bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 12. oktobra.

Arhiv: Novi veleposlanik Vietnama g. NGUYEN Trung Kien na srečanju z gospodarskim ministrom Počivalškom in Alešem Cantaruttijem, generalnim direktorjem GZS

Novi veleposlanik Vietnama g. NGUYEN Trung Kien na srečanju z gospodarskim ministrom Počivalškom in Alešem Cantaruttijem, generalnim direktorjem GZS.

Arhiv: Blejski strateški forum

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti z namestnikom ministrice za zunanje zadeve Kenije Ababu Namwambujem.

Arhiv: Slovenska elektroindustrija krepi rast prihodkov na tujih trgih in ustvarja priložnosti za nove investicije

Ljubljana, 1. 9. 2021 – 31. avgusta 2021 je v Ljubljani potekal dogodek Dan slovenske elektroindustrije, ki ga je pripravila Zbornica elektronske in elektroindustrije pri Gospodarski zbornici Slovenije. Na dogodku so predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije z gosti predstavili slovensko in evropsko elektroindustrijo, izzive in priložnosti v panogi ter trende za prihodnost, odvila pa se je tudi okrogla miza s podjetniki in strokovnjaki povezanih področij.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.