Mediji

Arhiv: SRIP MATPRO za zeleno, digitalno in konkurenčno gospodarstvo: Skupaj zmoremo več

Portorož, 7. oktober 2021 – Danes v Portorožu poteka tradicionalni letni posvet Strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva Materiali kot končni produkti (SRIP MATPRO). Osrednja tema srečanja predstavnikov gospodarstva, znanstveno-raziskovalne sfere in države so nove priložnosti za sodelovanje ter možnosti dostopa do domačih in evropskih finančnih sredstev za uspešen prehod v zeleno, digitalno in konkurenčno gospodarstvo v luči nove raziskovalne in inovacijske strategije Slovenije.

Arhiv: 23. Kongres izvajalcev računovodskih storitev: Skupaj ustvarjamo prakso brez ovir

Laško, 7. oktober 2021 - 280 udeležencev se danes in jutri udeležuje 23. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev v organizaciji GZS - Zbornice računovodskih servisov. Gre za največji in najpomembnejši izobraževalni in družabni dogodek računovodske stroke v Sloveniji. Predavatelji z raznovrstnih področij svoje znanje, izkušnje in ideje delijo z udeleženci iz različnih podjetij in računovodskih servisov. Kongres tudi letos poteka pod posebnimi varnostnimi pogoji za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19.

Arhiv: IKT delegacija s Kosova na obisku na GZS

Ljubljana, 6. oktobra 2021 - Deset kosovskih IKT podjetij, zainteresiranih za vzpostavitev stikov in poslovnega sodelovanja s slovenskimi partnerji, je danes obiskalo Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS). Dogodek je organizirala GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in EU agencijo za podporo konkurenčnosti kosovskemu IKT sektorju.

Arhiv: Na konferenci Izvozniki 2021 o slovenskem izvozu ter digitalnem in zelenem prehodu, ki bo naslovil izzive naslednjega desetletja

Kot je bilo v preteklosti, po koronakrizi ne bo nikoli več, je uvodoma poudaril Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS, na konferenci Izvozniki 2021 v organizaciji Medijske hiše Delo in soorganizaciji GZS. Stvari se spreminjajo. Ne le zaradi zdravstvene krize, temveč zaradi samega razvoja, ki gre po svoji poti. Omenil je digitalizacijo, nove pristope poslovanja, pa tudi vpetost podjetij v mednarodne trge.

Arhiv: Predstavniki GZS in Kotre na obisku v Luki Koper

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti in direktor predstavništva Kotre v Zagrebu Kwang Hee Chae sta s sodelavci obiskala Luko Koper. Predstavitvi Luke Koper kot »Green Port«, ki daje velik poudarek varovanju okolja, zmanjševanju emisij in sodelovanju z lokalnim prebivalstvom, je sledila predstavitev GZS.

Arhiv: Slovenija pri tehnološkem prezračevanju javnih stavb zaostaja za najrazvitejšimi

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti je v pozdravnem nagovoru ob pričetku strokovnega posveta Pomen pravilnega prezračevanja za zdravo bivanje v javnih stavbah, ki se odvija v dvorani A Gospodarske zbornice Slovenije, opozoril, da Slovenija na področju tehnološkega prezračevanja javnih zgradb, še posebej tistih, ki gostijo najranljivejše skupine prebivalstva, kot so otroci in starostniki, ni storila dovolj v primerjavi z najrazvitejšimi evropskimi državami. Nemčija je samo v letu 2020 za namene tehnološkega prezračevanja namenila več kot pol milijarde evrov.

Arhiv: Uspeh digitalne transformacije temelji na vključenosti ljudi

Ljubljana, 4. oktober 2021 – Za uspešen razvoj podjetij je nujno optimiziranje procesov, ki temelji na vključevanju vseh zaposlenih, so izpostavili domači in tuji strokovnjaki na 10. konferenci Dan najboljše prakse. Jubilejni dogodek z naslovom »Digitalni lean v proizvodnji« je v spletni obliki potekal 1. oktobra 2021 v organizaciji Sekcije uporabnikov sistemov stalnih izboljšav in Grozda Pametne tovarne.

Arhiv: Otvoritev razstave Digitalizacija v gradbeništvu – zdaj!

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti je poudaril velik pomen uvajanja digitalizacije v slovenski gospodarski prostor, kjer gradbeništvo predstavlja pomemben segment in element pri ustvarjanju BDP.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.