Mediji

Arhiv: Delodajalske organizacije pričakujemo konkretne ukrepe na področju čezmejnega opravljanja storitev

Ljubljana,6. junij 2023 – Delodajalske organizacije – Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije ter Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije opozarjamo na zamude pri sprejemanju konkretnih ukrepov, ki bodo uredili problematiko čezmejnega opravljanja storitev.

Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim inovacijam celjske regije 2023

Celje, 6. junij 2023 - Regionalna gospodarska zbornica Celje 23. leto zapored najbolj inovativnim podeljuje priznanja za najboljše inovacije v celjski regiji. Za leto 2023 je podelila 4 zlata, 6 srebrnih in 5 bronastih priznanj ter 1 priznanje za prebojno inovacijo. Štiri najvišje ocenjene inovacijske prijave se bodo 19. septembra 2023 na Dnevu inovativnosti potegovale za nacionalna priznanja najboljšim inovacijam.

Arhiv: Delodajalske organizacije pozivamo k celostni obravnavi zakonskih sprememb

Ljubljana, 2. junij 2023 - Mineva eno leto, odkar je vodenje Vlade RS prevzel dr. Robert Golob. Delodajalske organizacije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Gospodarska zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije ter Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, v prihodnje od vlade pričakujemo več posluha za potrebe in zahteve gospodarstva, predlogi zakonskih sprememb v okviru načrtovanih reform pa naj se obravnavajo in presojajo celostno.

Arhiv: Skupina pohištvenih podjetij se je vrnila iz gospodarske delegacije v ZDA in Kanado

Od 21. do 28. maja 2023 je bila uspešno izvedena večdnevna gospodarska delegacija šestih pohištvenih podjetij v New York, ZDA in Toronto , Kanada. Delegacijo je organizirala Javna agencija SPIRIT Slovenija ob podpori Direktorata za lesarstvo pri MGTŠ. Koordinacijo izvedbe pa je zagotovil Lesarski grozd ob sodelovanju GZS – Združenja lesne in pohištvene industrije, Veleposlaništev v Washingtonu in Ottawi ter Kanadsko-Slovenske gospodarske zbornice iz Toronta.

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije na Gorenjskem

Kranj, 1. junij 2023 – Gorenjska je danes bogatejša za 6 zlatih, 7 srebrnih, 2 bronasti priznanji in 1 invencijo, ki jih je GZS – Regionalna zbornica Gorenjska ob boku s podporniki INOvativnosti in v partnerstvu z MGTŠ in SPIRIT Slovenija podelila najboljšim inovacijam v regiji.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.