Novice


Arhiv: Povišanje višine prispevka za energetsko učinkovitost

Do 25. 6. 2021 je v javni obravnavi predlog uredbe o spremembah uredbe o zagotavljanju prihrankov energije. Predlog predvideva povišanje višine prispevka za energetsko učinkovitost, ki ga plačuje končni odjemalec električne energije, zemeljskega plina in toplote iz omrežja ter končni odjemalec trdnih, tekočih in plinastih goriv je preračunano na prodajno enoto za posamezno vrsto energije. Prvo povišanje, ki bo veljalo predvidoma od 1. 10. 2021 do konec 2023, predvideva 50 % povišanje prispevka na prodajno enoto za posamezno vrsto energije. Drugo poviševanje višine prispevka v višini 50 % je predvideno za obdobje 2024-2025 in tretje 50 % povečanje od 2026 naprej. Če ponazorimo, se bo višina prispevka za električno energijo sedanje vrednosti 0,08 €c/kWh povišala na vrednost 0,27 €c/kWh v letu 2026. GZS pripravlja skupni odziv na objavljeni predlog v času javne razprave in vas vabi k posredovanju pripomb na elektronski naslov romana.bencina@gzs.si do vključno 23. 6. 2021.

Arhiv: VABILO k vključitvi v strateško razvojno in inovacijsko partnerstvo – SRIP MATPRO

Gospodarska zbornica Slovenije se kot najvplivnejša zastopnica interesov slovenskega gospodarstva do države in socialnih partnerjev v procesih oblikovanja gospodarskega sistema in ekonomskih politik ter poslovno podpornih storitev še posebej močno angažira tudi pri oblikovanju strateško razvojnih in inovacijskih partnerstev (SRIP), ki podjetjem odpirajo pot do evropskih sredstev za konkretne projekte na različnih področjih uresničevanja Strategije pametne specializacije. GZS je bila na javnem razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo med drugim izbrana tudi kot prijavitelj in upravičenec za oblikovanje Strateško razvojno - inovacijsko partnerstva domene Materiali kot končni produkti, ki vključuje področja metalurgije – kovinskih materialov in multikomponent ter kemijskih materialov (SRIP MATPRO). Tu niso mišljeni le končni produkti, ampak seveda tudi razvoj materialov in tehnologij za končne produkte.

Arhiv: Brezplačen spletni dogodek: Komu bodo namenjene milijarde EU sredstev?

S predstavniki državnih institucij: SVRK, MGRT, Ministrstvo za okolje in prostor, Ministrstva za infrastrukturo bomo spregovorili o tem, kaj in koliko prinaša načrt za okrevanje in odpornost ter kje bodo sredstva večletnega finančnega načrta v letih 2021 – 2027. Dogodek bodo obogatili predstavniki podjetij ter občinskih uprav s primeri dobre prakse črpanja EU sredstev.

Arhiv: POSLOVNI MODELI NA PREIZKUŠNJI: "TRANSFORMACIJA MOČI PRODAJNEGA KOMUNICIRANJA"

Na spletni delavnici 𝐓𝐑𝐀𝐍𝐒𝐅𝐎𝐑𝐌𝐀𝐂𝐈𝐉𝐀 𝐌𝐎𝐂̌𝐈 𝐏𝐑𝐎𝐃𝐀𝐉𝐍𝐄𝐆𝐀 𝐊𝐎𝐌𝐔𝐍𝐈𝐂𝐈𝐑𝐀𝐍𝐉𝐀 bomo spregovorili o tem ali: 🔹Vam te spremembe predstavljajo oviro ali nove priložnosti boljšega pozicioniranja na trgu? 🔹Kako komunicirate edinstveno vrednost vaših produktov kupcem? 🔹Je moč vašega komuniciranja razvojna ali rušilna? 🔹Se zavedate, de je komuniciranje ena od ključnih prelomnih točk uspešnosti vašega poslovnega modela?

Arhiv: Kitajska podjetja iščejo poslovne kontakte

Novi b2b sestanki z dobavitelji izdelkov in opreme iz Kitajske – tokrat iz province Shandong! V okviru aktivnosti ki jih v sodelovanju s partnersko organizacijo CECZ (Central Europan Trade and Logistics Cooperation Zone) iz Budimpešte organizira GZS, napovedujemo b2b srečanja s kitajskimi dobavitelji iz province Shandong, ki bodo potekala 28. in 29. junija v obliki virtualnih razgovorov preko ZOOM platforme.

Arhiv: Obisk češke obrambne delegacije na GOIS

Grozd obrambne industrije Slovenije v sodelovanju z Združenjem češke obrambne industrije, Veleposlaništvom Češke republike v Ljubljani in Gospodarsko zbornico Slovenije vabi na POSLOVNO SREČANJE SLOVENSKIH IN ČESKIH PODJETIJ IZ OBRAMBNE INDUSTRIJE v četrtek, 24. junij 2021 ob 9.30. uri na Gospodarski zbornici Slovenije.

Arhiv: Obisk poslovne delegacije iz Srbije

Slovenijo in GZS bo 23. junija 2021 obiskala delegacija srbskih poslovnežev, ki želi vzpostaviti in okrepiti poslovne vezi s slovenskim partnerji na »tradicionalen« način, z neposrednim srečanjem in bilateralnimi razgovori »v živo«. V sodelovanju z Javno agencijo SPIRT in srbsko gospodarsko zbornico organiziramo enega prvih številčnejših »fizičnih« poslovnih dogodkov na GZS po daljšem obdobju. GZS bo zagotovila izvedbo skladno z veljavnimi ukrepi in omejitvami za zaščito zdravja.

Arhiv: Slovensko - Smolenski poslovni forum

Gospodarska zbornica Slovenije in Gospodarska zbornica Smolenska, v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija, organizirata online poslovni dogodek "Slovensko - Smolenski poslovni forum in B2B", kjer bodo predstavljene poslovne priložnosti Slovenije in Smolenske oblasti ter online B2B srečanja med udeleženci.

Arhiv: Četrtkova izvozna svetovanja, 17. junij 2021

Člane GZS vljudno vabimo na individualna izvozna svetovanja, ki jih za vas pripravljajo sodelavci Centra za mednarodno poslovanje (CEMP). Svetovanja potekajo v obliki 30 minutnega spletnega individualnega pogovora o izvoznih usmeritvah, izzivih ter pogojih poslovanja na izbranih izvoznih trgih. V Četrtkovem izvoznem svetovanju, ki bo 17. junija 2021, med 9. in 12. uro, so vam na voljo svetovalci za trge Rusije, Švice in Zahodnega Balkana.

Arhiv: Španija: obisk predsednika regionalne vlade Kanarskih otokov

Ob uradnem obisku Predsednika regionalne vlade Kanarskih otokov, g. Pereza, s spremljajočo gospodarsko delegacijo, organiziramo na Gospodarski zbornici Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvom za zunanje zadeve in Javno agencijo SPIRIT, poslovni forum in mreženje, ki bo potekal v sredo, 16. junija 2021, ob 10:00 uri.

Arhivi