Novice


Arhiv: Pravilnik o dopolnitvah Pravilnika o merilih sorazmernosti pri pogoju ugotavljanja znižanja prihodkov

Od 13. marca 2021 velja Pravilnik o merilih sorazmernosti pri pogoju ugotavljanja znižanja prihodkov. Po njem so lahko upravičenci ugotavljali upad prihodkov le na podlagi prihodkov od prodaje. Sprememba pravilnika, ki je bil objavljen v UL RS št. 58/2021 z dne 14. 4. 2021 in je začel veljati 15. aprila 2021, je prinesla še dve možnosti izračunavanja upada prihodkov in sicer glede na povprečno število zaposlenih in glede na vrednosti osnovnih sredstev brez zemljišč. Upravičenec lahko izračunava upad prihodkov na način, ki je zanj ugodnejši.

Arhiv: Vprašalnik o interesu koriščenja nepovratnih sredstev v novem finančnem obdobju ter podpornih storitvah GZS

Za naše člane smo pripravili kratek vprašalnik o interesu koriščenja nepovratnih sredstev v novem finančnem obdobju ter podpornih storitvah GZS za te namene. Prosimo vas za izpolnitev vprašalnika, ki bo vzel 3 minute vašega časa, nam pa bo služil za oporo pri oblikovanja dodatnih storitev na področju dostopa do EU sredstev in potreb naših članov. Iskreno se vam zahvaljujemo za izpolnitev.

Arhiv: Tabelarna prikaza: ponujanje in prodaja blaga in storitev potrošnikom s pogojem testa ter izvajanje javnega prevoza potnikov

Na posebni spletni strani GZS Poslovne informacije v času koronavirusa smo objavili tabelarni prikaz možnosti ponujanja in prodajanja blaga in storitev prodajanja blaga potrošnikom s pogojem testa. Objavljen je tudi tabelarni prikaz Odloka o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju RS.

Arhiv: Priznavanje rezultatov PCR testov, opravljenih v tretjih državah

GZS je sredi aprila na notranje ministrstvo naslovila predlog, da naj se za vstop v Republiko Slovenijo ponovno priznavajo rezultate PCR testov opravljenih pri organizacijah oziroma posameznikih v tretjih državah, ki jih Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo in NLZOH prepoznajo kot ustrezni, kot je to veljalo v preteklosti. Vlada RS je na seji 3. maja sklenila, da se na kontrolnih točkah kategorije »A« na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet (letališčih) za vstop v Slovenijo brez odreditve karantene lahko upoštevajo tudi PCR testi, izdani v Turčiji in Srbiji. Spremembe odloka so začele veljati 5. 5. 2021 in bodo veljale najmanj do 16. 5. 2021.

Arhiv: Novi predsednik GZS postal Tibor Šimonka

Člani Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so na današnji e-seji za predsednika GZS za naslednje mandatno obdobje izvolili Tiborja Šimonko.

Arhiv: Nabavna delegacija slovenske elektronske in elektroindustrije na Tajvan

Vljudno vabljeni k predstavitvi nabavnih potreb vašega podjetja tajvanskim proizvajalcem elektronske opreme, ki bo potekala v virtualni obliki 22. junija 2021. Komu je udeležba na dogodku namenjena? Udeležba na dogodku je primarno namenjena slovenskim podjetjem, ki delujejo v dejavnosti elektronske in elektroindustrije ter iščejo nove nabavne vire, kot na primer za: - polprevodniki, - mikroelektronska vezja, - IoT sklopi.

Arhiv: Kako poslovati z Združenimi narodi (ZN), 16. in 17. junij 2021, virtualno

Agencije ZN so leta 2019 izvedle za skoraj 17 milijard EUR javnih naročil za nabavo blaga in storitev, vse od farmacevtskih izdelkov, medicinskih pripomočkov, storitev na področju IKT, prevozov, dobav vozil, energetike, oskrbe s pitno vodo, ravnanja z odpadnimi vodami do prehrambenih proizvodov. Vljudno vabljeni da se s poslovnimi priložnostmi, ki jih ponuja dobava ZN podrobneje seznanite tudi vi in se pridružite virtualnemu seminarju in poslovnim srečanjem, ki bodo potekala, 16. in 17. junija 2021. SODELUJOČE AGENCIJE ZN za 1 na 1 srečanja: UNDP, UNICEF, UNOPS, UNFPA, WFP, UNHCR, UN Secretariat – UNPD, UNIDO, UNRW UNGM SODELUJOČA PODJETJA za poslovno mreženje: Podjetja iz Irske, Nizozemske, Poljske, Združenega kraljestva ter Slovenije.

Arhiv: SelectUSA 2021 Investment Summit, online poslovni dogodek, 7. do 11. junij 2021

Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in Gospodarska Zbornica Slovenije vas vljudno vabita, da se udeležite največjega poslovnega dogodka letos v ZDA, ki bo pod naslovom SelectUSA Investment Summit potekal od 7. do 11. junija 2021. Dogodek tradicionalno poteka v Washingtonu, zaradi pandemije pa bo letos izveden v virtualni obliki in tako še lažje dosegljiv in osebno prilagodljiv vsem zainteresiranim udeležencem iz celega sveta. Dogodek je idealna priložnost za vse, ki želijo pridobiti: · neposreden vpogled v trgovinsko politiko nove administracije predsednika Bidna · informacije o vrstah industrije, ki vas zanimajo ali pa se udeležiti: · naprej dogovorjenih individualnih sestankov s skoraj 800 predstavniki razvojnih, vladnih ali storitvenih organizacij · posebne akademije z naslovom Investors’ Academy preko katere boste dobili vse potrebne odgovore glede viz, delovne sile, lokacij…

Arhiv: Poslovanje z nemškimi bolnišnicami in trgom medicinske opreme in tehnologije, 19. maja 2021, od 9. do 11. ure, na spletu

Podjetja, ki bi s svojimi medicinskimi pripomočki in tehnologijami želela vstopiti na nemški trg ali tam razširiti obstoječe poslovanje vabimo, da se pridružijo spletnemu seminarju. Ker gre za specifične izdelke za specifične kupce, smo v goste povabili dva nemška strokovnjaka s tega področja.

Arhiv: Četrtkova izvozna svetovanja, 13. maj 2021, 9.00 – 12.00, online

Člane GZS vljudno vabimo na individualna izvozna svetovanja, ki jih za vas pripravljamo sodelavci Centra za mednarodno poslovanje (CEMP). Svetovanja potekajo v obliki 30 minutnega spletnega individualnega pogovora o izvoznih usmeritvah, izzivih ter pogojih poslovanja na izbranih izvoznih trgih. V Četrtkovem izvoznem svetovanju, ki bo 13. maja 2021, med 9. in 12. uro, smo vam svetovalci na voljo za te trge: Belorusija - Anže Gospeti Španija - Ines Čigoja Švica - Vanja Bele

Arhivi