Novice


Arhiv: Novi standardi in zakonske omejitve za uvoz izbranih skupin proizvodov v Egipt

Egipt je nedavno napovedal uvedbo novih standardov in trgovinskih omejitev za uvoz izbranih skupin proizvodov v Egipt. Če bo z napovedanimi tehničnimi omejitvami prizadet tudi izvoz vašega podjetja v Egipt in bi to želeli deliti z Veleposlaništvom RS v Kairu in GZS, vas naprošamo, da komentarje sporočite po e-pošti na naslova Tadej.Bojnec@gov.si in natasa.turk@gzs.si, najkasneje do 26. februarja 2024.

Arhiv: Srečanja s kitajskimi dobavitelji: Trade Bridge Matchmaking (Canton Fair)

Iščete zanesljive, preverjene in kvalitetne dobavitelje s Kitajske? V okviru Canton Fair poteka že tradicionalen matchmaking dogodek, ki je izvrstna priložnost, da se povežete s kitajskimi dobavitelji. Srečanja bodo potekala online v sredini marca (točen datum bo kmalu znan). Gre za B2B vnaprej organizirana individualna srečanja na podlagi vašega oddanega interesa za posamezno kategorijo izdelkov. Storitev povezovanja pokriva 55 industrij v 13 kategorijah.

Arhiv: Spletni posvet za delodajalce: Novosti pri ukrepih za lažje zaposlovanje tujih delavcev

Zaradi velikega povpraševanja po delovni sili, ki je v Sloveniji primanjkuje, Območna služba Ljubljana organizira posvet za delodajalce. Rezervirajte si čas v četrtek, 29. 2. 2024, od 8:30 do 10:00.

Arhiv: Predlog Zakona o dopolnitvah Zakona o javnem naročanju - pripombe do 21.2.2024

V državni zbor je bil vložen predlog Zakona o dopolnitvah Zakona o javnem naročanju. Predlog zakona se nanaša na ureditev sorazmernosti cen pri nabavi medicinskih pripomočkov in medicinske opreme na področju zdravstva.

Arhiv: Ponudba Član Članu - Februar 2024

Člani GZS so tudi v mesecu februarju za vas pripravili posebne ponudbe.

Arhiv: MGTŠ: Poziv za predložitev dokazil o dejanski škodi za poplave v juliju 2023

Oškodovanci, ki so med 12. in 13. julijem 2023 ter 17. in 25. julija 2023 utrpeli škodo v poplavah, so prejeli elektronski poziv ministrstva k predložitvi dokazil o dejanski škodi. Rok za oddajo dokazil je 26. februar 2024.

Vpliv sprememb pri napotovanju delavcev na delo v tujino pri poslovanju podjetja

Na GZS želimo ugotoviti, v kolikšni meri spremembe pri napotitvi delavcev na delo v tujino vplivajo na poslovanje vašega podjetja. V ta namen smo oblikovali krajšo anketo in vas prosimo za sodelovanje.

Karnet za motorna vozila

Carnet de Passages en Duane - Karnet je carinski dokument, ki se še zahteva v določenih državah Afrike, Azije, Južne Amerike kot tudi v Avstraliji in Novi Zelandiji za začasni uvoz cestnih motornih vozil brez plačila carinskih dajatev.

Arhiv: Brezplačna 50-urna začetna tečaja španskega in ruskega jezika

Vabimo vas na brezplačna začetna tečaja španskega in ruskega jezika.

Arhivi