Novice


5 namigov za doslednejše vodenje

Del dobrega vodenja je tudi sprejetje doslednega sloga vodenja. Če kot vodja pokažete, da je pravičnost del vašega doslednega stila vodenja, boste pridobili zaupanje članov tima, to pa vam bo pomagalo zgraditi močnejši tim. Na portalu officevibe.com smo našli pet namigov za doslednejše vodenje.

Arhiv: Evropski teden zmanjševanja odpadkov_20. do 28. november 2021

ETZO letos v ospredje postavlja ukrepe za preprečevanje nastajanja odpadkov v sistemu krožnih skupnosti, pri čemer poudarja pomen sodelovanja in solidarnosti. Vsa podjetja, organizacije in posameznike vabimo, da se udeležijo aktivnosti v sklopu ETZO in prijavijo svojo akcijo, s katero bodo povezali svojo lokalno skupnost v prizadevanju za zmanjševanje količin odpadkov!

Arhiv: 16. Vrh slovenskega gospodarstva_29. november 2021

Letošnji Vrh slovenskega gospodarstva bo posvečen horizontom prihodnosti. Gospodarstveniki bodo razpravljali o nujno potrebnih ukrepih na štirih ključnih področjih kratkoročnega in srednjeročnega razvoja Slovenije: - Zeleni načrt in digitalna transformacija - Reindustrializacija – z raziskavami, kadri in viri - Povezljivost – družbena, transportna, mednarodna - Vloga države in finančnega sistema Poseben gost bo Björn Kuipers, nogometni sodnik, ki je sodil finale EURO lige med Italijo in Anglijo. V svojem motivacijskem govoru z naslovom »Performance under pressure« (Nastop pod pritiskom) bo pokazal, kaj je mogoče doseči s pravo komunikacijo.

Odločni NE zapiranju gospodarstva, nujna okrepitev spoštovanja PCT in precepljenosti prebivalstva

Ob slabšanju epidemiološke slike v naši državi in regiji in vse glasnejših pozivih stroke k »popolnemu zaprtju države« je Gospodarska zbornica Slovenije še pred sprejetjem zadnjih vladnih odlokov ponovno opozorila, da zaprtje gospodarstva ni sprejemljivo. Pozvala je k doslednemu preverjanju pogoja PCT in spoštovanju preventivnih ukrepov na vseh področjih javnega življenja, od vseh državljanov pa pričakuje odgovorno ravnanje. Svoje članstvo je pozvala, da k zaustavitvi hitro naraščajočega trenda okužb pripomore tudi s spodbujanjem višje precepljenosti zaposlenih v podjetjih.

Državna pomoč zaradi odpovedanih dogodkov

Sedanje epidemiološke razmere predstavljajo izziv tudi za organizatorje dogodkov. Ob tem velja opozoriti, da je še vedno v veljavi povabilo Ministrstva za gospodarski razvoj in infrastrukturo za najavo dogodkov in vloge za pomoč industriji srečanj, če pride do odpovedi dogodkov ali njihove omejene izvedbe. Pomoč je predvidena za dogodke, ki so načrtovani v obdobju od 1. avgusta do vključno 31. decembra letošnjega leta.

Sprememba Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19

V soboto, 6. novembra 2021, je Vlada Republike Slovenije na redni seji sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 in ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije št. 174/2021.

Arhiv: GRAVITACIJA LIVE! št. 5, 22. november 2021

Predzadnja Gravitacije LIVE! v kateri bo gostoval Valter Leban, član uprave Kolektor Group, s katerim bomo iskreno in odprto govorili o digitalni preobrazbi podjetja.

Arhiv: 6. INOVACIJSKI MEETUP, 18. november 2021

Verjetno zadnja letošnja priložnost za spletno druženje inovatork in inovatorjev ter prenos znanja in izkušenj iz prve roke. Tokrat bo z nami Dejan Paravan, CINO v podjetju GEN-I.

Arhiv: Javna obravnava Uredbe o podporah elektriki, proizvedeni iz OVE in SPTE

S predlagano uredbo se naslavlja več pomembnih dopolnitev, ki bodo prispevale k povečanju deleža OVE v rabi bruto končne energije, s čimer se je Slovenija zavezala s sprejetim NEPN.

Arhiv: EU Business Talks: 9. november 2021 ob 14.00 uri, Ciper

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 9. novembra 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Marios Konstantinou, Izvršni direktor v podjetju Charalambides Christis s sedežem v Nikoziji na Cipru. Podjetje je največji proizvajalec na področju mlekarskih izdelkov v državi, prav tako je aktivno na področju uvoza in distribucije. Izvaža v preko 30 držav in kot tak predstavlja največjega ciprskega izvoznika na področju prehrambnih izdelkov.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.