Novice


Arhiv: Razdeljena britanska politika glede prihodnosti pogajanj z EU

Odstop sekretarja za brexit Davida Davisa je presenečenje, saj je premierka Mayeva še pred dvema dnevoma zatrjevala, da ima podporo svojega kabineta za načrt o tesnem sodelovanju z EU tudi po izstopu države iz EU. Davisova odločitev pomeni novo negotovost glede prihodnje oblike izstopa Združenega kraljestva iz EU.

Arhiv: Trgovinska vojna med glavnima velesilama brez zmagovalcev

Napovedi Trumpove administracije o uvedbi carin na uvoz kitajskega blaga so se uresničile, kot tudi kitajski odgovor. Trgovinska vojna se krepi in bi lahko zajela še druge proizvode in druge države. Zgodovinske izkušnje kažejo, da bi se lahko svetovna gospodarska rast samo v letošnjem letu zmanjšala za četrt odstotka (za 180 milijard evrov) ter v naslednjem za pol odstotka (za 360 milijard evrov). Mednarodna trgovina, svetovni potrošnik in poslovne investicije bodo pri tem najbolj prizadete, še posebej na srednji in daljši rok. Zaradi izvoza na zalogo pa napovedi novih carin navidezno pospešujejo aktualno gospodarsko rast, a za ceno nižje v prihodnosti.

Arhiv: Sporočilo za javnost: ZAPOSLOVANJE TUJCEV – EN KORAK NA DOLGI POTI

Na Gospodarski zbornici Slovenije pozdravljamo, da bo s 1. julijem začel veljati prost pretok delovne sile s Hrvaško. Vzpostavljen bo tudi register podjetij z visoko dodano vrednostjo. Že s 13. junijem pa je možen digitalni postopek oddaje vlog za zaposlovanje tujcev na portalu e-VEM. Ob neugodnih demografskih trendih in strukturnih neskladij na trgu dela gre za korake, ki bodo pozitivno prispevali k odpravljanju kadrovske vrzeli v Sloveniji. Problem pa s tem še zdaleč ni rešen.

 

Arhiv: ŽELITE DOSTOPATI DO NOVIH TRGOV? Razvijati nove poslovne priložnosti? CERN predstavlja izjemno poslovno priložnost za SI gospodarstvo

Na potrebe mednarodnih organizacij, CERN, ESA, ITER, FAIR, ESFRI, e-IRG idr., ki skupaj predstavljajo več kot 2mrd v € vreden trg, lahko z vašo ponudbo izdelkov in storitev odgovorite tudi vi. Z njimi lahko pridobivate ključne reference za delo na največjih svetovnih projektih. Vabimo vas, da se prijavite v katalog.

 

Arhiv: Oblikujte zmagovalno strategijo za pridobivanje vajencev!

GZS v sodelovanju s CPI organizira brezplačno delavnico z naslovom Oblikujte zmagovalno strategijo za pridobivanje vajencev, namenjena podjetjem, ki želijo pridobiti vajence in najti način kako čimbolj učinkovito predstaviti svoje podjetje in poklice mladim in njihovim staršem.

Arhiv: DELAVNICA - Kako zgraditi uspešno podjetje

V četrtek 21. junija v Inštitutu MoST pripravljajo interaktivno delavnico Kako zgraditi uspešno podjetje. Delavnica je namenjena tako malim, srednjim kot mikro podjetjem, rdeča nit pa je, kako postati uspešen lastnik, saj je to ključnega pomena za nadaljnji razvoj.

Arhiv: Povpraševanja iz Danske - kovinsko predelovalna industrija

V vednost posredujemo aktualna povpraševanja danskih podjetij po slovenskih outsorcing partnerjih iz kovinsko predelovalne industrije.

Arhiv: Javni razpis za sofinanciranje neformalnih izobraževanj in usposabljanj zaposlenih (254. JR)

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je 18. 5. 2018 na svoji spletni strani in v Uradnem listu RS št. 33/18 objavil Javni razpis za sofinanciranje neformalnih izobraževanj in usposabljanj zaposlenih, preko katerega lahko zaposleni za neformalna izobraževanja, ki so se jih (ali se jih še bodo) udeležili med 1. 9. 2017 in 4. 9. 2018, pridobijo kar 70% vrnjenih vplačanih sredstev. To velja za samoplačnike, pa tudi za plačila preko s.p.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.