Novice


DAN INOVATIVNOSTI 2021 IN NAJBOLJŠE SLOVENSKE INOVACIJE

V torek, 12. 10. 2021 smo na Dnevu inovativnosti 2021 podelili nacionalna priznanja GZS za inovacije. Celoten dan je najprej zaznamovala inovacijska konferenca, ki smo jo organizirali z Društvom VTIS (posnetek odličnih govorov in okroglih miz v nadaljevanju), nato pa slovesna podelitev priznanj 41 nacionalnim inovacijam. Posnetek odličnih govorov in okroglih miz, fotogalerijo in videe nastopov s predstavitvami vseh zlatih in posebnih inovacij najdete v nadaljevanju. Uživajte!

REVAV-3-VAVČER ZA TRŽNE RAZISKAVE TUJIH TRGOV

Namen vavčerja je spodbuditi MSP k izdelavi tržnih raziskav tujih trgov, da proučijo možnosti za prodor novih ali obstoječih izdelkov/storitev na tuj trg, širitve oz. diverzifikacije svojega poslovanja na tujih trgih s čimer se bo povečala njihova konkurenčnost, dodana vrednost oziroma prihodki od prodaje.

REACT EU - JAVNI POZIV ZA VAVČER ZA DVIG DIGITALNIH KOMPETENC

Namen vavčerja je spodbuditi ciljne skupine k zagotovitvi ustreznih znanj zaposlenih vodstvenega kadra za ključna področja digitalizacije, s čimer se bo povečala njihova konkurenčnost, dodana vrednost oziroma prihodki od prodaje. Predmet javnega poziva je sofinanciranje upravičenih stroškov usposabljanja za dvig digitalnih kompetenc.

Arhiv: GRAVITACIJA LIVE! #4_20. oktober 2021

Gost četrte Gravitacije LIVE!, v kateri bo govora o kibernetski varnosti, bo Dalibor Vukovič, produktni vodja pri Telekomu Slovenije, ki je certificiran etični heker in specialist za kibernetsko varnost z več mednarodno priznanimi certifikati.

Arhiv: Vabljeni na webinar na temo zdravja na delavnem mestu_Moč je v tebi

Vsi skupaj si že dolgo prizadevamo za spodbujanje zdravega načina življenja med zaposlenimi in nasploh. Vabimo vas na webinar na temo zdravja na delovnem mestu, na katerem boste lahko izvedeli marsikaj uporabnega in zanimivega s strani predstavnikov podjetij Intra lighting, Zavarovalnica Triglav in Gen-i, kot tudi od stroke na temo Kaj je dobro vedeti o Covid-19. Pridružite se nam v četrtek, 21. 10. 2021, ob 14. uri. Webinar bo trajal eno uro.

Arhiv: EU Business Talks: 19. oktober 2021 ob 14.00 uri, Litva

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 19. oktobra 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Justinas Taruška, izvršni direktor podjetja NANDO, s sedežem v Kaunasu v Litvi. Podjetje proizvaja in razvija funkcionalne kmetijske dodatke, s poudarkom na pomožnih in mikrobioloških izdelkih. Podjetje dobavlja kemične surovine za različne sektorje, med drugim za živilsko industrijo, proizvodnjo kozmetike, gospodinjske kemikalije, proizvodnjo barvil ter predelavo kovin.

Kako se izogniti okužbi in bolezni COVID-19? Cepljenje proti COVID-19

Kako se širi okužba in kako zmanjšati tveganje okužbe s koronavirusom. NIJZ je v partnerstvu z GZS pripravil krajše predavanje. Vabljeni k ogledu.

Cepljenje proti COVID-19

Se tudi vi sprašujete, kako delujejo vektorska cepiva in kako mRNK cepiva? Kakšne so prednosti cepljenja, pa tudi kakšni so stranski učinki, če jih primerjamo na primer s stranskimi učinki, ki jih lahko povzroči tableta proti bolečim Lekadol? NIJZ je v partnerstvu z GZS pripravil krajše predavanje o cepivih in cepljenju proti covid-19. Vabljeni k ogledu.

Na srečanju generalnih direktorjev nacionalnih zbornic, včlanjenih v Eurochambres, o trenutnih in prihodnjih izzivih ter internacionalizaciji

GZS je v času slovenskega predsedovanja Svetu EU gostila virtualno srečanje generalnih direktorjev nacionalnih zbornic, včlanjenih v Eurochambres. Razpravljali so o trenutnih in prihodnjih izzivih, pa tudi o podpori internacionalizaciji podjetij. Udeleženci srečanja so si izmenjali informacije o aktualnem dogajanju in aktivnostih, ki so širšega pomena za mrežo zbornic, pa tudi o prihodnjih izzivih.

Arhiv: Teden 5G: Priložnosti 5G omrežja za poslovne uporabnike

V času predsedovanja Slovenije Svetu EU bo v Digitalnem središču Slovenije potekal teden posvečen 5G. Vabimo vas, da se nam v torek, 19. oktobra pridružite na dogodku Priložnosti 5G omrežja za poslovne uporabnike, na katerem bomo predstavili različne rešitve, primere iz prakse, ki jih nova generacija mobilnih omrežij prinaša predvsem poslovnim uporabnikom. Ne zamudite tudi okrogle mize z zanimivimi gosti, ki bodo spregovorili o najnovejših trendih, izzivih in strategijah pri uvajanju 5G v praksi.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.