Novice


Promocija poklicnega izobraževanja »Znanje za lajf«

Za promocijo poklicnega izobraževanja je Gospodarska zbornica Slovenije objavila video spot »Znanje za lajf«, ki je nastal v okviru projekta Potujoča razstava poklicev prihodnosti, katere skupni moto je »Grem se učit kar hočem bit«. Razstava je od novembra 2018 dalje obiskala že več šol in tržnic poklicev. Tudi s pomočjo video spota želimo približati mladim tiste poklice, ki jih ne poznajo in se zato ne odločajo za izobraževanje v teh smereh. Video spot nagovarja mlade. Pri svojih aktivnostih promocije poklicev ga lahko uporabijo podjetja, šole in drugi deležniki na trgu dela.

Arhiv: GZS Severno Primorska gospodarska zbornice, Nova Gorica objavlja javni razpis za priznanja inovacijam v regiji za leto 2019

GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica nadaljuje s projektom Podelitve priznanj inovacijam v regiji. Cilj projekta je uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva. S tem namenom objavljamo RAZPIS ZA ZBIRANJE PRIJAV ZA PODELITEV PRIZNANJ INOVACIJAM V GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica ZA LETO 2019.

iNOVACIJE

Video Promocija poklicev

Prijavite se na INOvicke

Se vam je že zgodilo, da ste zamudili pomemben dogodek na temo inovacij in razvoja, ker vas novica ni dosegla? Niste na tekočem z aktualnimi razpisi? Želite spremljati aktualno dogajanje na področju inovacij in razvoja? Vse to vam ponujamo v novih INOvičkah.

Proračun »pretežak« za 270 mio EUR

Predlog rebalansa proračuna dviguje javno porabo za 1,1 mrd EUR glede na lansko leto, kar je 270 mio EUR več kot dopušča fiskalno pravilo. Napovedan javno-finančni presežek v višini pol odstotka BDP je tako postavljen pod vprašaj predvsem zaradi upoštevanja bolj optimistične jesenske napovedi UMAR, ki Sloveniji letos napoveduje 3,7-odstotno realno rast BDP in 2,1-odstotno inflacijo.

Osebe, ki dajejo v promet manj kot 15 ton embalaže letno, morajo ARSO poročati do 31.3.2019

Letno sporočanje podatkov v zvezi z embalažo se izvaja enkrat letno za preteklo leto. Od začetka februarja 2019 bo dostopna povezava za Poročanje v aplikaciji Embalaža, sporoča ARSO.

60% kritje stroškov udeležbe v gospodarski delegaciji

Slovenski podjetniški sklad v letu 2019 uvaja program spodbud za mikro, mala in srednje velika podjetja- t.i. »VAVČERJE«. Z vavčerji za internacionalizacijo, želi Slovenski podjetniški sklad prispevati k širjenju poslovanja na tujih trgih.

Arhiv: Kako prepoznati izdelke/odpadke na osnovi polimerov, utrjenih s steklenimi vlakni?

Projekt Retracking je za vas pripravil katalog tovrstnih odpadkov.

Arhiv: Proračun bolj ambiciozen od gospodarske rasti

Predstavljen rebalans državnega proračuna prinaša rast odhodkov za 530 mio EUR glede na leto 2018, pri čemer je ocena prihodnje gospodarske rasti nižja, kot je bila v 2018.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.