Novice


Arhiv: Dan inovativnosti s podelitvijo priznanj najboljšim inovacijam / GZS Severno Primorske gospodarske zbornice

Ajdovščina - Na 23. srečanju gospodarstvenikov Primorske, ki ga je severnoprimorska gospodarska zbornica danes pripravila v Ajdovščini, so na forumu spregovorili o t.i. industriji 4.0 oziroma četrti industrijski revoluciji. V nadaljevanju srečanja so podelili priznanja najboljšim letošnjim inovatorjem v regiji.

Arhiv: Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma

Izvajanje zakonskih določil na podlagi zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma je za zavezanca zahtevna naloga. ZPPDFT-1 nalaga, da mora zavezanec vzpostaviti ustrezen sistem upravljanja s tveganji, ki vključuje tudi postopek, s katerim ugotavlja, ali je stranka oziroma njen zakoniti zastopnik, pooblaščenec ali dejanski lastnik stranke, politično izpostavljena oseba.

Arhiv: Vabilo na XXIII. srečanje gospodarstvenikov Primorske in podelitev priznanj za inovacije 2018 v regiji

Vabimo vas na naše tradicionalno, že XXIII. srečanje gospodarstvenikov Primorske, kjer bomo poleg gospodarskega foruma na temo "Industrija 4.0", šestnajsto leto zapovrstjo bomo podelili priznanja inovatorjem za najboljše inovacije 2018. Z nami bodo vidni predstavniki gospodarstva, priznanja inovatorjem bo podelil predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor. Poleg aktualnih tem in inovacij, so tovrstni dogodki izjemna priložnost za druženje. Vabljeni, da se nam pridružite!

Arhiv: Vabilo na okroglo mizo Kako čim hitreje do 2. tira, Ljubljana

Na okrogli mizi bodo svoja videnja predstavili predsednik GZS Boštjan Gorjup, predsednik SMC dr. Miro Cerar, direktor GZS-Združenja za promet Robert Sever, Jernej Vrtovec, poslanec Nove Slovenije ter izr. prof. dr. Aleksander Aristovnik, Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani.

Arhiv: Vabilo na okroglo mizo Kako čim hitreje do 2. tira

Vabimo vas na okroglo mizo z naslovom Kako čim hitreje do 2. tira, ki bo v ponedeljek, 7. maja ob 17. uri v prostorih GZS, dvorana C. na okrogli mizi bosta med drugim sodelovala tudi predsednik GZS, Boštjan Gorjup in predsednik stranke SMC, dr. Miro Cerar.

Arhiv: Dodatnih 50 milijonov evrov za nedelo

Visok dvig denarne socialne pomoči bo znižal število tistih, ki se bodo aktivno zavzemali za novo zaposlitev. Od leta 2011 se je višina denarne socialne pomoči povišala kar za dve tretjini, medtem ko so se cene življenjskih potrebščin povečale le za 8,5 odstotka.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.