Novice


Osebe, ki dajejo v promet manj kot 15 ton embalaže letno, morajo ARSO poročati do 31.3.2019

Letno sporočanje podatkov v zvezi z embalažo se izvaja enkrat letno za preteklo leto. Od začetka februarja 2019 bo dostopna povezava za Poročanje v aplikaciji Embalaža, sporoča ARSO.

60% kritje stroškov udeležbe v gospodarski delegaciji

Slovenski podjetniški sklad v letu 2019 uvaja program spodbud za mikro, mala in srednje velika podjetja- t.i. »VAVČERJE«. Z vavčerji za internacionalizacijo, želi Slovenski podjetniški sklad prispevati k širjenju poslovanja na tujih trgih.

Arhiv: Kako prepoznati izdelke/odpadke na osnovi polimerov, utrjenih s steklenimi vlakni?

Projekt Retracking je za vas pripravil katalog tovrstnih odpadkov.

Arhiv: Proračun bolj ambiciozen od gospodarske rasti

Predstavljen rebalans državnega proračuna prinaša rast odhodkov za 530 mio EUR glede na leto 2018, pri čemer je ocena prihodnje gospodarske rasti nižja, kot je bila v 2018.

Arhiv: Veliko zanimanje srbskih podjetji za obisk slovenske delegacije

Ob priložnosti uradnega obiska predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja v Srbiji v sodelovanju med Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Javno agencijo SPIRIT, Ministrstvom za zunanje zadeve RS, Slovenskim poslovnim klubom Beograd, Privredno komoro Srbije in GZS organiziramo obisk slovenske poslovne delegacije v Beogradu.

Arhiv: Brezplačni posvet za delodajalce o novostih pri zaposlovanju tujcev

Slovensko gospodarstvo se v zadnjem času sooča s precejšnjim pomanjkanjem delavcev določenih poklicev, ta deficit pa rešuje tudi s pomočjo zaposlovanja delavcev iz drugih držav. Predstavniki Ministrstva za javno upravo in Zavoda republike Slovenije za zaposlovanje bodo predstavili, kakšen je postopek, s katerim si delodajalci lahko skrajšajo postopek pridobitve enotnih dovoljenj in delovnih dovoljenj ter kakšne so novosti in spremembe v postopku dopolnjevanja vlog za enotna dovoljenja, prav tako bo mogoče izvedeti, kaj bo prinesel sporazum s Srbijo.

Arhiv: Elektronska oddaja vlog za delovno dovoljenje za prvo ali strokovno zaposlitev

Odslej lahko delodajalci na portalu e-VEM elektronsko oddate vlogo za izdajo dovoljenja za prvo zaposlitev ali strokovno zaposlitev po sporazumu z BiH. To pomeni hitrejše in učinkovitejše pridobivanje delovnih dovoljenj.

Javni razpis P7 – Mikrokrediti 2019

Javno sklad Republike Slovenije za podjetništvo je 28.12.2018 objavil javni razpis P7 - Mikrokrediti 2019. Predmet produkta so mikrokrediti za mikro in mala podjetja od 5.000 EUR do 25.000 EUR. Namen produkta pa je neposredno zagotavljanje ugodnih virov financiranja mikro in malim podjetjem v Kohezijski regiji Vzhodne ali Zahodne Slovenije z namenom kritja stroškov poslovnih procesov in/ali projekta, predstavljenih v vlogi za financiranje.

Arhiv: Obvestilo o omejenem delovanju GZS SPGZ 13. in 14. decembra 2018

Cenjene uporabnike naših storitev obveščamo, da bo 13. in 14. decembra 2018 naše delovanje okrnjeno zaradi sanacije talnih oblog v poslovnih prostorih zbornice.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.