Novice


Arhiv: MREŽENJE NA BRDU V OKVIRU PROJEKTA EXPEDIRE

Gospodarska zbornica Slovenije organizira v sodelovanju s partnerji projekta EXPEDIRE (Program sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija) informativno-poslovni dogodek za podjetja.

Arhiv: SLOVAŠKA: JESENSKA POSLOVNA SREČANJA

Septembra in oktobra letos bosta na Slovaškem potekali dve poslovni srečanji. Vabljeni k udeležbi!

Arhiv: UKRAJINA: Poenostavljeni postopki priselitve in zaposlitve tujcev

V Ukrajini spodbujajo tuje investitorje s poenostavitvami postopkov.

Arhiv: Predstavili smo se bavarskim distributerjem hrane in pijač

Na Bavarskem smo obiskali tri distributerje živil za HO-RE-CA ter večje odjemalce.

Arhiv: Napovedujemo: Poslovne priložnosti na Kubi, Havana 26. – 31. oktober 2017

V sodelovanju s Kubansko gospodarsko zbornico bo organizirana poslovna konferenca, poslovni razgovori med podjetji in obisk sejma FIHAV 2017.

Arhiv: Bavarska delegacija s slovenskimi podjetji o digitalizaciji gospodarstva

Ministrski predsednik Svobodne države Bavarske Horst Seehofer, je bil osrednji gost na okrogli mizi o industriji 4.0 in digitalnem gospodarstvu v Sloveniji in na Bavarskem.

Arhiv: JESENSKE DELEGACIJE

Arhiv: S 1. aprilom 2017 smo na GZS zagnali nov projekt EXPEDIRE

Pet partnerjev iz Slovenije in Avstrije je zagnalo projekt Expedire, v okviru katerega nameravamo v prvi fazi projekta oblikovati bazen okoli 300 malih in srednjih podjetij, ki jih bomo podrobno analizirali in tudi povprašali, kakšne težave imajo oziroma kaj jim je doslej še preprečevalo izvozno aktivnost. Nato bomo z mreženji in izobraževanji, ki jih bodo izvajali na obeh straneh meje in tudi prek interneta, skušali spodbuditi 50 novih podjetij k izvozu ter pripomoči k nastanku 10 novih poslovnih partnerstev.

Arhiv: Gospodarska delegacija v Kanado, 20. do 24. junij 2017

Gospodarska delegacija bo potekala v okviru obiska podpredsednika vlade in ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca v Torontu, Montrealu in Ottawi.

Arhiv: ŠVICARJI SO BILI NAVDUŠENI NAD SLOVENIJO

Pod okriljem Gospodarske zbornica Thurgau, ki deluje v istoimenskem švicarskem kantonu, smo 23. in 24. marca 2017 gostili štiri švicarska podjetja ter predstavnika njihove zbornice. Na njihovo željo je program obiska vključeval poslovna srečanja na sedežih večjih slovenskih podjetij ter Slovensko – švicarsko poslovno srečanje s predstavitvijo obeh poslovnih okolij ter individualnimi srečanji na GZS.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.