Mediji

Arhiv: Memorandum MSP: nujna reforma šolstva

Ljubljana, 7. april 2023 - Nov korak na področju stanovanjske politike in gradnja stanovanj za mlade, temeljita prenova šolstva ter sistemska vzpostavitev dolgoročnega napovedovanja potreb po kompetencah so tri ključne točke pričakovanj GZS - Podjetniško trgovska zbornica (GZS - PTZ) do vlade, ki jih je predsednik UO PTZ mag. Brane Lotrič izpostavil v Memorandumu 2023.

Arhiv: Na strateškem svetu GZS za več sodelovanja z ministrstvom za digitalno preobrazbo

Ljubljana, 6. april 2023 – Nujno je, da Ministrstvo za digitalno preobrazbo bolj upošteva Gospodarsko zbornico Slovenije pri pripravi ključnih strateških dokumentov in odločitev s področja digitalizacije, je sklep današnje seje Gospodarskega strateškega sveta za digitalizacijo (GSSD), ki kot cilj do leta 2030 izpostavlja napredovanje Slovenije na 5. mesto na indeksu digitalnega gospodarstva in družbe (DESI).

Arhiv: Nagrada Feniks letos v Sežano

Ljubljana, 5. april 2023 - Podjetniška šola za osebe z izgubo sluhaInkubatorjaiz Sežane je letošnji prejemnik nagrade Feniks za najboljši svetovalni projekt leta 2022. Gre za prvo tovrstno šolo v Sloveniji in v Evropi, ki je prilagojena potrebam oseb z različno stopnjo izgube sluha. »Inkubator Sežana je skozi ta projekt potrdil rek, da je družba tako bogata, kolikor dobro skrbi za svoje najšibkejše,« so v obrazložitvi zapisali člani žirije.

Arhiv: Da digitalizaciji, ne predlaganim spremembam ZZZS

»Na Gospodarski zbornici Slovenije imamo številne pomisleke glede predloga Zakona o Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V mnogočem je neuravnotežen ter prinaša več vprašanj kot odgovorov,« je bil kritičen izvršni direktor GZS Mitja Gorenšček po seji Ekonomsko-socialnega sveta 4. aprila, na kateri so sicer obravnavali tudi predlog Zakona o zdravstvenem informacijskem sistemu

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.