Mediji

Arhiv: Delodajalske organizacije ponovno podprle predlog zakona o dohodnini

GZS, TZS, OZS, ZDS in ZDOPS so na DZ RS naslovile podporo predlogu zakona o dohodnini, ki naj bi bil obravnavan v DZ še v januarju.

Arhiv: Današnjega poslovnega foruma v organizaciji OZS, SPIRIT in MGRT se udeležuje tudi del logistične delegacije iz GZS - Združenja za promet

Predsednik Sekcije cestnih prevoznikov blaga pri Združenju za promet - GZS Milan Slokar je v uvodnem nagovoru poslovnega foruma med drugim izpostavil, da je slovenski transport in logistika ena ključnih razvojnih prioritet slovenskega gospodarstva.

Arhiv: Poslovni forum slovenske logistike na Expo Dubaj

Delegacija slovenskih logističnih podjetij v organizaciji GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in MGRT predstavlja potencialnim naročnikom svoje storitve in prednosti slovenske logistike, ki ponuja zaradi strateške lege Slovenije najhitrejšo, najkrajšo in najbolj zeleno pot do trgov centralne in jugovzhodne Evrope ter Zahodnega Balkana.

Arhiv: Gospodarska delegacija na 5-dnevni obisk na EXPO 2020 Dubaj

Ljubljana, 7. januar 2022 – V nedeljo, 9. januarja, na 5-dnevni poslovni obisk na EXPO 2020 Dubaj odhaja slovenska logistična gospodarska delegacija. Delegacijo organizira GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in MGRT.

Arhiv: GZS zadovoljna z včerajšnjim posvetom z vlado

Ljubljana, 7. januar 2022 – »Posvet pri predsedniku Vlade pomeni premik v pozitivni smeri pri iskanju rešitve pereče problematike visokih cen energentov,« pravi predsednik GZS Tibor Šimonka po včerajšnjem posvetu na Brdu, kjer je predsednik Vlade potrdil, da bo Vlada zagotovila pomoč najbolj ogroženim podjetjem zaradi izjemnega dviga stroškov energije.

Arhiv: Dvig minimalne plače za skoraj 5 % pomeni veliko dodatno obremenitev gospodarstva

Predlagan dvig minimalne bruto plače za 4,9 % je v luči izjemnega dviga cen energentov in surovin še posebej velik izziv za številna podjetja iz energetsko intenzivnih dejavnosti in malega gospodarstva. GZS predlaga sprejem delne subvencije dviga in spremembo osnove za obračun socialnih prispevkov.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.