Mediji

Arhiv: Predlog ZVO-2 v DZ dobil podporo za nadaljnjo obravnavo

»Izglasovana podpora predlogu zakona o varstvu okolja (ZVO-2) v Državnem zboru je bila glede na razpravo pričakovana,« meni Vesna Nahtigal, izvršna direktorica GZS.

Arhiv: Predsednik GZS se bo udeležil slovenskega nacionalnega dne na EXPO Dubaj

Ob priložnosti obeležitve slovenskega nacionalnega dne na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubaj, ki se je bo 7. in 8. februarja 2022 v Dubaju udeležil tudi predsednik GZS, Tibor Šimonka, bo potekalo tudi srečanje predsednikov Gospodarske zbornice Slovenije in Gospodarske zbornice Dubaj.

Arhiv: Kje lahko pridobim objektivno informacijo o poslovanju mojih domačih konkurentov?

Enkrat letno lahko Analitika GZS za vas pripravi objektivno poročilo s podatki o poslovanju vašega podjetja in skupine konkurentov. Več o tem boste izvedeli v Hitrem poslovnem nasvetu glavnega ekonomista pri Analitiki GZS Bojana Ivanca.

Arhiv: Gospodarska zbornica Slovenije želi slovenskim olimpijcem veliko podvigov!

Ljubljana, 3. 2. 2022 – Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) pred začetkom zimskih olimpijskih iger, ko bodo vse oči svetovne in domače javnosti operjene v Peking, vsem članicam in članom slovenske olimpijske in paraolimpijske reprezentance želi čim več odličnih športnih rezultatov.

Arhiv: GZS-ZIT opozoril poslance na nekatere člene v predlogu Zakona o elektronskih komunikacijah, ki predstavljajo nestrokovno in škodljivo omejevanje konkurence na našem trgu

GZS-ZIT zato Državnemu zboru RS predlaga, da ne sprejme predlaganih 115., 116.. in 311. člena v besedilu, kakor izhaja iz predloga Zakona o elektronskih komunikacijah, ki de facto lahko pomeni izključitev dobaviteljev glede na državo izvora preko določitve za »tvegane dobavitelje« na podlagi političnih meril, ampak upošteva tehnične standarde EU in tudi prakso drugih držav članic na tem področju, ter s tem ravna tudi v duhu bilateralnih sporazumov s tretjimi državami.

Arhiv: GZS poziva poslance: Ne pokopljite energetsko intenzivnih podjetij, omogočite jim postopen prehod v krožno gospodarstvo!

Ljubljana, 2. februar 2022 - Pred jutrišnjo obravnavo predloga Zakona o varstvu okolja-2 v Državnem zboru je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) poslanske skupine pozvala, da upoštevajo argumente gospodarstva in ohranijo možnost kritja posrednih stroškov emisij toplogrednih plinov iz sredstev podnebnega sklada tudi v ZVO-2.

Arhiv: Reprezentativne delodajalske organizacije pozivamo poslanke in poslance k čimprejšnjemu sprejemu predlaganih sprememb Zakona o dohodnini, saj bodo zaposleni prejeli višje neto plače, kupna moč bo večja, gospodarstvo pa bo hitreje okrevalo

GZS, TZS, OZS, ZDS in ZDOPS smo s skupnim dopisom, ki smo ga 12. 1. 2021 naslovili na predsednika Državnega zbora in vodje poslanskih skupin, izrazili ponovno podporo predlaganim spremembam in dopolnitvam Zakona o dohodnini.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.