Novice


Arhiv: Podpis MEMORANDUMA o vzpostavitvi partnerstva za razvoj človeških virov

Posoški razvojni center, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Ljudska univerza Nova Gorica, Šolski center Nova Gorica, Ljudska univerza Ajdovščina in Gospodarska zbornica Slovenije, Območna zbornica za severno Primorsko, Nova Gorica so 18.10.2017 podpisali MEMORANDUM o vzpostavitvi partnerstva za razvoj človeških virov.

Arhiv: Vabilo na poslovni dogodek (B2B) ob obisku skupine bosansko - hercegovskih podjetij na GZS

V sklopu projekta UNIDO - RECP bo Slovenijo obiskala delegacija bosansko-hercegovskih industrijskih podjetij, ki želijo navezati poslovne stike s slovenskimi partnerji na področju organizacije in zagotavljanja učinkovite in čiste proizvodnje. Ob tej priložnosti bomo na GZS organizirali poslovni dogodek z bilateralnimi poslovnimi srečanji (B2B). Poslovni dogodek bo v sredo, 25. oktobra ob 9.30 na GZS.

Arhiv: Vabilo na poslovni dogodek (B2B) ob obisku skupine managerjev mlajše generacije iz Egejske regije v Turčiji

Slovenijo bo obiskala delegacija Združenja mladih poslovnežev iz turške egejske regije (EGIAD). Člani 15-članske delegacije želijo navezati stike s sorodnimi strukturami v Sloveniji, prav tako pa vzpostaviti poslovne povezave za konkretna podjetja, ki jih vodijo. Poslovni dogodek bo v petek, 27. oktobra 2017 ob 9.00 na GZS, Ljubljana

Arhiv: Vabilo k udeležbi v poslovni delegaciji ob uradnem obisku ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška v Albaniji in Črni gori

Ob uradnem obisku Zdravka Počivalška, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo v Albaniji in Črni gori, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), Javna agencija SPIRIT in GZS organiziramo obisk poslovne delegacije v Tirani in Podgorici. Z obiskom delegacije želimo nadgraditi poslovne priložnosti, ki se za slovensko gospodarstvo odpirajo v obeh državah. Poslovna delegacija se bo odvila v času od 5. do 8. novembra 2017.

Arhiv: Javna obravnava novega predloga Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2)

Ministrstvo za pravosodje je v javno obravnavo posredovalo nov predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), s katerim se prenaša Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov, ki prinaša nekatere pomembne novosti na področje varovanja osebnih podatkov. Rok za pripombe je 6.11.2017.

Arhiv: Ne raste samo BDP, ampak rastejo tudi plače

Gospodarska zbornica Slovenije ugotavlja, da so plače že lani rasle, rastejo pa tudi letos, in to ne le nominalno, temveč tudi realno.

Arhiv: Seminar z delavnico: ePoreklo blaga

Na GZS smo prvič predstavili nov sistem elektronskega izdajanja potrdil o poreklu blaga in pridobitve drugih listin, potrebnih v postopkih mednarodnega poslovanja.

Arhiv: mag. Sonja Šmuc, nova generalna direktorica GZS

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.