Novice


Arhiv: GRAVITACIJA LIVE! #4_20. oktober 2021

Gost četrte Gravitacije LIVE!, v kateri bo govora o kibernetski varnosti, bo Dalibor Vukovič, produktni vodja pri Telekomu Slovenije, ki je certificiran etični heker in specialist za kibernetsko varnost z več mednarodno priznanimi certifikati.

Arhiv: Vabljeni na webinar na temo zdravja na delavnem mestu_Moč je v tebi

Vsi skupaj si že dolgo prizadevamo za spodbujanje zdravega načina življenja med zaposlenimi in nasploh. Vabimo vas na webinar na temo zdravja na delovnem mestu, na katerem boste lahko izvedeli marsikaj uporabnega in zanimivega s strani predstavnikov podjetij Intra lighting, Zavarovalnica Triglav in Gen-i, kot tudi od stroke na temo Kaj je dobro vedeti o Covid-19. Pridružite se nam v četrtek, 21. 10. 2021, ob 14. uri. Webinar bo trajal eno uro.

Arhiv: EU Business Talks: 19. oktober 2021 ob 14.00 uri, Litva

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 19. oktobra 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Justinas Taruška, izvršni direktor podjetja NANDO, s sedežem v Kaunasu v Litvi. Podjetje proizvaja in razvija funkcionalne kmetijske dodatke, s poudarkom na pomožnih in mikrobioloških izdelkih. Podjetje dobavlja kemične surovine za različne sektorje, med drugim za živilsko industrijo, proizvodnjo kozmetike, gospodinjske kemikalije, proizvodnjo barvil ter predelavo kovin.

Arhiv: Kako se izogniti okužbi in bolezni COVID-19? Cepljenje proti COVID-19

Kako se širi okužba in kako zmanjšati tveganje okužbe s koronavirusom. NIJZ je v partnerstvu z GZS pripravil krajše predavanje. Vabljeni k ogledu.

Arhiv: Cepljenje proti COVID-19

Se tudi vi sprašujete, kako delujejo vektorska cepiva in kako mRNK cepiva? Kakšne so prednosti cepljenja, pa tudi kakšni so stranski učinki, če jih primerjamo na primer s stranskimi učinki, ki jih lahko povzroči tableta proti bolečim Lekadol? NIJZ je v partnerstvu z GZS pripravil krajše predavanje o cepivih in cepljenju proti covid-19. Vabljeni k ogledu.

Arhiv: Na srečanju generalnih direktorjev nacionalnih zbornic, včlanjenih v Eurochambres, o trenutnih in prihodnjih izzivih ter internacionalizaciji

GZS je v času slovenskega predsedovanja Svetu EU gostila virtualno srečanje generalnih direktorjev nacionalnih zbornic, včlanjenih v Eurochambres. Razpravljali so o trenutnih in prihodnjih izzivih, pa tudi o podpori internacionalizaciji podjetij. Udeleženci srečanja so si izmenjali informacije o aktualnem dogajanju in aktivnostih, ki so širšega pomena za mrežo zbornic, pa tudi o prihodnjih izzivih.

Arhiv: Teden 5G: Priložnosti 5G omrežja za poslovne uporabnike

V času predsedovanja Slovenije Svetu EU bo v Digitalnem središču Slovenije potekal teden posvečen 5G. Vabimo vas, da se nam v torek, 19. oktobra pridružite na dogodku Priložnosti 5G omrežja za poslovne uporabnike, na katerem bomo predstavili različne rešitve, primere iz prakse, ki jih nova generacija mobilnih omrežij prinaša predvsem poslovnim uporabnikom. Ne zamudite tudi okrogle mize z zanimivimi gosti, ki bodo spregovorili o najnovejših trendih, izzivih in strategijah pri uvajanju 5G v praksi.

Arhiv: GZS pozvala Vlado k nujnemu ukrepanju glede enormnih cen energentov

»Smo sredi največje krize v energetiki do zdaj, gre za preživetje – nujne so takojšnje in še bolj sistemske rešitve,« je zapisal predsednik GZS Tibor Šimonka v pozivu Vladi RS. Tako v Sloveniji kot ostalih državah EU so se v zadnjem obdobju cene energentov namreč enormno povečale, posledice občutimo vsi, tako gospodinjstva kot gospodarske družbe, najbolj pa energetsko intenzivna industrija. GZS vidi pri urgentnem iskanju rešitev nujnost sodelovanja predstavnikov industrije, energetike in države na najvišjem nivoju. Na osnovi analiz in rezultatov ankete, izvedene med podjetji iz energetsko intenzivne industrije, je Gospodarska zbornica Slovenije skupaj z Energetsko zbornico Slovenije pripravila tudi predloge konkretnih ukrepov.

Arhiv: Vabljeni na seminar o poreklu blaga, ki smo ga pripravili v dveh delih

Vabljeni na seminar o poreklu blaga, ki smo ga pripravili v dveh delih. Prvi dan, 8. 11. 2021 je namenjen vsem, ki jih zanimajo osnove oz. si želijo osvežiti znanja iz tega področja. Drugi dan, 9. 11. 2021 je namenjen novostim, ki so že stopile v veljavo, kot tudi novostim, ki nas še čakajo v letošnjem letu.

Arhiv: FORUM AGENTI MILANO SE VRAČA z B2B sestanki »v živo« Predstavitev možnosti sodelovanja na poslovnem dogodku v Milanu

Potem, ko je zaradi COVIDa lanskoletni poslovni dogodek potekal virtualno, italijanski organizatorji za letos napovedujejo srečanja z italijanskimi agenti »v živo«. Gospodarska zbornica Slovenije in Javna agencija SPIRIT Slovenija, v sodelovanju z diplomatsko konzularnimi predstavništvi v Rimu in Milanu bosta organizirala udeležbo slovenskih predstavnikov gospodarstva na poslovnem dogodku FORUM AGENTI, ki bo potekal 2. in 3. decembra letos na letališču Malpensa pri Milanu.

Arhivi