Novice


Arhiv: Voščilo 2018

Spoštovani! Naj vam leto 2018 spremeni sanje v resničnost in naj se trud izkaže v dosežkih!

Arhiv: Višje neto plače za vse, ne zgolj za javne uslužbence

Masa plač se je v desetih letih v javnem sektorju* povečala za milijardo evrov, kar je bistveno več kot v gospodarstvu. Enako velja za povprečno bruto plačo. Število zaposlenih se je v tem obdobju v javnem sektorju povečalo za 20.000, za razliko od gospodarstva, kjer se je skrčilo za 31.000. Namesto vnovičnih dvigov plač v javnem sektorju bi moral biti cilj vlade splošno znižanje obdavčitve stroškov dela, kar bi koristilo vsem zaposlenim – tako v gospodarstvu kot v javnem sektorju. (*z javnem sektorjem tu razumemo sektor država (brez gospodarskih družb v večinski državni lasti)

Arhiv: Informacija o preimenovanju GZS OZ za severno Primorsko, Nova Gorica

Obveščamo vas o preimenovanju GZS OZ za severno Primorsko, Nova Gorica v GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica

Arhiv: Informacija o novostih REK obrazcev v letu 2018

V informacijo in nadaljnjo uporabo vam pošiljamo nedavno objavljeno informacijo FURS glede obrazcev REK in sprememb v letu 2018. Gre za pomembno informacijo, ki smo jo čakali do zadnjega, saj so jo objavili na spletnih straneh šele 29.12.2017.

Arhiv: Štipenditorji, rok za oddajo podatkov o štipendistih za leto 2017/2018, se izteka!

Štipenditorji, ki v šolskem letu 2017/2018 podeljujete štipendijo, lahko poročate skladu o podeljenih štipendijah le še do 31. 12. 2017.

Arhiv: Podjetja, izkoristite priložnost: 8,8 milijonov EUR za razvoj kompetenc starejših zaposlenih

Sklad je 15. decembra 2017 na spletni strani objavil javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa »Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile« za podporo podjetjem pri pripravi strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih ter krepitvi njihovih kompetenc. Prijavo bodo podjetja lahko oddala od 15. 1. 2018 dalje do porabe sredstev oziroma do 30. marca 2018. Z odpiranjem prijav bomo pričeli 23. januarja 2018.

Arhiv: Podjetja, izkoristite priložnost: 8,8 milijonov EUR za razvoj kompetenc starejših zaposlenih

Sklad je 15. decembra 2017 na spletni strani objavil javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa »Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile« za podporo podjetjem pri pripravi strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih ter krepitvi njihovih kompetenc. Prijavo bodo podjetja lahko oddala od 15. 1. 2018 dalje do porabe sredstev oziroma do 30. marca 2018. Z odpiranjem prijav bodo pričeli 23. januarja 2018.

POMEMBNO OBVESTILO: za DELODAJALCE, ki napotujejo delavce v Avstrijo - spremembe urnih postavk

Obvestilo za delodajalce, ki napotujete delavce v Avstrijo, opozarjamo vas, da s 1. 1. 2018 začnejo v Avstriji veljati spremembe določenih kolektivnih pogodb ter tudi nove urne postavke. Prosimo vas, da pred napotitvijo v Avstrijo, ki bo začela veljati s 1. 1. 2018 preverite, ali je na vašem področju opravljanja storitev prišlo do sprememb kolektivnih pogodb in v pozitivnem primeru le-te spremembe tudi nemudoma upoštevate.

Program Erasmus za mlade podjetnike je namenjen tudi izkušenim podjetnikom!

Erasmus za mlade podjetnike je program mednarodne izmenjave podjetnikov v EU, ki ga sofinancira Evropska unija. Sodelujejo izkušeni in mladi/bodoči podjetniki. Mladi podjetnik, ki ga gosti izkušeni podjetnik, dobi finančno podporo EU, izkušeni podjetnik pa ga vključuje v svoje delo, poslovne aktivnosti in ob tem nima nobenih stroškov. Program omogoča podjetniško usposabljanje za obdobje od 1 do 6 mesecev, ki je lahko razdeljeno tudi v več krajših časovnih intervalov.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.