Novice


Arhiv: Ponudba Član Članu - Februar 2024

Člani GZS so tudi v mesecu februarju za vas pripravili posebne ponudbe.

Arhiv: MGTŠ: Poziv za predložitev dokazil o dejanski škodi za poplave v juliju 2023

Oškodovanci, ki so med 12. in 13. julijem 2023 ter 17. in 25. julija 2023 utrpeli škodo v poplavah, so prejeli elektronski poziv ministrstva k predložitvi dokazil o dejanski škodi. Rok za oddajo dokazil je 26. februar 2024.

Arhiv: Brezplačna 50-urna začetna tečaja španskega in ruskega jezika

Vabimo vas na brezplačna začetna tečaja španskega in ruskega jezika.

Arhiv: Carinski postopki

Arhiv: Objavljen predlog novele Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev

Med najpomembnejšimi spremembami in dopolnitvami v predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, ki ga je pripravilo ministrstvo za delo, je m. d., da bo vlagatelj namesto dosedanje najmanj enoletne pogodbe o zaposlitvi lahko predložil pogodbo o zaposlitvi z veljavnostjo najmanj 6 mesecev ter da bo plača imetnika modre karte EU namesto dosedanjega 1,5 kratnika povprečne letne bruto plače morala biti v višini najmanj povprečne letne bruto plače v RS, nazadnje objavljene v Uradnem listu RS. Predloge in komentarje lahko posredujete na e-naslov pravnasluzba@gzs.si do petka, 2. 2. 2024.

Arhiv: Slovensko-nemški forum o umetni inteligenci

Forum je namenjen poslovni razpravi o vplivih umetne inteligence na podjetja ter proizvodne procese. Združuje strokovnjake, vodilne odločevalce iz podjetij in inovatorje iz Nemčije in Slovenije, v namen raziskovanja transformativne moči umetne inteligence v poslovnem svetu. Hkrati spodbuja izmenjavo znanja, sodelovanje in inovativnost na področju umetne inteligence.

Arhiv: Zimski dan GZS - Kope 2024

Spoštovani člani, vabimo vas na veliko zimsko druženje zaposlenih in članov GZS. Dogodek smo izvedli tudi v lanskem letu in ostali so res čudoviti vtisi.

Arhiv: Povežite se z iskalci zaposlitve v Črni gori

Zavod RS za zaposlovanje, v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Podgorici, organizira dogodek "Življenje in delo v Sloveniji" za podjetja, kjer se bodo imela priložnost povezati z iskalci zaposlitve iz Črne gore. Sodelujočim delodajalcem bodo brezplačno zagotovili razstavni prostor, kjer se boste lahko tudi pogovorili s potencialnimi kandidati.

Arhiv: Seminar: Uporaba elektronskega sistema vlaganja vlog na področju izvoza blaga z dvojno rabo

Udeležba je za člane GZS brezplačna, ostali udeleženci plačajo kotizacijo 50,00 € + DDV. Več informacij s programom in elektronsko prijavnico objavimo v kratkem! Lokacija: Gospodarska zbornica Slovenije, Dvorana C, 1. nadstropje E-mail: vanja.bele@gzs.si, matej.rogelj@gzs.si

Arhiv: Anketa Evropske komisije o Enotnem digitalnem portalu (Single Digital Gateway)

Evropska komisija je objavila raziskavo, v kateri želi pridobiti mnenja MSP o Enotnem digitalnem portalu (»Single Digital Gateway« ali SDG). Namen raziskave je oceniti, v kolikšni meri so MSP seznanjena s storitvami, ki jih zagotavlja SDG, v kolikšni meri se jim te storitve zdijo koristne, ter razumeti njihova pričakovanja glede SDG.

Arhivi