Novice


Arhiv: Podjetja, najavite prosta učna mesta za 2024/25

Vabimo vas da oddate napoved, koliko dijakov in vajencev bi bili pripravljeni sprejeti v vaše podjetje na praktično usposabljanje z delom in vajeništvo v prihodnjem šolskem letu (2024/25).

Arhiv: Vlada je znova preslišala zahteve gospodarstva

Reprezentativne delodajalske organizacije ugotavljamo, da je vlada pri interventnem zakonu v zdravstvu ponovno zamudila priložnost, da bi dokazala, da ji je mar do dialoga s predstavniki gospodarstva. Še pred četrtkovim odločanjem v DZ RS smo zato pozvale poslance, naj ne podprejo za gospodarstvo najbolj spornih predlogov. Mitja Gorenšček, glavni izvršni direktor GZS, je po sprejemu zakona za medije dejal: »S sprejetim zakonom o zdravstvu delodajalci ne moremo biti zadovoljni. Prinaša nam 80 mio. dodatnih bremen. Po obetavnih pogovorih s premierjem prejšnji teden smo pričakovali prenos odločitve o dodatnih obremenitvah v čas po novem letu.«

Arhiv: Zbiranje najav učnih mest za 2024/25

Gospodarska zbornica Slovenije skupaj z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje pripravlja RAZPIS za vpis v srednje šole za šolsko leto 2024/2025. S strani GZS zato vsako leto pozovemo vsa podjetja, ki na praktično usposabljanjem z delom (PUD)/ vajeništvo sprejemate dijake in vajence, da nam sporočite, kakšno število dijakov in vajencev bi lahko sprejeli v naslednjem šolskem letu. Podatke glede števila učnih mest potrebujemo, da bodo mladi pravočasno obveščeni, v katerih podjetjih ste dijake in vajence pripravljeni sprejeti.

Arhiv: POZOR, PRIDRUŽI SE PROJEKTU PONI GORIŠKA – PODJETNO NAD IZZIVE!

RRA Severne Primorske doo Nova Gorica, kot nosilec projekta PONI GORIŠKA – Podjetno nad izzive, objavlja prvi javni razpis za vključitev v projekt Podjetno nad izzive - PONI GORIŠKA, ki se prične 1.12.2023! S projektom podjetniškega usposabljanja bodo potencialnim podjetnikom omogočili, da v 4 mesecih razvijejo in uresničijo svojo podjetniško idejo.

Arhiv: Izšla je letošnja edicija Discover Slovenia

Tudi letošnja edicija revije Discover Slovenia razgrinja številne zgodbe o uspehu naših podjetij in podjetnikov. S ponosom predstavljamo osebnosti, ki jima vrhunskost priznavajo po celem svetu - projektanta in graditelja mostov Marjana Pipenbaherja in avtomobilskega oblikovalca Roberta Lešnika, ki pri Mercedes-Benzu vodi zunanje oblikovanje. Slovenijo predstavljamo v luči trajnostno naravnane države v srcu Evrope, z dobrimi pogoji za rast in razvoj v različnih sektorjih. O tem, kako v našem okolju lahko podjetniki in inovatorji uresničujejo svoje ideje, pričajo tako zgodbe naših kot dobre izkušnje tujih podjetij, ki so Slovenijo prepoznala kot dobro poslovno priložnost. Discover Slovenia vabi k branju!

Arhiv: EZS: Stroški električne energije v 2024 zmerno višji za mala podjetnike, minimalno zvišanje za gospodinjstva

Sekcija za vprašanja dobaviteljev električne energije (Sekcija SVDEE), ki deluje v okviru Energetske zbornice Slovenije (EZS), je predstavila cenovna gibanja za posamezne segmente kupcev v 2024.

Arhiv: Podaljšan rok za oddajo ocene škode v gospodarstvu zaradi jesenskih neurij

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport​ za teden dni podaljšuje rok za prijavo škode v gospodarstvu, ki je nastala v jesenskih neurjih. Oškodovanci lahko svoje vloge z ocenami škode oddajo do 20. decembra 2023. Dodatno se ob obstoječih prizadetih občinah zbira ocena škode tudi za občino Kanal ob Soči.

Arhiv: Vabilo na dogodek PODPRIMO PRIHODNOST: SPODBUJANJE RAZVOJA SPRETNOSTI S PRAKTIČNIM USPOSABLJANJEM Z DELOM, DIGITALNIMI INOVACIJAMI TER POVEZOVANJE ŠOL IN PODJETIJ

Ob zaključku mednarodnega projekta WBL PRO 2.0 (Erasmus+ KA2), vas vabimo na čezmejni posvet PODPRIMO PRIHODNOST: SPODBUJANJE RAZVOJA SPRETNOSTI S PRAKTIČNIM USPOSABLJANJEM Z DELOM, DIGITALNIMI INOVACIJAMI TER POVEZOVANJE ŠOL IN PODJETIJ, ki bo 15. decembra 2023, od 10. do 14. ure, v Narodnem domu v Trstu (Ulica Fabio Filzi, 14, 34132 Trst, Italija).

Arhiv: Goricatlon: Skupaj za Cirius Vipava

Z veseljem delimo z vami novico, da so prijave na 11. dobrodelni Goricatlon odprte! Goricatlon bo potekal v soboto, 16. decembra 2023 med 10:00 in 16:00 uro na Trgu Edvarda Kardelja v Novi Gorici.

Arhiv: Osnutek predloga Zakona o Poslovnem registru Slovenije (ZPRS-2) - pripombe do 21. 12. 2023

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v javno razpravo poslalo osnutek predloga Zakona o Poslovnem registru Slovenije (ZPRS-2) (EVA št. 2023-2180-0053). ZPRS-2 bo nadomestil sedaj veljavni Zakon o Poslovnem registru Slovenije (ZPRS-1), ki je bil sprejet leta 2006.

Arhivi