Novice


Arhiv: Spletni seminar: Spremembe Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1D), 25.1.2024

Ob nedavnih spremembah Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1D) se poraja veliko vprašanj in dilem povezanih s spremembo. V sled tega smo v Pravni službi GZS pripravili spletni seminar v sodelovanju z gospodom Miho Šercerjem, odvetnikom specializiranim za področje delovnega prava. Spletni seminar je predviden v četrtek 25.1.2024 med 11.00 in 13.00 uro. Vabimo vas k udeležbi, saj vam bodo pojasnila in odgovori zagotovo v pomoč pri izvajanju zakona v praksi.

Arhiv: Predlog Direktive Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi Direktive 2013/11/EU o alternativnem reševanju potrošniških sporov ter direktiv (EU) 2015/2302, (EU) 2019/2161 in (EU) 2020/1828 - pripombe do 26.1.2024

Spoštovani člani, v okviru aktivnosti stebra I – konkurenčno poslovno okolje, vas obveščamo, da je na ravni EU v pripravi predlog sprememb na področju alternativnega reševanja potrošniških sporov (ARS), predvsem predlog Direktive Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi Direktive 2013/11/EU o alternativnem reševanju potrošniških sporov ter direktiv (EU) 2015/2302, (EU) 2019/2161 in (EU) 2020/1828. Predlog ohranja pristop minimalne harmonizacije.

Arhiv: Vabilo na posvet - Načrt za podnebno nevtralno in energetsko suvereno Slovenijo

Posredujemo vam Vabilo na posvet - Načrt za podnebno nevtralno in energetsko suvereno Slovenijo, ki bo v Državnem svetu v petek, 26. januarja 2024, ob 10. uri.

Arhiv: V javni obravnavi predlog novele Zakona o medijih

Ministrstvo za kulturo je v javno obravnavo poslalo predlog novele Zakona o medijih (ZMed-1). Zakon obravnava državno pomoč za medije, ki bi se m.dr. lahko podelila za nastanek zagonskih medijskih podjetij in digitalni prehod medijev. Predlaga se postopek za presojo medijske koncentracije. Predlog Zmed-1 obravnava tudi državno oglaševanje, saj bodo naročniki državnega oglaševanja morali javno objaviti pregled izvedenih oglaševalskih kampanj in podatke o obsegu finančnih sredstev za posamezno oglaševanje. Pomembna novost je glede umetne inteligence, saj se predlaga, da se bodo morale vsebine, pri katerih so bili uporabljeni sistemi generativne umetne inteligence, jasno prepoznati in ločiti od drugih programskih vsebin medija. Vaše morebitne pripombe in predloge k predlogom lahko posredujete do 22. januarja 2024 na naslov: pravnasluzba@gzs.si.

Arhiv: Posvet: Slovenija stoji na cestah: kakšne bodo rešitve tega vedno bolj perečega problema

Kje smo danes, po skoraj petnajstih letih od prvih opozoril prometne stroke glede prihajajočega prometnega kolapsa, v katerem smo se sedaj znašli? Kakšne korake načrtujejo pristojni za rešitev nastale situacije? O teh in podobnih vprašanjih bo tekla razprava na posvetu v DS.

Arhiv: Vabilo na konferenco "Dan najboljše prakse" - 24.1.2024

Dne 24. januarja bo potekala tradicionalna, že 12. čezpanožna konferenca Dan najboljše prakse. Prisluhnili boste domačim in mednarodnim govorcem, ki bodo v okviru letošnje teme »Medpanožna aplikativnost v središču tehnoloških priložnosti« brez dvoma navdihnili vse udeležence. Predstavljeni bodo primeri iz različnih panog in pod žaromete postavili izmenjavo dobrih praks. Konferenca je namenjena strokovnjakom, odločevalcem iz podjetij in vsem, ki ste vpeti v procese nenehnega izboljševanja na področju proizvodnje, razvoja in iskanja novih tehnoloških rešitev.

Arhiv: GOSPODARSKI KROG »V pričakovanju davčne reforme«

Strokovni posvet organizirajo gospodarska in kmetijska združenja in organizacije, združene v Gospodarski krog.

Arhiv: Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o spodbujanju investicij - pripombe do 10.1.2024

Obveščamo vas, da znotraj Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport potekajo priprave predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o spodbujanju investicij. Cilj zakona je uskladitev s posodobljenimi določbami Uredbe 651/2014/EU.

Arhiv: V enem tednu do 11 tisoč evrov

Spletna dobrodelna dražba za nakup grelno-reanimacijske posteljice za novorojenčke v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica je v polnem teku. Spoštovane podjetnice in podjetniki, spoštovani zaposleni, vabimo vas, da se pridružite akciji.

Arhiv: Izšla decembrska edicija revije Glas gospodarstva

18. Vrh slovenskega gospodarstva je bil odmeven in na svoj način odmeva tudi v Glasu gospodarstva. Svoj uvid v uglašenost, ki je bila v kontekstu gospodarskega in družbenega razvoja rdeča nit dogodka, nam s pogledom umetnika razkriva izjemen pianist Nejc Kamplet. »Neopisljiv je občutek, ko nekaj sto ljudi diha s tabo in se prepusti toku glasbe; v dvorani se ustvari posebna harmonija oziroma uglašenost, ki jo lahko še dolgo časa podoživljamo in delimo s svetom tudi v preostalih življenjskih situacijah,« je poudaril v intervjuju. Tokrat smo se podali na Štajersko. Vlogo Štajerske gospodarske zbornice (ŠGZ) in razmere v regiji v intervjuju predstavlja direktorica ŠGZ zbornice Aleksandra Podgornik. Ob koncu leta predstavljamo lestvico 120 največjih skupin in 80 najhitreje rastočih skupin v obdobju 2017-2022. Glas gospodarstva Plus pa prinaša še veliko uporabnih strokovnih nasvetov ter zanimivih vsebin, med drugim drugih vsebin, o digitalnem evru, napovedi analitikov za leto 2024, uspešni promociji slovenske logistike v Indiji, – in strokovnih nasvetov. Lepo vabljeni k branju!

Arhivi