Novice


Arhiv: Sredina GZS mreženja in francosko govoreče države

Ljubljana, 11. 5. 2016 - Naše peto letošnje Sredino GZS mreženje, ki jih Center za mednarodno poslovanje pri GZS organizira na mesečni ravni, je združilo podjetja, ki jih zanimajo francosko govoreče države

Arhiv: Egiptovski gospodarstveniki na obisku na GZS

Arhiv: Egiptovski gospodarstveniki na obisku na GZS

Ljubljana, 11. maj 2016 – Ob današnjem obisku delegacije vodilnih članov združenja Egyptian Council for Sustainable Development je bilo na GZS opravljenih prek 70 poslovnih razgovorov med slovenskimi in egiptovskimi gospodarstveniki. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javno agencijo SPIRIT Slovenija.

Arhiv: Tudi tokrat velik interes slovenskih podjetij na poslovnem dogodku Forum Agenti v Veroni

Arhiv: Tudi tokrat velik interes slovenskih podjetij na poslovnem dogodku Forum Agenti v Veroni

V zadnjem tednu aprila je tako devet slovenskih podjetij opravilo okoli sto poslovnih razgovorov v okviru dogodka Forum Agenti Verona, ki je potekal na veronskem sejmišču. Prve ocene slovenskih udeležencev kažejo, da jim je – kljub nekoliko nižji udeležbi od pričakovane - uspelo vzpostaviti nove potencialno zanimive poslovne vezi, nekaj podjetij pa je sklenilo tudi že konkretne posle.

Arhiv: Uspešen obisk 20 tajvanskih podjetij na GZS

Arhiv: Uspešen obisk 20 tajvanskih podjetij na GZS

Ljubljana, 18. april 2016 - Na Gospodarski zbornici Slovenije smo v ponedeljek, 18. aprila 2016, gostili 20 tajvanskih podjetij. Podjetja so se v okviru t. i. evropske turneje ustavila tudi v Sloveniji, kjer smo za njih organizirali B2B srečanja s slovenskimi podjetji.

Arhiv: Ali znamo vsi poslovati z Nemčijo?

Arhiv: Ali znamo vsi poslovati z Nemčijo?

Ljubljana, 12. april 2016 - Na GZS je svoje ugotovitve o razlikah v poslovnih navadah Slovencev in Nemcev predstavil Rudolf Mauderer, lastnik in direktor podjetja ruma-consult.

Arhiv: Uspešen slovensko - ruski poslovni forum v Jekaterinburgu

Arhiv: Uspešen slovensko - ruski poslovni forum v Jekaterinburgu

Jekaterinburg, 7. april – 6. aprila 2016, se je v Jekaterinburgu v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije in Gospodarske zbornice Jekaterinburg odvijal poslovni forum slovenskih in ruskih podjetij. Delegacija 11-ih slovenskih podjetij se je predstavila 55 ruskim podjetjem preko vnaprej organiziranimi individualnimi poslovnimi razgovori.

Arhiv: Nove možnosti poslovanja na azijskem trgu s pomočjo Sredinih GZS mreženj

Ljubljana, 6. april 2016 – Aprilsko Sredino GZS mreženje smo ovekovečili z državami Azije. Kitajska, Japonska, Indonezija, Bangladeš in še mnogo drugih, je bilo zastopanih na mreženju, katerega je prisostvovalo približno 40 udeležencev.

Arhiv: Črnogorski gospodarstveniki na obisku na GZS

Ljubljana, 17. marca 2016 – Prek 70 slovenskih in črnogorskih gospodarstvenikov iz različnih sektorjev se je udeležilo današnje slovensko - črnogorske poslovne konference. Dogodek, namenjen krepitvi medsebojnega poslovnega sodelovanja in iskanja novih priložnosti, je potekal v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Javne agencije SPIRIT in Privredne komoro Crne Gore (PK CG).

Arhiv: Zavarovanje in poplačila terjatev v tujini

Ljubljana - 3. marec 2016, Na današnjem seminarju o zavarovanju in poplačilu terjatev v tujini so specializirane organizacije pregledno in konkretno predstavile svoje storitve in orodja za obvladovanje tega področja poslovanja, tako v fazah pred nastankom kupo-prodajnega razmerja (bonitete), kot tudi možnosti zavarovanja za primer nevarnosti ali dejanskega nastanka neplačila.

Arhiv: Bivše države Sovjetske zveze: Priložnosti na področju energetike, IT, turizma

Ljubljana, 2. marec 2016 – Države bivše Sovjetske zveze so bile fokus naših marčevskih Sredinih GZS mreženjih, kjer so izkušeni sogovorniki delili informacije in izkušnje na omenjenih trgih.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.