Novice


Arhiv: Poslovni obisk sejma WIN Eurasia - Metalworking, Istanbul

Istanbul, 11. - 14. februar 2016 - V sklopu obiskov predstavnikov slovenskih podjetij na zanimivih sejmih v tujini, ki jih kot del svojih internacionalizacijskih aktivnosti izvaja Center za mednarodno poslovanje pri Gospodarski zbornici Slovenije, smo v februarju uspešno izvedli poslovni obisk kovinsko predelovalnega sejma WIN Eurasia – Metalworking v Carigradu. Tokratnega obiska v Turčiji so se udeležili predstavniki šestih slovenskih podjetij iz kovinsko-predelovalne in s to panogo povezanih dejavnosti.

Arhiv: Prvo letošnje Sredino GZS mreženje

Ljubljana 3. februar - Nemško govoreči trgi predstavljajo enega izmed pomembnejših poslovnih središč, zato smo ravno prvo letošnje Sredino GZS mreženje namenili le tem. Mreženja se je udeležilo 18 strokovnjakov ter poslovnežev specializiranih za nemški, avstrijski ali švicarski trg in več kot 40 podjetij, ki so skupno opravili preko 200 individualnih razgovorov.

Arhiv: Pod okriljem GZS bogatejši za Slovensko-bangladeški poslovni svet

Nabor poslovnih svetov, ki delujejo pod okriljem GZS, je bogatejši za Slovensko-bangladeški poslovni svet. Osnovni namen je neformalno povezovanje slovenskih gospodarskih subjektov ter fizičnih oseb, ki poslujejo z Bangladešem, oziroma gospodarskimi subjekti z območja Bangladeša.

Arhiv: NOVO: Kako uspešno poslovati na Bližnjem vzhodu

Center za mednarodno poslovanje pri GZS je izdal Priročnik Kako uspešno poslovati na Bližnjem vzhodu avtorja Gregorja Umka. Priročnik vsebuje predstavitev poslovnega in investicijskega okolja štirih bližnjevzhodnih držav: Savdske Arabije, Združenih arabskih emiratov, Katarja in Irana.

Arhiv: B2B srečanja z italijanskimi podjetniki iz Lombardije

V četrtek, 22. oktobra 2015, Agencija ICE Ljubljana, Oddelek Veleposlaništva Republike Italije za gospodarsko promocijo, skupaj s konzorcijem Consorzio Lavora e Produce in Gospodarsko zbornico Slovenije, organizira poslovna srečanja B2B s 6-imi italijanskimi podjetji iz regije Lombardija. Zastopani sektorji bodo: avtolaki in barve, hidravlični cilindri in agregati, električni sistemi in avtomatizacija, lesena vrata in okna, zunanja in bazenska razsvetljava, fitingi iz bakra in drugih materialov.

Arhiv: Poslovni stiki na GZS: FRANCIJA

Ljubljana, 24. september 2015 – Tokrat smo v okviru Poslovnih stikov na GZS: FRANCIJA organizirali seminar, kjer je bil osrednji gost uspešen francoski podjetnik g. Henrik Kac. Udeleženci so lahko iz prve roke dobili informacije o izzivih francoskega trga, kulturnih in poslovnih navadah ter hkrati imeli tudi možnosti osebnega razgovora z gostujočimi predavatelji.

Arhiv: Slovak Matchmaking Fair 2015

Slovaška investicijska in trgovinska razvojna agencija SARIO že tradicionalno organizira poslovno srečanje "Slovak Matchmaking Fair 2015", ki bo potekalo 10. novembra 2015 v Bratislavi.

Arhiv: Slovensko beloruski poslovni forum v Mariboru

V Mariboru bo od 23. do 25. septembra 2015 potekal Slovensko beloruski poslovni forum.

Arhiv: 2. Indijsko – centralno evropski forum

Federacija indijskih gospodarskih zbornic (FICCI) v sodelovanju z indijskim ministrstvom za zunanje zadeve organizira 2. Indijsko – centralno evropski forum, ki bo 5. in 6. oktobra 2015 v Bangaloru.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.