Novice


Arhiv: Slovensko - iraški forum

Ljubljana, 23. julija - Na GSZ je bila danes v okviru slovensko - iraškega poslovnega foruma na obisku gospodarska delegacija iz Iraka. Ob tej priložnosti sta predsednik GZS mag. Samo Hribar Milič in član odbora Iraškega centra za gospodarski razvoj Abbas Hussain podpisala sporazum o sodelovanju. Organiziranega srečanja s predstavniki 11 iraških podjetij pa se je nato udeležilo tudi približno 50 slovenskih podjetij.

Arhiv: Vhodna gospodarska delegacija iz Iraka

Slovenijo bo v ponedeljek, 23. julija 2012, obiskala močna delegacija gospodarstvenikov iz Iraka. V Ljubljano prihajajo predstavniki podjetij iz različnih panog, večinoma pa iščejo dobavitelje slovenskih proizvodov. Prav zaradi tega obisk iraških poslovnežev predstavlja priložnost za slovenske izvoznike. V okviru obiska delegacije bomo na Gospodarski zbornici Slovenije pripravili poslovo konferenco in pogovore med predstavniki iraških in slovenskih podjetji (B2B).

Arhiv: Pogovori z bodočim veleposlanikom v Makedoniji

Z željo po krepitvi gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Makedonijo želimo od zainteresiranih slovenskih podjetij pridobiti informacije o njihovem poslovanju, načrtih in interesih na makedonskem trgu. V ta namen v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije organiziramo individualne pogovore z Brankom Rakovcem, ki bo v septembru nastopil mandat veleposlanika Republike Slovenije v Republiki Makedoniji.

Arhiv: Spremembe avstrijskega Obrtnega zakona

Državni zbor Republike Avstrije je v četrtek, 5. julija 2012 sprejel zvezni zakon, s katerim se spreminja Obrtni zakon (Gewerbeordnung 1994). Spremembe se nanašajo na nekatere regulirane in neregulirane oziroma proste dejavnosti.

Arhiv: 3. številka biltena Go International Slovenia

Izšla je nova številka spletnega biltena Go International Slovenia, ki ga pripravlja Center za mednarodno poslovanje pri Gospodarski zbornici Slovenije. V središču tretje številke je Nemčija in njena avtomobilska industrija, Ukrajina in pregled priložnosti na tem trgu ter kritičen pogled na sodobno Kitajsko.

Arhiv: Izšla 3. številka e-biltena Go International Slovenia

Izšla je nova številka spletnega biltena Go International Slovenia, ki ga pripravlja Center za mednarodno poslovanje pri Gospodarski zbornici Slovenije. V središču tretje številke je Nemčija in njena avtomobilska industrija, Ukrajina in pregled priložnosti na tem trgu ter kritičen pogled na sodobno Kitajsko.

Arhiv: Informativni dnevi za predstavitev razpisov 7. OP 2013

Ljubljana, 2. julij 2012 - Danes so se na Gospodarski zbornici Slovenije začeli informativni dnevi za razpise 7. okvirnega programa (OP) za leto 2013, ki ga razpisuje Evropska komisija in je namenjen raziskavam in tehnološkemu razvoju. Na dogodek v organizaciji Slovenskega gospodarskega in raziskovalnega združenja iz Bruslja in Gospodarske zbornice Slovenije, je prišlo preko 160 udeležencev iz podjetij, fakultet in raziskovalnih institucij.

Arhiv: Boljše delovno okolje za boljše sodelovanje

V torek, 19. junija 2012, je Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Gospodarsko zbornico in drugimi partnerji v okviru projekta "Izboljševanje delovnega okolja z inovativnimi rešitvami – INODEL"organizirala mednarodno konferenco z naslovom "Boljše delovno okolje za boljše sodelovanje".

Arhiv: Slovenija kot investicijska lokacija in trgovinska partnerica

V torek, 12. junija 2012, je v kongresnem centru Torino Incontra potekal seminar o Sloveniji kot investicijski lokaciji in trgovinski partnerici. Dogodek sta organizirala Gospodarski Urad Republike Slovenije v Milanu in Gospodarska zbornica Torino v sodelovanju z Gospodarsko Zbornico Slovenije in RRA Severne Primorske. Poslovnega srečanja se je udeležilo 40 italijanskih podjetij iz različnih sektorjev.

Arhiv: Srečanje z novimi ekonomskimi svetovalci

V sredo in četrtek, 13. in 14. junija 2012, so na Gospodarski zbornici Slovenije potekali individualni pogovori z novimi ekonomskimi svetovalci na Veleposlaništvih RS v Berlinu, Pragi, Londonu, Pekingu, Kijevu in na Dunaju ter pooblaščenim ministrom v Tokiu.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.