Novice


Povabilo potencialnim investitorjem v poslovno cono v Kromberku

Mestna občina Nova Gorica je objavila javno povabilo vsem investitorjem, ki so izkazali interes po vlaganju v poslovno cono v Kromberku in vljudno vabi k izpolnitvi prijavne dokumentacije, na podlagi katere bo komisija za izbor potencialnih investitorjev skladno s pogoji in merili ocenila prijavljene investicijske projekte potencialnih investitorjev. Z izbranimi prijavitelji bo Mestna občina Nova Gorica podpisala pismo o nameri. Prijave zbirajo do 28.oktobra 2019. Upoštevane bodo vse prijave, ki bodo najkasneje do ponedeljka, 28.oktobra 2019, do 15.00 ure prispele po pošti oziroma bodo osebno oddane na naslov: MESTNA OBČINA NOVA GORICA, Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica (soba 36, 1. nadstropje).

V A B I L O: gospodarska delegacija v Vietnam, 4.-9. nov. 2019

V Hanoju bo 7. in 8. novembra 2019 potekalo drugo zasedanje slovensko vietnamske medvladne komisije za gospodarsko sodelovanje. Zasedanje bo na slovenski strani vodil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo gospod Zdravko Počivalšek.

UO GZS o zdravstvu in socialnem dialogu

Člani UO GZS so z ministrom za zdravje Alešem Šabedrom razpravljali o aktualnem dogajanju na področju zdravstva in o načrtih ministrstva v tekočem mandatu, obravnavali pa so tudi področje socialnega dialoga ter se seznanili s poročilom o delu strateških svetov.

Brezplačno usposabljanje za pridobitev NPK Vodja proizvodnje

V okviru projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc, ki je namenjen vsem s srednjo poklicno ali nižjo izobrazbo in so starejši od 45 let, vas vabimo na BREZPLAČNO usposabljanje, ki prinaša vsa potrebna poklicna znanja s področja vodenja proizvodnje.

Podatki in umetna inteligenca - Motor za rast konkurenčnosti gospodarstva

Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS in SRIP IKT Horizontalna mreža v sodelovanju z Ministrstvom RS za gospodarski razvoj in tehnologijo organizira osrednjo poslovno konferenco s področja velikih podatkov in umetne inteligence GoDigital 2019.

GZS podpira paket davčnih sprememb

Gospodarska zbornica Slovenije je skupaj z drugimi delodajalskimi organizacijami – Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije, Trgovinsko zbornico Slovenije, Združenjem delodajalcev Slovenije in ZDOPS, pisno podprla paket predlaganih davčnih sprememb, zajetih v predlogih zakonov o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini, Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb, Zakona o davku od dobička od odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov ter Zakona o davčnem postopku.

Gospodarski forum na GZS Regionalna zbornica Postojna z gostom Boštjanom Jerončičem

Vabimo vas na Gospodarski forum s posebnim gostom direktorjem gospodarske družbe Incom d.o.o., g. Boštjanom Jerončičem v četrtek, 17. oktobra 2019 ob 16h na GZS Regionalni zbornici Postojna, Cankarjeva 6, Postojna.

Dan inovativnosti 2019: 8 zlatih priznanj in 2 posebni priznanje za mlado podjetje.

8 zlatih, 2 posebni priznanji za mlado podjetje, 26 srebrnih, 4 bronasta priznanja, 4 priznanja za prispevek na področju inovativnosti in 2 posebni priznanji za razvojno in inovacijsko sodelovanje gospodarstva in institucij znanja je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 199 inovacijskih predlogov in prek 1.000 inovatorjev in inovatorskih ekip. GZS je na Dnevu inovativnosti nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti – v letu 2019 je to inovacija Avtomatiziran stroj za sitotisk 3D oblike na nalivno pero podjetja Vivapen.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.