Mediji

Arhiv: Certifikat Excellent SME Slovenia = certifikat odličnosti

Ljubljana, 23. januar 2017 - Letnega srečanja prejemnikov certifikata Excellent SME, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), se je udeležilo 80 imetnikov tega certifikata odličnosti. Podeljene so bile nagrade 11 podjetjem in podjetnikom, ki imajo najmanj zadnji dve leti certifikat, v zadnjem letu najvišjo bonitetno oceno 10, in izpolnjujejo izbrane finančne pogoje po metodologiji družbe Coface.

Arhiv: Gospodarska zbornica Slovenija danes praznuje 166 let tradicije

Gospodarska zbornica Slovenija danes praznuje 166 let tradicije.

Arhiv: Fokus GZS za 2017

Arhiv: Fokus GZS za 2017

Povdarki iz plana dela GZS za leto 2017.

Arhiv: Odprto pismo predsedniku vlade RS

Pred srečanjem 20. decembra posvetovalne skupine pri predsedniku vlade na temo odprave birokratskih ovir in tujih investicij smo predsedniku Vlade Republike Slovenije, dr. Miru Cerarju, posredovali odprto pismo.

Arhiv: Skupščina GZS: Posebni izjavi o kritičnih razmerah za vzdržnost javnih financ in o zdravstveni reformi

Ljubljana, 13. decembra 2016 – Ministrica za zdravje je tik pred današnjo skupščino Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) odpovedala svojo udeležbo. To le potrjuje oceno, da Vlada RS nima posluha za konkurenčnost slovenskega gospodarstva. Javnofinančni izdatki Slovenije so previsoki, hkrati pa tudi premalo razvojno usmerjeni. Zato je nujna njihova nevtralna ocena, do katere se mora Vlada opredeliti, so se strinjali člani Skupščine GZS. Na seji so sprejeli tudi Plan dela GZS za leto 2017.

Arhiv: UO GZS: 2. januar je populistična poteza

Ponovna uvedba praznika 2. januarja je v povezavi z dogajanji v javnem sektorju neresen, neodgovoren in populističen ukrep, so se strinjali člani UO GZS. S predstavniki Direktorata za kopenski promet so na seji razpravljali tudi o strateških infrastrukturnih projektih. Predlog Plana GZS za leto 2017 pa so predlagali v potrditev skupščini GZS.

Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva: vzpostavljena digitalna.si

Posodobitev šolskih programov, velika nacionalna digitalna koalicija ter razvojna podpora države so prednostna splošna priporočila za hitrejšo in uspešnejšo digitalizacijo gospodarstva. To je izpostavilo prek 430 vodilnih predstavnikov gospodarstva na današnjem 11. Vrhu slovenskega gospodarstva, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS). Vzpostavljena je bila tudi Slovenska digitalna koalicija - digitalna.si, ki bo prispevala k večji konkurenčnosti gospodarstva, novim zaposlitvenim možnostim, razvoju socialne in vključujoče družbe ter hitrejšemu digitalnemu preoblikovanju Slovenije.

Arhiv: 11. VRH SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA

11. VRH SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA Digitalizacija slovenskega gospodarstva danes od 16.00 do 18.50 ure v Festivalni dvorani na Bledu.

Arhiv: Slovenski papirničarji potrebujejo nova znanja in nove investicije

23. novembra je na Bledu potekla jubilejni, 20. Dan papirništva, ki se ga je udeležilo 280 strokovnjakov iz 15 držav. Generalni direktor GZS Samo Hribar Milič je v uvodnem nagovoru poudaril, da slovenska papirna industrija posluje nadpovprečno dobro, vendar pa so bili ti rezultati stežka pridobljeni. Papirničarji se zavedajo, da potrebujejo nova znanja in nove investicije, s strani zakonodajalcev pa pričakujejo spodbudno konkurenčno okolje.

Arhiv: Slovenski gospodarstveniki se predstavljajo v Milanu FORUM AGENTI MILANO, 24. – 26. november 2016

Na razstavišču MiCo (Milano Congressi) se danes začenja poslovni dogodek, namenjen iskanju poslovnih povezav med ponudniki izdelkov ali storitev na eni ter zastopniki in agenti, ki pokrivajo italijanski trg, na drugi strani. V okviru tridnevnega poslovnega dogodka bodo potekali individualni sestanki med približno štiristo sodelujočimi italijanskimi in tujimi podjetji z okoli sedem tisoč agenti in zastopniki iz celotne italijanske regije in tujine. Tokratnega dogodka se udeležujejo tudi predstavniki sedmih slovenskih podjetij.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.