Mediji

Arhiv: Kako do novih investicij in delovnih mest: 24 predlogov podjetij v tuji lasti

- 44% anketiranih družb v tujem lastništvu pri svojih zaposlenih pogreša tehnična znanja. - Delež diplomantov tehničnih področij v Sloveniji je le 31,6-odstoten in tako precej nižji kot velja za višegrajsko skupino (40,2%) oz. za povprečje EU (34,9%). - Delež prispevkov za socialno varnost v BDP-ju je po podatkih OECD (Economic Surveys, maj 2015) v Sloveniji 14,8%, medtem ko je tako v višegrajskih državah (13,3%) kot v povprečju EU-15 (10,9%) nižji.

Arhiv: Uspešen slovensko – ruski poslovni forum v Jekaterinburgu

11 slovenskih podjetij v delegaciji se je predstavilo 55 ruskim podjetjem skozi vnaprej organizirane individualne poslovne razgovore. Slovenska podjetja v delegaciji so z novimi kontakti zadovoljna in že načrtujejo priprave ponudb in obisk ruskih partnerjev v Sloveniji.

Arhiv:  UO GZS o Manifestu industrijske politike in učinkih strukturnih ukrepov

Arhiv: UO GZS o Manifestu industrijske politike in učinkih strukturnih ukrepov

UO GZS je na današnji seji izpostavil nezadovoljstvo s samo 5 nedvomno sprejetimi predlogi ukrepov iz Manifesta industrijske politike ter pozval koalicijo k čim hitrejšemu sklicu treh odborov DZ, s ciljem, da se odziv in aktivnosti Vlade RS bistveno izboljšajo, konkretizirajo in pospešijo. Člani UO so z direktorjem UMAR razpravljali o pomladanski napovedi in nujnih ukrepih za izboljšanje razmer v Sloveniji ter sprejeli predlog Letnega poročila GZS za leto 2015.

Arhiv: Na Konferenci MSP o prilaganju novim razmeram na evropskem trgu

Na današnji 3. Konferenci MSP so strokovnjaki predstavili mednarodne in domače finančne vire za realizacijo podjetniških idej. Izpostavljeni so bili problemi podjetnikov, ki se pri poslovanju znotraj evropskega trga soočajo z nerazumnimi preprekami in omejitvami. Dogodek, katerega se je udeležilo 120 predstavnikov malih in srednje velikih podjetij, je potekal v organizaciji Podjetniško-trgovske zbornice (PTZ) pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS).

Arhiv: Slovenska podjetja v Čeljabinsku sestankujejo s 70 ruskimi podjetji

Obisk poslovne delegacije 11 slovenskih podjetij v Rusiji, v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije, se je uspešno pričel, z individualnimi sestanki, s približno 70 ruskimi podjetji iz regije Čeljabinsk. Predvidoma bo imelo vsako slovensko podjetje od 7 do 13 v naprej pripravljenih sestankov.

Arhiv: Poslovna delegacija v Rusijo

12-članska poslovna delegacija bo med 3. in 8. aprilom obiskala Rusijo, in sicer mesti Čeljabinsk in Jekaterinburg.

Arhiv: Sekcija za upravljanje in razvoj v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih (SURKUS)

Na ustanovnem zboru Sekcije za upravljanje in razvoj v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih (SURKUS) 22.3.2016 so predstavniki podjetij, organizacij in posamezniki s področja upravljanja in razvoja kulturnih in ustvarjalnih sektorjev podpisali MEMORANDUM O USTANOVITVI SEKCIJE. Ta deluje pod okriljem GZS - Zbornice osrednjeslovenske regije – Ljubljana, njeno delovanje pa je natančneje določeno v Pravilniku sekcije.

Arhiv: Črnogorski gospodarstveniki na obisku na GZS

Prek 70 slovenskih in črnogorskih gospodarstvenikov iz različnih sektorjev se je udeležilo današnje slovensko - črnogorske poslovne konference. Dogodek, namenjen krepitvi medsebojnega poslovnega sodelovanja in iskanja novih priložnosti, je potekal v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Javne agencije SPIRIT in Privredne komoro Crne Gore (PK CG).

Arhiv: Slovenskemu Primorju grozi izgon slovenskih radijskih postaj

Medijska zbornica, ki deluje v okviru GZS, poziva Republiko Slovenijo, naj zagotovi uporabo državnih radijskih frekvenc na Primorskem, kjer se radijske postaje že leta soočajo z motenjem radijskih frekvenc s strani radijskih italijanskih postaj in s tožbami le-teh za motenje posesti. Če Slovenija ne bo zaščitila svojih pravic, ki izhajajo iz vpisa njenih radijskih frekvenc v mednarodni register, je ogrožen obstoj radijskih postaj na Primorskem. V tožbah italijanskih radijskih postaj proti slovenskim za motenje posesti italijanska sodišča ne upoštevajo mednarodnega prava. Zato slovenskim radijskim postajam grozi plačilo odškodnin, kar bi pomenilo konec radijskega oddajanja slovenskih programov v Primorju, na kar opozarjajo primorske radijske postaje že od leta 1993.

Arhiv: Konferenca Razmislek o energetiki – Energy Policy Considerations (EPC IV) je letos posvečena upravljanju podnebno-energetske politike ter ukrepom, ki jih mora sprejeti država

V Ljubljani danes poteka četrta mednarodna konferenca Razmislek o energetiki – Energy Policy Considerations (EPC IV), ki je posvečena upravljanju podnebno-energetske politike. Peter Gašperšič, minister za infrastrukturo, je v uvodnem delu poudaril, da morajo države, tudi Slovenija, zagotoviti varno in zanesljivo oskrbo na poti v brezogljično družbo.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.