Mediji

Arhiv: Trije prednostni ukrepi za digitalizacijo malega gospodarstva

Ljubljana, 16. maj 2017 – Prijaznejši digitalni obrazci, zahtevki in aplikacije, izobraževanje za digitalizacijo in poenotenje standardov so prioritetni ukrepi za hitrejšo digitalizacijo malega gospodarstva. To je izpostavilo prek 200 gospodarstvenikov na današnjem 6. Vrhu malega gospodarstva v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

Arhiv: Poslanica 5. tematske konference navdihovanje za branje, 11. 5. 2017

Udeleženci 5. tematske konference »Navdihovanje za branje« Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS se zavedamo, da predstavlja bralna kultura pomemben razvojni potencial in je eden od ključnih elementov ekonomskega uspeha in odločilen pogoj za osebnostno rast.

Arhiv: Novi predsednik GZS postal Boštjan Gorjup

Arhiv: Slovensko gospodarstvo opozarja na negativne posledice sankcij proti Rusiji

Ljubljana, 10. maja 2017 – »Slovenija mora spoštovati svoje mednarodne zaveze do evropskih partnerjev, mora pa opozoriti tudi na neuspešnost uvedenih sankcij proti Ruski federaciji (RF),« je bil jasen generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Samo Hribar Milič. Prek 50 gospodarstvenikov je na današnji okrogli mizi razpravljalo o vplivu sankcij proti Ruski federaciji na evropsko gospodarstvo. Dogodek je v okviru aktivnosti Slovensko - ruskega poslovnega sveta organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Arhiv: Mala DigitAgenda 2017

12 predlogov za hitrejšo in uspešnejšo digitalizacijo malih in srednje velikih podjetij je zajeto v dokumentu, o katerem bodo gospodarstveniki razpravljali 16. maja na Vrhu malega gospodarstva. Vabljeni k posredovanju komentarjev in dodatnih pripomb za digitalizacijo malega gospodarstva.

Arhiv: Dva kandidata za predsednika GZS

Maja 2017 poteče mandat dosedanjemu predsedniku Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Gospodarska zbornica Slovenije je v skladu s Pravilnikom o volitvah organov GZS do roka prejela dve kandidaturi za novega predsednika GZS.

Arhiv: Beograd na GZS: odprte investicijske priložnosti za slovenska podjetja

Prek 40 slovenskih gospodarstvenikov se je danes udeležilo predstavitve priložnosti in možnosti za sodelovanje slovenskih podjetij v projektu »Beograd na vodi« in ostalih beograjskih projektih. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju s Srbsko-slovenskim poslovnim klubom, Slovenija (SSPK) in mestom Beograd.

Arhiv: Memorandum MSP 2017

GZS Podjetniško trgovska zbornica vsako leto na svoji konferenci MSP oblikuje predlog ukrepov, ki jih naslovi na Vlado z namenom, da se uvedejo spremembe in ukrepi za razbremenitev malih in srednjih podjetij. Z memorandumom Vlado RS poziva, da sprejme učinkovite ukrepe, ki bodo mikro, malim in srednjim podjetjem omogočili razvoj, konkurenčnost in realizacijo poslovnih idej.

Arhiv: GZS je vključena v vse Sripe

Gospodarska zbornica se je uspela vključiti v prav vsa strateško razvojno inovacijska partnerstva. Pod okriljem GZS, to je njenih združenj, zbornic ali samostojnih zbornic, so organizirani štirje sripi: MATPRO, SRIP HRANA, SRIP Prehod v krožno gospodarstvo in SRIP Turizem. Posamezna združenja in zbornice pa so vključena v SRIP pametna mesta in skupnosti, SRIP pametne zgradbe in dom z lesno verigo, SRIP mobilnost, SRIP Zdravje – medicina in SRIP Tovarne prihodnosti - Zbornica elektronske in elektroindustrije in ponudba skupnih storitev.

Arhiv: UO GZS kritično o zdravstvenih predlogih: Samo povečujejo dajatve!

Arhiv: UO GZS kritično o zdravstvenih predlogih: Samo povečujejo dajatve!

UO GZS kritično o zdravstvenih predlogih: Samo povečujejo dajatve! Ljubljana, 13. april 2017 - Upravni odbor GZS je na današnji seji po razpravi z ministrico za zdravje zahteval celovito in dolgoročno analizo stanja oz. finančnih učinkov ter obravnavo preostale zakonodaje, ki bo zagotovila racionalno porabo obstoječih sredstev, optimizacijo sistema ter dostopne in kakovostne zdravstvene storitve.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.