Mediji

Arhiv: Predlog Zakona o sežigalnicah odpadkov in napravah za sosežig odpadkov ruši skupni evropski pristop

Ljubljana, 16. junij 2021 - Konec maja je bil v obravnavo in sprejem poslan predlog Zakona o sežigalnicah odpadkov in napravah za sosežig odpadkov. Gospodarska zbornica Slovenije opozarja, da predlog zakona ruši skupno politiko in pristop, ki na področju emisij iz industrijskih naprav v EU velja že skoraj 35 let in zajema cca 50.000 naprav. Z usmerjanjem zgolj na emisije v zrak iz nekaterih naprav namreč vzpostavlja parcialni pogled na okolje.

Arhiv: Prva delegacija na Gospodarski zbornici Slovenije s Kanarskih otokov

Ljubljana, 16. junij 2021 – Trideset gospodarstvenikov iz Slovenije in Kanarskih otokov se je danes udeležilo poslovnega foruma, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Gospodarsko zbornico s Kanarskih otokov, ob priložnosti obiska delegacije kanarskih podjetij in institucij, ki jo je spremljal namestnik regionalnega ministra za gospodarstvo in internacionalizacijo.

Arhiv: Predlogi GZS za spremembe in dopolnitve predloga zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu

GZS je na MGRT že posredovala pripombe na prejšnji ponedeljek objavljen predlog interventnega zakona, namenjenega predvsem pomoči najbolj prizadetim dejavnostim. Pri tem je izpostavila, da so bile tudi druge dejavnosti omejene v svojem delovanju, bodisi neposredno z začasnimi prepovedmi bodisi zaradi same narave dela.

Arhiv: 20. okoljski dan gospodarstva: slovenski industrijski ekosistemi za zeleni prehod gospodarstva in družbe

Ljubljana, 4. junij 2021 – Okoli 130 udeležencev se je v petek, 4. junija, še virtualno, udeležilo jubilejnega, 20. okoljskega dneva gospodarstva, mednarodne strokovne konference, ki poteka na GZS ob svetovnem dnevu okolja že dve desetletji. Letos je bil osredotočen na verige vrednosti v gospodarstvu in na njihovo vlogo pri prehodu gospodarstva, pa tudi širše družbe, v podnebno nevtralno, krožno prihodnost, kar narekuje paradigma trajnostnega razvoja že od 80-tih let prejšnjega stoletja. Prave začetke dejanskega prehoda v večjo trajnostnost vse bolj podpira znanost z razvojem in prodorom tako novih materialov, tehnologij,… kot tudi poslovnih modelov, zasnovanih na obnovljivih virih energije in digitalizacije.

Arhiv: 6. junij – Svetovni dan ozaveščanja o škodljivcih

Ljubljana, 4. junij 2021 - Ob letošnjem svetovnem dnevu ozaveščanja o škodljivcih želimo strokovni izvajalci dezinfekcije dezinsekcije in deratizacije, združeni v Sekciji izvajalcev DDD širšo javnost opozoriti na varno uporabo biocidov v boju proti škodljivcem.

Arhiv: GZS podpira delujoč in učinkovit ESS

Ljubljana, 13. maj 2021 - Na Gospodarski zbornici Slovenije obžalujemo novico, da se sindikalne centrale umikajo iz Ekonomsko-socialnega sveta (ESS).

Arhiv: Za novega predsednika GZS izvoljenTibor Šimonka

Ljubljana, 5. maj 2021 - Člani Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so na današnji e-seji za predsednika GZS za naslednje mandatno obdobje izvolili Tiborja Šimonko. Mandat nastopi 28. maja.

Arhiv: Za prehod v podnebno nevtralno gospodarstvo nujna tudi nizkoogljična elektrika in omrežje

Ljubljana, 4. maj 2021 - Na današnji, četrti seji Strateškega sveta za okolje (SSO) pri GZS so udeleženci razpravljali o potrebah gospodarstva za prehod v podnebno nevtralno, krožno prihodnost. Strinjali so se, da bi morale biti naložbe gospodarstva v ta namen izvedene v tem desetletju, kot to velja v drugih članicah EU. Investicije, ki bodo za prehod potrebne, bodo izjemno velike, zato bodo morale podprte tudi z javnimi sredstvi.

Arhiv: ZNANA KANDIDATA ZA PREDSEDNIKA GZS

Ljubljana, 3. maj 2021 - Gospodarska zbornica Slovenije je v skladu s Pravilnikom o volitvah organov GZS prejela dve kandidaturi za novega predsednika GZS.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.