Mediji

Arhiv: Na konferenci o prenovi poklicnega izobraževanja

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti je na konferenci Prenova poklicnega izobraževanja v letih 2016–2021 poudaril, da je »GZS skrbnica večine vajeniških pogodb. Ugotavljamo, da vstopajo v vajeništvo napredna in zelo odgovorna podjetja, ki želijo prispevati k večji zaposljivosti mladih.« Dejal je, da je izvajanje vajeništva zelo zahtevna naloga in se na tem mestu zahvalil vsem podjetjem, ki namenjajo veliko svojega časa in tudi drugih virov za usposabljanje vajencev.

Arhiv: Na srečanju generalnih direktorjev nacionalnih zbornic, včlanjenih v Eurochambres, o trenutnih in prihodnjih izzivih ter internacionalizaciji

Ljubljana, 8. oktober 2021 - GZS je v času slovenskega predsedovanja Svetu EU gostila virtualno srečanje generalnih direktorjev nacionalnih zbornic, včlanjenih v Eurochambres. Razpravljali so o trenutnih in prihodnjih izzivih, pa tudi o podpori internacionalizaciji podjetij.

Arhiv: GZS pozvala Vlado k nujnemu ukrepanju glede enormnih cen energentov

Ljubljana, 8. oktober 2021 - »Smo sredi največje krize v energetiki do zdaj, gre za preživetje – nujne so takojšnje in še bolj sistemske rešitve,« je zapisal predsednik GZS Tibor Šimonka v pozivu vladi. Tako v Sloveniji kot ostalih državah EU so se v zadnjem obdobju cene energentov namreč enormno povečale, posledice občutimo vsi, tako gospodinjstva kot gospodarske družbe, najbolj pa energetsko intenzivna industrija.

Arhiv: Dan ženskega podjetništva

Ljubljana, 8. oktober 2021 - Dogodek z naslovom Različni vidiki in financiranje ženskega podjetništva, ki je včeraj potekal v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU in na nivoju Evropske komisije z naslovom Wegate Summit 2021: WE are the Next Generation, so pripravili pri GZS Podjetniško trgovinski zbornici (PTZ) v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter agencijo Sprit Slovenija.

Arhiv: SRIP MATPRO za zeleno, digitalno in konkurenčno gospodarstvo: Skupaj zmoremo več

Portorož, 7. oktober 2021 – Danes v Portorožu poteka tradicionalni letni posvet Strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva Materiali kot končni produkti (SRIP MATPRO). Osrednja tema srečanja predstavnikov gospodarstva, znanstveno-raziskovalne sfere in države so nove priložnosti za sodelovanje ter možnosti dostopa do domačih in evropskih finančnih sredstev za uspešen prehod v zeleno, digitalno in konkurenčno gospodarstvo v luči nove raziskovalne in inovacijske strategije Slovenije.

Arhiv: 23. Kongres izvajalcev računovodskih storitev: Skupaj ustvarjamo prakso brez ovir

Laško, 7. oktober 2021 - 280 udeležencev se danes in jutri udeležuje 23. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev v organizaciji GZS - Zbornice računovodskih servisov. Gre za največji in najpomembnejši izobraževalni in družabni dogodek računovodske stroke v Sloveniji. Predavatelji z raznovrstnih področij svoje znanje, izkušnje in ideje delijo z udeleženci iz različnih podjetij in računovodskih servisov. Kongres tudi letos poteka pod posebnimi varnostnimi pogoji za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19.

Arhiv: IKT delegacija s Kosova na obisku na GZS

Ljubljana, 6. oktobra 2021 - Deset kosovskih IKT podjetij, zainteresiranih za vzpostavitev stikov in poslovnega sodelovanja s slovenskimi partnerji, je danes obiskalo Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS). Dogodek je organizirala GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in EU agencijo za podporo konkurenčnosti kosovskemu IKT sektorju.

Arhiv: Na konferenci Izvozniki 2021 o slovenskem izvozu ter digitalnem in zelenem prehodu, ki bo naslovil izzive naslednjega desetletja

Kot je bilo v preteklosti, po koronakrizi ne bo nikoli več, je uvodoma poudaril Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS, na konferenci Izvozniki 2021 v organizaciji Medijske hiše Delo in soorganizaciji GZS. Stvari se spreminjajo. Ne le zaradi zdravstvene krize, temveč zaradi samega razvoja, ki gre po svoji poti. Omenil je digitalizacijo, nove pristope poslovanja, pa tudi vpetost podjetij v mednarodne trge.

Arhiv: Predstavniki GZS in Kotre na obisku v Luki Koper

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti in direktor predstavništva Kotre v Zagrebu Kwang Hee Chae sta s sodelavci obiskala Luko Koper. Predstavitvi Luke Koper kot »Green Port«, ki daje velik poudarek varovanju okolja, zmanjševanju emisij in sodelovanju z lokalnim prebivalstvom, je sledila predstavitev GZS.

Arhiv: Slovenija pri tehnološkem prezračevanju javnih stavb zaostaja za najrazvitejšimi

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti je v pozdravnem nagovoru ob pričetku strokovnega posveta Pomen pravilnega prezračevanja za zdravo bivanje v javnih stavbah, ki se odvija v dvorani A Gospodarske zbornice Slovenije, opozoril, da Slovenija na področju tehnološkega prezračevanja javnih zgradb, še posebej tistih, ki gostijo najranljivejše skupine prebivalstva, kot so otroci in starostniki, ni storila dovolj v primerjavi z najrazvitejšimi evropskimi državami. Nemčija je samo v letu 2020 za namene tehnološkega prezračevanja namenila več kot pol milijarde evrov.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.