Mediji

Arhiv: Podeljena priznanja za najboljše inovacije regije Posavje za leto 2021

GZS Posavska gospodarska zbornica, Krško je danes podelila štiri zlata, tri srebrna in dve bronasti priznanji ter dve priznanji za prispevek na področju inovativnosti.

Arhiv: Zaveza za 5 % manj sladkorja v brezalkoholnih pijačah

Ljubljana, 16. september 2021 – Člani Združenja industrije pijač, ki deluje v okviru Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije, so danes podpisali dodatno zavezo odgovornosti, s katero se zavezujejo, da bodo do konca leta 2025 znižali vsebnost sladkorja v brezalkoholnih pijačah za 5 %.

Arhiv: Vodstvi GZS in madžarske gospodarske zbornice na srečanju na MOS Celje

Vodstvi GZS in madžarske gospodarske zbornice na srečanju na MOS Celje

Arhiv: 62 podjetij in organizacij prejelo pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec

Vse več podjetij in organizacij posveča posebno skrb izboljšanju delovnega okolja in organizacijske klime za večje zadovoljstvo zaposlenih. V ta namen se odločajo za različne ukrepe, s katerimi krepijo družbeno odgovorno delovanje. Med njimi je tudi 62 podjetij in organizacij, ki so se lani in letos prijavila v postopek certificiranja za pridobitev pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec. Nosilec projekta, Ekvilib Inštitut, in partnerji, Gospodarska zbornica Slovenije, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in Združenje delodajalcev Slovenije, so jim v ponedeljek, 13. septembra 2021, na slovesni prireditvi v Laškem podelili omenjeni certifikat.

Arhiv: Trgovci s tehničnim blagom zaradi sprejetega odloka v primerjavi z živilskimi trgovinami v neenakopravnem položaju

Člani Sekcije trgovcev tehničnega blaga, ki deluje v okviru GZS - Podjetniško trgovske zbornice, razumejo izjeme pri zahtevi PCT pogojev za delovanje živilskih trgovin. Hkrati pa opozarjajo na neenakopraven položaj, v katerem so se znašle trgovine s tehničnim blagom.

Arhiv: Aleš Cantarutti, generalni direktor GZS: »Vsak posameznik bi moral prevzeti odgovornost in tudi stroške testiranja, če se brez utemeljenih zdravstvenih razlogov ne odloči za cepljenje.«

Stališče GZS glede najnovejšega Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je bil objavljen v Uradnem listu št. 146/2021 z dne 11. september 2021.

Arhiv: Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti se je v petek, 10. septembra udeležil strateške konference Trajnostni razvoj cestnega prometa

Generalni direktor GZS Aleš Cantarutti se je v petek, 10. septembra udeležil strateške konference Trajnostni razvoj cestnega prometa. Na konferenci so udeleženci razpravljali o zagotavljanju politik razogličenja ter priložnostih za okrevanje in rast trajnostnega prometa ter posledično vsega gospodarstva v Sloveniji in EU. Dogodek sta organizirali Sekcija za promet pri OZS in Združenje za promet pri GZS skupaj z MzI ter Agencijo za varnost prometa.

Arhiv: Ustanovljena Sekcija trgovcev tehničnega blaga

Ljubljana, 7. september 2021 – V okviru GZS – Podjetniško trgovske zbornice je bila danes ustanovljena posebna Sekcija trgovcev tehničnega blaga. Za predsednika sekcije je bil izvoljen Miha Drganec iz podjetja BIG BANG.

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije na Gorenjskem

Kranj, 3. september 2021 – Gorenjska je danes bogatejša za 4 zlata, 3 srebrna, 3 bronasta priznanja in prispevek na področju inovativnosti, ki jih je GZS – Regionalna zbornica Gorenjska ob boku s podporniki INOvativnosti in v partnerstvu z MGRT in SPIRIT podelila najboljšim inovacijam v regiji. Podeljena je bila tudi nagrada za izziv 2021: INOVACIJE, KI REŠUJEJO IZZIVE COVID-19. Najbolje ocenjene inovacije - zlate bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 12. oktobra.

Arhiv: Novi veleposlanik Vietnama g. NGUYEN Trung Kien na srečanju z gospodarskim ministrom Počivalškom in Alešem Cantaruttijem, generalnim direktorjem GZS

Novi veleposlanik Vietnama g. NGUYEN Trung Kien na srečanju z gospodarskim ministrom Počivalškom in Alešem Cantaruttijem, generalnim direktorjem GZS.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.