Mediji

Arhiv: Razvojno zavezništvo: gospodarstvo in razvojno-raziskovalno-izobraževalna sfera za vzdržen razvoj Slovenije

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Rektorska konferenca Republike Slovenije (RKRS) ter Koordinacija samostojnih raziskovalnih inštitutov Slovenije (KOSRIS) so podpisali Razvojno zavezništvo, s katerim pozivajo Vlado republike Slovenije k odločnejši podpori raziskav in razvoja v Sloveniji.

Arhiv: Izvajalci računovodskih storitev so se že 22. srečali na kongresu v Laškem

Zbornica računovodskih servisov tudi letos, od 8. do 9. oktobra, organizira že 22. Kongres izvajalcev računovodskih storitev. Največji in najpomembnejši izobraževalni dogodek računovodske stroke tokrat poteka pod posebnimi varnostnimi pogoji za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19. Kot temo srečanja so si organizatorji izbrali geslo 'Strokovno čez spremembe'. Z njim so strnili leto izzivov, v katerem se je izkazalo, da sta znanje in prilagodljivost najboljša zaveznika v preizkušnjah, s katerimi se soočamo. K sodelovanju so kot predavatelje povabili strokovnjake z različnih področij, ki s svojo dejavnostjo vplivajo na računovodsko stroko, malce drugače kot sicer pa so poskrbeli za razvedrilo udeležencev, ki tudi tokrat prihajajo iz najrazličnejših podjetij in računovodskih servisov.

Arhiv: Strateški svet GZS za zamrznitev minimalne plače

Člani strateškega sveta GZS za kolektivno dogovarjanje so na današnji seji z ministrom za delo razpravljali o problematiki dviga minimalne plače s 1. januarjem 2021. Zavzeli so se za 2-letno zamrznitev izvajanja zakona oziroma ohranitev iste višine minimalne plače. Strateški svet je obravnaval tudi delo na domu in predlagal sistemsko ureditev v kolektivnih pogodbah dejavnosti.

Arhiv: Pametno, agilno, lokalno – ključni atributi za uspešno poslovanje v digitalni dobi

Letošnje leto je prineslo preskok v digitalizacijo v obsegu, ki je do tega trenutka brez primere; tudi za prihodnost je digitalno izjemnega strateškega pomena. Za poslovanje v novi, digitalni resničnosti pa so tako v proizvodnji kot dobavnih verigah ključni atributi pametno, agilno in lokalno, so poudarili domači in tuji strokovnjaki na današnji konferenci Dan najboljše prakse. Tradicionalni dogodek je pod naslovom Preskoči digitalno tokrat v celoti potekal v spletnem okolju.

Arhiv: Ustanovljena Sekcija slovensko-kitajskega poslovnega sveta

Na Gospodarski zbornici Slovenije je včeraj, 28. 9. 2020, potekala ustanovna seja in uradna predstavitev Sekcije slovensko-kitajskega poslovnega sveta, katere namen je krepitev sodelovanja in dobrih poslovnih odnosov med Slovenijo in Kitajsko.

Arhiv: Gospodarstveniki z MOP o dolgoročni podnebni strategiji

Ministrstvo za okolje in prostor je danes na Gospodarski zbornici Slovenije predstavilo dolgoročno podnebno strategijo Slovenije pod sloganom #priložnos#izziv#izvedlljivost. Zaradi ukrepov preprečevanja širjenja COVID 19 je bilo število udeležencev v dvorani omejeno, preko 100 slušateljev pa je spremljalo dogajanje preko video povezave.

Arhiv: UO GZS o predlogih ukrepov za debirokratizacijo

Člani UO GZS so na svoji seji 21. septembra s predsednikom vladnega Strateškega sveta za debirokratizacijo razpravljali o predlogih ukrepov na davčnem in gospodarskem področju. Obravnavali so tudi Program Slovenija 5.0 in Nov gospodarski zagon, dve iniciativi GZS, katerih cilj je podpreti sodelovanje pri prihodnjem razvoju Slovenije v gospodarsko uspešno ter na znanju in visoki dodani vrednosti slonečo družbo.

Arhiv: Na Brdu pri Kranju gospodarstveniki in politika razpravljali o prihodnjih izzivih

Zeleno. Ustvarjalno. Pametno - udeleženci današnje konference o prihodnosti industrije in internacionalizacije so na treh okroglih mizah v luči prihodnjih izzivov razpravljali o podnebno nevtralnem prehodu v krožno gospodarstvo, kreativnosti kot vstopnici v prihodnost ter pametnih rešitvah za prihodnost. Osrednjega letnega dogodka se je udeležilo prek 150 predstavnikov gospodarstva in politike, številni pa so spremljali neposredni prenos preko spleta.

Arhiv: Gospodarstvo naj bo zgled odgovornega ravnanja za preprečevanje širjenja virusa COVID-19

Ko je spomladi prvič izbruhnila epidemija novega koronavirusa, je Slovenija obstala. Delovanje mnogih družbenih sistemov in procesov smo močno omejili ali jih začasno preselili v virtualno okolje, da bi se izognili scenarijem, ki so jih doživljale številne države.

Arhiv: Na Brdu pri Kranju gospodarstveniki in politika o prihodnosti industrije in internacionalizacije

Na Brdu pri Kranju poteka konferenca, ki združuje 3. Nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva in 2. konferenco Industrija prihodnosti. Osrednjega letnega dogodka se udeležuje prek 150 predstavnikov gospodarstva in politike, številni pa spremljajo neposredni prenos preko spleta. Udeleženci konference v luči izzivov v zvezi s povezovanjem razvoja z inovativnostjo, novimi tehnologijami in okoljskimi zavezami razpravljajo o razvojnih priložnostih in uspešni umestitvi na globalni trg.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.