Mediji

Arhiv: Dan inovativnosti in podelitev priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine za leto 2018

Danes je na Otočcu potekal dogodek Dan inovativnosti in podelitev priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) za leto 2018. Na letošnji razpis za najboljše inovacije GZDBK je prispelo 17 inovacijskih predlogov, ki so jih pripravili inovatorji iz 12 podjetij.

Arhiv: Krožno gospodarstvo prinaša nove izzive za državo in gospodarstvo, a tudi priložnosti

Ljubljana, 31. maj 2018 - Prek 130 strokovnjakov s področja varstva okolja je na današnjem Okoljskem dnevu gospodarstva razpravljalo o svežnju nove evropske zakonodaje o odpadkih in novih krožnih pristopih k ravnanju s proizvodi in njihovimi sestavnimi deli ter odpadki. Na posameznih primerih iz prakse in snovnih tokovih so se dotaknili tudi ločnice med odpadki in proizvodi ter opozorili na kompleksnost zakonodaje. Dogodek v počastitev svetovnega dne varstva okolja je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Arhiv: Podelitev nagrad najboljšim inovacijam v Koroški regiji za leto 2018

Ravne na Koroškem, 1. junij 2018 – 6 zlatih, 9 srebrnih, 7 bronastih priznanj ter 2 zahvali za prispevek na področju inovativnosti je danes podelila GZS-OZ Koroška najboljšim inovacijam v regiji. Najbolje ocenjene inovacije bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 26. septembra.

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije na Gorenjskem

Čebelarski center Lesce, 31.maj 2018 – Gorenjska je danes bogatejša za 5 zlatih, 5 srebrnih, 6 bronastih priznanj in 1 zahvalo, ki jih je GZS-Območna zbornica za Gorenjsko ob boku s podporniki INOvativnosti in v partnerstvu z MGRT in SPIRIT podelila najboljšim inovacijam v regiji. Najbolje ocenjene inovacije (prve 4 zlate) bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 26. septembra.

Arhiv: Priznanja najbolj inovativnim v celjski regiji

Regionalna gospodarska zbornica Celje najbolj inovativnim v celjski regiji za leto 2018 podeljuje 6 zlatih, 4 srebrna, 3 bronasta priznanja, 3 zahvale in posebno zahvalo. Na izboru je s 17 inovacijami sodelovalo 51 inovatorjev iz 11 podjetij in 2 inovatorja. Tri najboljše ocenjene inovacije se uvrstijo v finale - izbor najboljših inovacij na nacionalni ravni pri GZS, ki bo 26. septembra.

Arhiv: Mednarodni dan dizajnerskega razmišljanja

Ljubljana, 29. maja 2018 – Prek 150 udeležencev iz Slovenije, Avstrije, Italije, Francije in Nemčije je danes razpravljalo o vključevanju dizajnerskega procesa razmišljanja in uvajanju novih inovativnih pristopov, ki bodo vodili do novih produktov in storitev po meri odjemalce. Dogodek je organiziran v okviru projekta DesAlps z namenom promocije dizajnerskega razmišljanja za inovacijske namene v ekosistemu alpske regije.

Arhiv: Novinarska konferenca OHRANIMO RAST - Predlogi GZS za gospodarski program nove vlade

Na novinarski konferenci 21. maja so predstavniki GZS orisali poslovanje gospodarskih družb v lanskem letu, opredelili prihodnje gospodarske trende, prikazali pričakovanja GZS do prihodnje vlade ter predstavili gradivo Ohranimo rast - Predlogi GZS za gospodarski program nove vlade. Spregovorili so predsednik GZS Boštjan Gorjup, generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc in glavni ekonomist pri Analitiki GZS Bojan Ivanc.

Arhiv: Poslovna delegacija lesarjev v ZDA

Lesarski grozd in Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS – Direktoratom za lesarstvo med 21. in 25. majem 2018 organizirata gospodarsko delegacijo pohištvenih in lesarskih podjetij v ZDA.

Arhiv: Mojca Osojnik odlikovana s častnim nazivom vitezinje nacionalnega reda za zasluge

Arhiv: Mojca Osojnik odlikovana s častnim nazivom vitezinje nacionalnega reda za zasluge

Francoska veleposlanica Marion Paradas je 16. maja 2018 za krepitev bilateralnih gospodarskih odnosov med Francijo in Slovenijo podelila Mojci Osojnik, vodji področja v Centru za mednarodno sodelovanje na Gospodarski zbornici Slovenije, častni naziv vitezinje nacionalnega reda za zasluge. V svojem nagovoru je veleposlanica izpostavila njena dolgoletna prizadevanja za tkanje vezi med gospodarskimi subjekti obeh dežel in več kot odlično sodelovanje s francosko ambasado ter francoskimi institucijami.

Arhiv: Podpis dogovora za izboljšanje pogojev na področju avtoprevozniške dejavnosti

Podpis dogovora za izboljšanje pogojev na področju avtoprevozniške dejavnosti Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je 16. maja v Ljubljani s predstavniki Združenja za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije ter Sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije podpisal dogovor v zvezi z izboljšanjem pogojev na področju avtoprevozniške dejavnosti.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.