Novice


Arhiv: Videokonferenca: Krizni odziv v času COVID-19 in po njem

Izbruh COVID-19 je prekinil proizvodnjo in svetovne verige vrednosti z resnimi posledicami za podjetja, stranke in svetovno gospodarstvo. Podjetja se morajo spopasti s tremi dimenzijami krize Covid 19 – z vsemi naenkrat in z vsemi takoj. Izkoristite priložnost in si oglejte videokonferenco z Brankom Žibretom in Markom Derčo iz podjetja Kearney boste spoznali orodja in tehnike, ki jih lahko za lažje izvajanje načrtov hitro uvedemo v katerikoli fazi.

Arhiv: Delovnopravni ukrepi za mala, srednja in velika podjetja

Kateri so možni delovnopravni ukrepi za malo podjetje, npr. v turizmu, ki je moralo zapreti hotel ali lokal? Kaj pa za srednje velika podjetja v storitvah, ki imajo težave v poslovanju zaradi zmanjšanja prihodkov? Katere delovnopravne ukrepe ima na razpolago veliko podjetje v industriji, kateremu so se prihodki razpolovili? Pravna služba GZS je pripravila nabor možnih ukrepov, vključno z obrazci za delo na domu in čakanje ter odredbo o ugotovitvi obstoja višje sile nemožnosti prihoda na delo/opravljanja dela.

Arhiv: Poslovanje Zavoda RS za zaposlovanje v času epidemije koronavirusa

Zaradi epidemije koronavirusa, od 13.3.2020 do preklica Zavod RS za zaposlovanje za stranke ne posluje osebno, ampak preko telefona, nabiralnika, navadne in elektronske pošte.

Arhiv: Stanje in poslovanje z različnimi državami

Kakšne razmere so na Slovaškem? Kateri so novi ukrepi v Ruski federaciji? ... Oglejte si dnevno ažurirane informacije.

Arhiv: Neposredno financiranje podjetij za olajšanje poslovanja v času epidemije COVID-19

V okviru neposrednega financiranja podjetij je na SID banki že na voljo 50 milijonov evrov za kredite, ki so namenjeni predvsem velikim, ter tudi malim in srednjim podjetjem za obdobje naslednjih 6 mesecev, in sicer za zagotavljanje likvidnosti ter ponudbe proizvodov in storitev, povezanih z izvajanjem ukrepov zaradi širjenja SARS-CoV-2. V naslednjem tednu bo SID banka objavila tudi nov program neposrednega financiranja, MSP9, ki bo namenjen izključno samostojnim podjetnikom, malim in srednje velikim podjetjem ter zadrugam. Sredstva kredita v višini od 100.000 € do 7 milijonov € z ročnostjo od 2 do 12 let bodo podjetniki lahko namenili kritju celotnih stroškov poslovanja.

Arhiv: Poziv GZS SPGZ županom Goriške statistične regije za odpis NUSZ podjetjem v času epidemije

Spoštovani, sporočamo vam, da je Severno Primorska gospodsarska zbornica poslala poziv vsem županom v regiji, da v času izrednih razmer odpišejo podjetjem plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča.

Arhiv: VIDEOKONFERENCA: Krizni odziv v času COVID-19 in po njem

Izbruh COVID-19 je prekinil proizvodnjo in svetovne verige vrednosti z resnimi posledicami za podjetja, stranke in svetovno gospodarstvo. Večina podjetij ima že pripravljen nabor ukrepov, ki pa jih je treba na dnevni osnovi dopolnjevati. Nujno je tudi načrtovati scenarije za ekstremne situacije, krizne načrte, nabor takoj izvršljivih ukrepov … Izkoristite priložnost in se udeležite videokonference z Brankom Žibretom in Markom Derčo iz podjetja Kearney. Spoznali boste orodja in tehnike, ki jih lahko za lažje izvajanje načrtov, hitro uvedemo v katerikoli fazi. Čas bo tudi za vprašanja in razpravo, lahko pa vprašanja posredujete tudi v naprej.

Arhiv: Pogoji vstopa v Slovenijo iz Avstrije

Vlada je izdala Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo iz Republike Avstrije zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni, ki ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok določa vzpostavitev in delovanje trinajstih kontrolnih točk na cestnih povezavah na mejnem območju z Republiko Avstrijo

Arhiv: Ukrepi EU za blaženje socialno-ekonomskih posledic

Evropska komisija je krovni dokument z usmeritvami predstavila 13. marca 2020, nato se je dopolnjeval z dodatnimi odločitvami in konkretnimi predlogi – tudi v dialogu z državami članicami. V poplavi informacij se je težko znajti. Zato je Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji pripravilo hiter pregled dosedanjih ukrepov Evropske komisije – večino sta že podprla Svet EU (države članice) in Evropski parlament. Evropska komisija državam nudi polno podporo, spodbuja usklajen pristop in rešitve ter vseskozi poziva k solidarnosti.

Arhiv: Komunikacijski načrt za obdobje po krizi

Vabljeni k ogledu treh webinarjev - Pozornost je usmerjena na kakovost komunikacije v delovnih okoljih, na komunikacijske veščine in na način upravljanja s konfliktnimi situacijami, s katerimi se srečujete pri svojem delu.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.