Novice


Arhiv: KOMUNIKACIJA Z ZAPOSLENIMI V ČASU KRIZE

Vabljeni k ogledu prvega v nizu treh webinarjev - tokrat z naslovom ČAS RANLJIVOSTI - KOMUNIKACIJA Z ZAPOSLENIMI V ČASU KRIZE.

Arhiv: Aktualne novice za stanje in poslovanje z državo

V današnjih posodobljenih informacijah o poslovanju s posameznimi državami preberite o zaustavljanju proizvodnje v Italiji, o zdravstvenih potrdilih za vstop v Avstrijo in o prepovedi vstopa za tujce na Madžarsko.

Arhiv: Gospodarski krog vladi poslal pobudo za sodelovanje pri skupnem reševanju slovenskega gospodarstva

Organizacije, ki se povezujejo v Gospodarskem krogu, so Vladi RS ponudile vse znanje, ki ga premorejo slovenski menedžerji in menedžerke, podjetnice in podjetniki ter strokovnjaki in strokovnjakinje s področja ekonomije in poslovanja kot pomoč za reševanje slovenskega gospodarstva v času trenutne krize.

Arhiv: Anketa GZS potrjuje: gospodarstvo nemudoma potrebuje nov paket interventne zakonodaje

93 odstotkov gospodarskih subjektov ima resne težave v poslovanju zaradi zmanjšanega povpraševanju tako na domačem trgu kot iz tujine, sprejetih ukrepov vlade, pretrganih dobaviteljskih verig. To je pokazala anketa, ki jo je GZS med gospodarskimi subjekti izvedla v prejšnjem tednu. Gospodarstvo potrebuje paket v vrednosti 2 do 4 mrd. evrov, da bi se preprečila globoka gospodarska in socialna kriza

Arhiv: Državni zbor je na seji dne 20. 3. 2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov, ki bo predvidoma stopil v veljavo 29. marca 2020.

Državni zbor je na seji dne 20.3.2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov, ki bo predvidoma stopil v veljavo 29. marca 2020. Zakon vsebuje štiri ukrepe, in sicer: 1. možnost delnega povračila nadomestila plače v primeru začasnega čakanja na delo, 2. povračilo celotnega nadomestila plače v primeru individualno odrejene karantene, 3. izravnava polnega delovnega časa, 4. odlog plačila prispevkov za samozaposlene.

Arhiv: GZS VLADI RS POSLALA PREDLOGE UKREPOV ZA POMOČ GOSPODARSTVU ZARADI KORONAVIRUSA

GZS je predsedniku Vlade RS Janeza Janšo, ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku ter vodji posvetovalne skupine vlade posredovala nabor ukrepov za zagotavljanje finančne stabilnosti in likvidnosti, ukrepov na področju trga dela ter ukrepov za zagon gospodarstva. Razmere v slovenskem gospodarstvu se namreč izjemno zaostrujejo, kar GZS dnevno spremlja na panožnem in regijskem področju.

Arhiv: Možnost nabave zaščitnih sredstev

Spoštovani, glede na vaša povpraševanja objavljamo še informacijo, ki smo jo prejeli o možnosti nabave razkužil in zaščitnih mask. Za razkužila, rokavice in zaščitne maske se lahko obrnete k našemu članu, podjetju MEDIGO d.o.o. Zaščitne maske pričakujejo v petek, 27. marca 2020. Predlagamo, da jih kontaktirate na info@medigo.si.

Arhiv: Anketa GZS potrjuje: gospodarstvo nemudoma potrebuje nov paket interventne zakonodaje

93 odstotkov gospodarskih subjektov ima resne težave v poslovanju zaradi zmanjšanega povpraševanju tako na domačem trgu kot iz tujine, sprejetih ukrepov vlade, pretrganih dobaviteljskih verig. To je pokazala anketa, ki jo je GZS med gospodarskimi subjekti izvedla v prejšnjem tednu. Gospodarstvo potrebuje paket v vrednosti 2 do 4 mrd. evrov, da bi se preprečila globoka gospodarska in socialna kriza.

Arhiv: SPREMEMBA - ODPRTOST TRGOVIN Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom

Vse akcije delodajalcev in sindikatov proti odprtosti trgovin do 20 ih so obrodile sadove. Posredujemo spodaj popravljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Za prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, se določi obratovalni čas od vsaj 8.00 ure (lahko tudi prej) in najmanj do 18.00 ure. Hkrati se določa tudi izjemo od sicer z odlokom določenega obratovalnega časa prodajaln z živili in kmetijskimi pridelki, in sicer za mikro in majhne družbe, samostojne podjetnike posameznike ter zadruge, ki bodo v skladu z odlokom lahko same določale obratovalni čas na podlagi njihove poslovne odločitve, kar je nujno zaradi organiziranja delovanja le-teh v okviru obstoječega kadra in običajnega obratovalnega časa.

Arhiv: Poslovni nasveti v času koronavirusa - WEBINARJI

Dnevi, ko se je življenje in s tem tudi gospodarstvo v veliki meri ustavilo, so lahko namenjeni marsičemu. Zagotovo se ukvarjate z vprašanji v zvezi s poslovanjem, prodajo, proizvodnjo, z bodočim razvojem dogodkov ... Predlagamo pa razmislek tudi o kakovosti komunikacije v vaših podjetjih, med vašimi zaposlenimi, o kakovosti komunikacije s poslovnimi partnerji, naročniki, strankami. V sodelovanju z Inštitutom Stopinje smo pripravili niz treh webinarjev, v katerih vas bo mag. Martin Lisec spodbudil k analizi in k aktivnemu načrtovanju vaše dejavnosti na področju poslovne komunikacije.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.