Novice


Hrana prihodnosti in/ali prihodnost hrane?

Hrano, ki bo okusna, zdrava in sprejeta med kupci, je mogoče zagotoviti le s povezovanjem industrije, institucij znanja in politike ter z nadgradnjo tradicije z inovativnimi tehnologijami, so se strinjali udeleženci današnje konference Future Food. Odprta je bila tudi istoimenska razstava, ki bo v Domu gospodarstva do 10. januarja 2020

Vabilo na zaključno konferenco projekta RETRACKING - Plastika in kompoziti v hierarhiji ravnanja z odpadki

Vabimo vas na Zaključno konferenco mednarodnega projekta RETRACKING, ki bo potekala v petek, 29. novembra 2019, med 10:00 in 14:00, v Dvorani A, 1. nadstropje, GZS, Dimičeva 13, Ljubljana. Vabimo strokovnjake s področja okolja (odpadkov), podjetja, kjer ti odpadki nastajajo pri proizvodnji izdelkov (kot so plovila, letala, gradbeni proizvodi, športna oprema, sanitarna oprema…), uporabnike tovrstnih izdelkov ter zbiralce in predelovalce odpadkov in tudi druge zainteresirane na območju programa Interreg Italija – Slovenija in tudi širše.

Uvedba elektronskega bolniškega lista

Od 1. 2. 2020 bo obvezno prevzemanje eBOL prek informacijskega sistema SPOT. ZZZS načrtuje z novim letom, v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo, za delodajalce pripraviti rešitev, s katero bodo na spletnem portalu za podporo poslovnim subjektom delodajalcem na voljo eBOL-i njihovih delavcev. Delodajalci in zavarovanci, ki so sami zavezanci za plačilo prispevka in so vpisani v Poslovni register Slovenije bodo obvezno, in sicer za začasno zadržanost od dela, od 1. 2. 2020 prevzeli eBOL-e za svoje zaposlene prek sistema SPOT in ne bodo več zahtevali od zaposlenih, da jim morajo bolniški list dostaviti v papirni obliki.

Arhiv: Izhodna gospodarska delegacija na Madžarsko

Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Javno Agencijo SPIRIT ter z Gospodarsko zbornico Madžarske, 3. decembra 2019 v Budimpešti, organizira poslovni forum in individualne sestanke med slovenskimi in madžarskimi podjetji.

Arhiv: O patentiranju in upravljanju pravic intelektualne lastnine

Fakultete za uporabne družbene študije vabi na dogodek na temo patentiranja in upravljanja pravic intelektualne lastnine, dne 6. novembra 2019 ob 9.00 uri na sedežu fakultete.

Arhiv: Povabilo za sodelovanje v anketi

Arhiv: Vabilo članom na predstavitev KANDIDATURE ZA EVROPSKO PRESTOLNICO KULTURE 2025

Člane Severno Primorske gospodarske zbornice vabimo na javno predstavitev KANDIDATURE ZA EVROPSKO PRESTOLNICO KULTURE 2025, ki bo v GORICI, 8. novembra 2019, ob 16.30 uri –na sedežu Trgovinske zbornice Julijske krajine.

Davčni paket z grenkim priokusom

Slovenija ima najmanjšo dohodkovno neenakost v EU, ki se je v zadnjem času še zmanjšala. Po včerajšnjem sprejemu amandmaja stranke SD na Odboru za finance DZ, da se meja 5. dohodninskega razreda iz 80.000 evrov letnega bruto dohodka zniža na 72.000 eurov, bo verjetno tako ostalo tudi v prihodnje.

Arhiv: Povabilo potencialnim investitorjem v poslovno cono v Kromberku

Mestna občina Nova Gorica je objavila javno povabilo vsem investitorjem, ki so izkazali interes po vlaganju v poslovno cono v Kromberku in vljudno vabi k izpolnitvi prijavne dokumentacije, na podlagi katere bo komisija za izbor potencialnih investitorjev skladno s pogoji in merili ocenila prijavljene investicijske projekte potencialnih investitorjev. Z izbranimi prijavitelji bo Mestna občina Nova Gorica podpisala pismo o nameri. Prijave zbirajo do 28.oktobra 2019. Upoštevane bodo vse prijave, ki bodo najkasneje do ponedeljka, 28.oktobra 2019, do 15.00 ure prispele po pošti oziroma bodo osebno oddane na naslov: MESTNA OBČINA NOVA GORICA, Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica (soba 36, 1. nadstropje).

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.