Novice


NAGRADE ZA IZJEMNE GOSPODARSKE DOSEŽKE GZS PREJMEJO ...

Gospodarska zbornica Slovenije je 15. 9. 2020 podelila nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke v preteklem letu. Pomemben del ocenjevalne metodologije je tudi inovativnost podjetij. To leto je gospodarskega oskarja prejelo sedem gospodarstvenikov in ena gospodarstvenica. Nagrado je prejel tudi Uroš Lozar, izvršni direktor podjetja TKK d.o.o., ki je pomemben član GZS Severno Primorske gospodarske zbornice. Čestitamo!

Javni razpis za dodelitev finančnih sredstev za blaženje posledic epidemije Covid-19 na področju gospodarstva v Mestni občini Nova Gorica za leto 2020

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje plačila odškodnine za uporabo javnih površin (gostinskih vrtov) na območju Mestne občine Nova Gorica z namenom omilitve poslovne škode, ki je nastala v času razglašene epidemije Covid-19. Javni razpis je odprt do vključno 9. 10. 2020

Javni razpis za spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti in razvoj v Mestni občini Nova Gorica za leto 2020

Javni razpis za spodbujanje začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnost in razvoj je namenjen podjetnikom, ki investirajo v nabavo opreme bodisi da gre za začetnike ali podjetnike ki razširjajo svojo dejavnost z novimi proizvodi ali storitvami oziroma temeljito prenavljajo svojo proizvodnjo. Javni razpis je odprt do vključno 9. 10. 2020.

Podelitev priznanj za najboljše inovacije severnoprimorske regije 2020-napovednik

V tej negotovi situaciji je nekaj vendarle gotovo. Razpis za najboljše regijske inovacije je bil, kljub epidemiji COVID 19, uspešen. V naših vrstah imamo še več inovatorjev in prijavljenih inovacij. Celo največ doslej. Veseli smo, da bomo najboljšim lahko čestitali, kljub številnim omejitvam, ki jih bomo na podelitvi plaket in priznanj upoštevali. Celoten dogodek, ki vključuje tudi pogovor na temo Slovenija 5.0 s predsednikom GZS, g. Boštjanom Gorjupom in predsednikom GZS Severno Primorske gospodarske zbornice, g. Julijanom Fortunatom, si lahko ogledate v sredo, 23. 9. 2020 od 16.00 ure dalje na spletni strani GZS SPGZ. V naslednjih Podjetniških novicah bomo objavili povezavo za ogled dogodka.

3 poti za spodbujanje ustvarjalnosti v timu

V teh dneh, ko lahko tudi virtualno spremljamo tudi podelitve priznanj najboljšim regijskim inovatorkam in inovatorjem in njihovim dosežkom, smo na portalu INC.com našli tri nasvete za spodbujanje ustvarjalnosti v timu. So kratki, jedrnati in uporabni v vsakem trenutku.

Vrednost industrijske proizvodnje v juliju 2020 za 8,0 % višja kot v juniju 2020

Vrednost industrijske proizvodnje in prihodek od prodaje v industriji sta bila v juliju 2020 na mesečni ravni višja, na letni ravni pa še naprej nižja. Vir: SURS

Izobraževanje in usposabljanje zaposlenih, vključenih v SDČ

ZRSZ je pripravil informacije v zvezi z izobraževanjem zaposlenih, vključenih v skrajšan delovni čas, za delodajalce in zaposlene.

ZRSZ: Delodajalci lahko oddate prve zahtevke za izplačilo subvencije za skrajšani delovnik

Delodajalci, ki vam je bila s sklepom priznana pravica do subvencioniranja skrajšanja polnega delovnega časa in ste z zavodom za zaposlovanje že podpisali pogodbo o dodelitvi subvencije, lahko od četrtka, 10.9.2020, oddate prve zahtevke za izplačilo subvencije, in sicer za junij in julij. Zahtevke lahko predložite na zavodovem portalu za delodajalce.

Spletna anketa Gospodarska pričakovanja 2021 – vabljeni k sodelovanju

Širjenje koronavirusa Covid-19 je vplivalo na večje spremembe v načrtih poslovanja številnih podjetij. Da bi vam lahko zagotovili čim boljšo podporo v prihajajočih mesecih, vas naprošamo za oceno vašega poslovanja v 2021. Anketa obsega 6 kratkih vprašanj, pri katerih niso potrebni natančni finančni podatki o planiranem poslovanju. Reševanje ankete vam bo vzelo okoli 2 minuti.

Karantena skrajšana na 10 dni, veljavnost negativnega testa podaljšana na 48 ur

Spremembe Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije od 13. septembra 2020 prinašajo nekaj novosti pri prehajanju meje. Časovno obdobje odreditve karantene ob vstopu v Slovenijo iz države na rumenem ali rdečem seznamu se skrajšuje s 14 na 10 dni. Podaljšuje se veljavnost negativnega testa na prisotnost SARS-CoV-2, in sicer s 36 na 48 ur. Dodan pa je pogoj, da test ni bil opravljen v Sloveniji. Vse karantene, odrejene do začetka veljavnosti spremenjenega Odloka, trajajo še vedno 14 dni. To velja tudi za karantenske odločbe, ki so bile izdane v Sloveniji zaradi visoko rizičnega stika. Karantenske odločbe, izdane po uveljavitvi spremembe Odloka (po 13. septembru 2020), pa bodo trajale 10 dni.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.