Novice


Arhiv: Iran: Sedaj je čas za posel

Ljubljana, 9. maja 2013 – Kljub mednarodnim sankcijam je tudi sedaj mogoče izkoristiti številne odprte poslovne priložnosti na iranskem trgu, je poudaril dr. Mohammad Nahavandian, predsednik Iranske gospodarske zbornice na današnji poslovni konferenci na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS).

Arhiv: Afrika - celina poslovnih priložnosti

Ljubljana, 8. maja 2013 – Več kot 80 slovenskih gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega drugega afriškega dne, na katerem je po plenarnem delu potekalo okoli 200 individualnih razgovorov s predstavniki sedmih afriških veleposlaništev. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve.

Arhiv: Začetek Poslovne akademije internacionalizacije

V torek, 7. maja 2013, se je na Ekonomski fakulteti začela Poslovna akademija internacionalizacije, ki bo v skupaj treh dvodnevnih vsebinskih modulih združila znanje uveljavljenih profesorjev s področja internacionalizacije, izkušnje mednarodno uspešnih slovenskih podjetij ter podporne storitve institucij, ki delujejo na področju mednarodnega poslovanja.

Arhiv: Poslovni zajtrki na GZS: Južnoafriška republika

B.R.I.C. SOUTH AFRICA: Kako uspešno poslovati na trgu Južne Afrike? GZS, Dimičeva 13, Ljubljana Poslovna oaza (7. nadstropje) sreda, 22. maj 2013

Arhiv: Poslovni forum Futurallia Istanbul 1013

Javna Agencija SPIRIT Slovenija v času od 5. do 7. junija 2013 organizira izhodno gospodarsko delegacijo v Turčijo, v okviru katere se bodo podjetja udeležila tridnevnega mednarodnega poslovnega foruma FUTURALLIA 2013. Dogodek bo potekal v WOW kongresnem centru v Istanbulu.

Arhiv: 6. številka biltena Go International Slovenia

Izšla je šesta številka spletnega biltena Go International Slovenia, ki ga že drugo leto pripravljamo na Centru za mednarodno poslovanje pri GZS.

Arhiv: Obisk gospodarske delegacije iz Irana

OBISK GOSPODARSKE DELEGACIJE IZ IRANA Vabilo na poslovno konferenco in poslovne pogovore četrtek, 9. maj 2013, GZS, dvorana A (1. nadstropje) V prizadevanjih za vzpostavitev tesnejšega gospodarskega sodelovanja med državama bosta Gospodarska zbornica Slovenije in Slovensko – iranski poslovni klub v Ljubljani gostila predsednika Iranske gospodarske zbornice Dr. Mohammada Nahavandiana z manjšo gospodarsko delegacijo.

Arhiv: Hrvaška – nova članica EU

Republika Hrvaška sodi med najpomembnejše slovenske zunanjetrgovinske partnerice, zato v času pred njenim vstopom v Evropsko unijo zasluži posebno pozornost slovenske države in gospodarstvenikov. Z namenom utrditve dobrih odnosov med državama in predajo »pozitivnega sporočila« naši sosedi bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor 10. maja 2013 obiskal Zagreb.

Arhiv: Zakaj Poslovna akademija internacionalizacije?

Če želite več izvedeti o: mednarodnih trgih, vstopnih oblikah in strategijah, vidikih strateškega trženja in ustreznih trženjskih taktik na izbranih ciljnih trgih, razumevanju različnosti kultur in poslovnega komuniciranja, pravnih vidikih ter delovanju slovenskih institucij v podporo internacionalizaciji slovenskih podjetij, se prijavite na POSLOVNO AKADEMIJO INTERNACIONALIZACIJE.

Arhiv: Management forum za JV Evropo

Letošnji Management forum za JV Evropo bo potekal 30. in 31. maja 2013 na IEDC-Poslovni šoli Bled. Blejska poslovna šola dogodek z naslovom »Ali lahko voditelji v gospodarstvu poiščejo izhod iz evropske finančne krize in krize konkurenčnosti?« organizira v sodelovanju s Srbskim in Hrvaškim združenjem ekonomistov ter Inštitutom za Podonavsko regijo in Srednjo Evropo (IDM).

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.