Novice


Arhiv: Razprava: Finančna situacija v Sloveniji

Upravni odbor Makedonsko-slovenskega poslovnega kluba vabi na razpravo na temo »Finančna situacija v Sloveniji«, ki bo v četrtek, 20. junija ob 17. uri v “Poslovni oazi” v 7. nadstropju GZS, Dimičeva ulica 13, Ljubljana. Osrednji govornik na dogodku bo dr. France Arhar, direktor Združenja bank Slovenije - gospodarskega interesnega združenja.

Arhiv: Problemi in težave podjetij pri poslovanju s trgi ZDA in Japonske - osnova za izhodišče pri pogajanjih v okviru prostotrgovinskih sporazumov

Na sestanek vabimo podjetja, ki imajo težave in probleme pri poslovanju,predvsem z ZDA in Japonsko. Sestanek bo potekal v prostorih GZS v ponedeljek 17. junija ob 13.00 uri.

Arhiv: V Kanado z znanjem, izdelki in s storitvami

Izvoz v Kanado v zadnjih letih skokovito raste, priložnosti pa so zlasti na področju rudarstva, energetike, informacijske tehnologije in kmetijstva. To so le eni od poudarkov s poslovnega zajtrka na Gospodarski zbornici Slovenije, ki je bil 4. junija 2013 posvečen Kanadi. Dogodka, ki ga je pripravila GZS v sodelovanju s Kanadskim veleposlaništvom iz Budimpešte in Ministrstvomza zunanje zadeve RS, seje udeležilo preko petdeset domačih poslovnežev.

Arhiv: 2. konferenca o ekonomski diplomaciji in internacionalizaciji

Mednarodni center za promocijo podjetij ICPE v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve RS in Gospodarsko zbornico Slovenije 17. in 18. junija 2013 vabi na 2. konferenco o ekonomski diplomaciji in internacionalizaciji.

Arhiv: Srečanje s filipinsko delegacijo

Slovenski častni konzul iz filipinskega glavnega mesta Manile, Jose Luis Yulo, je v začetku junija v Slovenijo pripeljal 40 filipinskih poslovnežev. Namen obiska je bil spoznati našo državo s turističnega, pa tudi gospodarskega vidika.

Arhiv: Obisk gospodarske delegacije in B2B srečanja v INDIJI

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije od 16. in 18. julija 2013 organiziramo izhodno gospodarsko delegacijo v Indijo (New Delhi in Bangalore). Delegacija se bo odvijala ob zasedanju meddržavne mešane komisije za trgovinsko in gospodarsko sodelovanje med Republiko Slovenijo in Indijo v New Delhiju.

Arhiv: V Hong Kong na sejme

Prednosti poslovanja preko Hong Konga za kitajski trg je gost, častni konzul Bernard Lau, strnil v transparentnost ekonomskega in pravnega okolja, razvite storitvene dejavnosti ter enostavno poslovanje. Davek na dobiček pravnih oseb znaša, ne glede na višino dobička, 16,5 odstotkov, za fizične osebe znaša dohodnina 15,5 odstotka.

Arhiv: Kazahstan – eden od šestih prioritetnih trgov države

Ljubljana, 27. maj 2013 - Na današnjem seminarju na temo Kako poslovati na trgu Kazahstana so se slovenski gospodarstveniki seznanili s kazahstanskim gospodarstvom in odprtimi poslovnimi priložnostmi na tem trgu. Dogodek, ki ga je organizirala GZS v sodelovanju z MZZ in SPIRIT, je bil namenjen tudi pripravi slovenskih podjetij na junijsko izhodno gospodarsko delegacijo.

Arhiv: Individualni pogovori z ekonomsko svetovalko v Kobenhavnu

Pogovori z ekonomsko svetovalko v Kobenhavnu se bodo odvijali na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, v četrtek, 6. junija 2013, med 9.00 in 16.00, v sejni sobi v 6. nadstropju.

Arhiv: Poslovno srečanje v Ferrari, Italija

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.