Novice


Arhiv: Uspešen začetek obiska slovenskih gospodarstvenikov na Poljskem

Varšava, 23. aprila 2015 – Včeraj je svoj tridnevni obisk na Poljskem začela 15-članska delegacija, ki jo organizirajo skupaj Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Veleposlaništvo RS v Varšavi in Slovensko-poljski poslovni klub Triglav - Rysy v sodelovanju s poljskimi partnerskimi institucijami in organizacijami.

Arhiv: Poslovna delegacija s Kosova na GZS

Ljubljana, 21. april 2015 - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je danes v sodelovanju z NLB in Euro Alliance Consulting iz Prištine ob obisku delegacije kosovskih poslovnežev na GZS organizirala Kosovsko-slovensko poslovno konferenco in bilateralna poslovna srečanja. Kosovski poslovneži so izrazili interes predvsem za trgovsko sodelovanje, zastopništva in prenos znanj na različnih področjih, s poudarkom na kmetijstvu in prehrani, lesni industriji, gradbeništvu in projektiranju, energetiki in recikliranju.

Arhiv: S Čehi o krepitvi sodelovanja

Ob obisku predsednika vlade Češke republike Bohuslava Sobotke v Sloveniji, se je na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) odvijal češko-slovenski poslovni forum. Slovenske in češke gospodarstvenike sta nagovorila tudi predsednika obeh vlad.

Arhiv: O opravljanju storitev na Hrvaškem

Ljubljana, 30. marec 2015 – na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) so domači in tuji predstavniki institucij spregovorili o čezmejnem opravljanju storitev na Hrvaškem. Da gre za zanimivo, predvsem pa zahtevno tematiko, se je pokazalo tudi na zaključni razpravi, kjer so predstavniki podjetij govorce zasuli s kopico konkretnih vprašanj.

Arhiv: Slovenci uspešno zaključili obisk v Neaplju

Arhiv: JVE - Ustvarjanje regionalnih partnerstev

Bled, 12. marca 2015 – Domači in tuji govorci so na današnji mednarodni konferenci spregovorili o priložnostih in izzivih čezmejnega sodelovanja, upoštevanju medkulturnih specifik pri poslovanj ter gospodarskih in političnih pogledih na prihodnost JVE, svoje poglede in izkušnje z aktivnostmi v okviru projekta SI-K Exportcoop SEE pa so predstavile tudi nekatere kooperacijske skupine iz Slovenije in avstrijske Koroške.

Arhiv: Slovenija in Srbija še naprej dobri zaveznici

Ljubljana, 20. februarja 2015 – Preko 200 slovenskih in srbskih gospodarstvenikov sta danes v okviru slovensko-srbskega foruma na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) nagovorila predsednika Vlad Slovenije in Srbije. Vpisala sta se tudi v knjigo častnih gostov GZS.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.