Novice


Arhiv: Minister Erjavec o poslovanju z Rusijo

Ljubljana, 6. julij 2015 – Na Gospodarski zbornici Slovenije so se danes na tradicionalnem letnem srečanju z ministrom za zunanje zadeve RS Karlom Erjavcem sešli člani Slovensko – ruskega poslovnega sveta. Osrednji poudarek srečanja je bil pregled aktivnosti podjetij, ki sodelujejo z Rusko federacijo ter razprava o trenutnih razmerah na ruskem trgu.

Arhiv: Uspešen obisk slovenskih podjetij v Nemčiji

Ljubljana, 18. junija 2015 – Predstavniki 23 slovenskih podjetij so se danes vrnili s poslovnega obiska na Bavarskem in v Baden-Württembergu, kjer so se srečali s poslovneži 70 nemških podjetij. Gospodarstveniki obeh držav so se udeležili dveh poslovnih konferenc, usmerjenih v nadaljnjo krepitev in nadgradnjo poslovnih odnosov. Slovenski podjetniki so spremljali slovenskega predsednika Boruta Pahorja na uradnem obisku Nemčije.

Arhiv: Vietnam preko Luke Koper v Evropo

Ljubljana, 16. junij 2015 – Na Gospodarski zbornici Slovenije se je danes v spremstvu manjše gospodarske delegacije mudil vietnamski minister za industrijo in trgovino Vu Huy Hoang. S predstavniki slovenskih podjetij so razpravljali o aktualnih poslovnih in investicijskih priložnostih v Vietnamu, poseben poudarek pa je bil namenjen transportu in logistiki.

Arhiv: Srbske občine in mesta vabijo slovenske vlagatelje

Ljubljana, 11. junija 2015 – Na današnji konferenci o investicijskih priložnostih v Srbiji, ki jo je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju s Srbsko-slovenskim poslovnim klubom Slovenija, je več srbskih mest in občin predstavilo svoje investicijske lokacije, primerjalne prednosti in spodbude, ki jih namenjajo tujim vlagateljem.

Arhiv: Luka Koper pomembno okno Madžarske v svet

Ljubljana, 28. maja 2015 – V informacijski tehnologiji, logistiki in agroživilstvu je velik potencial za sodelovanje med slovenskimi in madžarskimi gospodarstveniki, se je strinjalo okoli 50 udeležencev včerajšnjega poslovnega seminarja o poslovanju in priložnostih na madžarskem trgu. Dogodek v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in v sodelovanju z Veleposlaništvom Madžarske v Sloveniji je bil usmerjen v vzpostavljanje novih kontaktov in krepitev že obstoječih ter izmenjavo informacij.

Arhiv: 50 milijonov razlogov za vstop na tajski trg

Ljubljana, 21. maj 2015 - Predstavniki evropskega združenja EABC (The European ASEAN Business Centre in Thailand) in slovenskih podjetij so na današnjem poslovnem seminarju na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) slovenskim podjetnikom predstavili Tajsko kot vstopno točko na trge Jugovzhodne Azije.

Arhiv: Na GZS o Afriki

Ljubljana, 20. maja 2015 - Več kot sto slovenskih in afriških poslovnežev je na današnji mednarodni konferenci 4. dan Afrike na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) v sklopu petih tematskih panelov razpravljalo o novih razvojnih izzivih črne celine.

Arhiv: Indija: priložnosti v visoki tehnologiji

Gospodarska zbornica Slovenije je skupaj z Veleposlaništvom Indije v Sloveniji 12. maja 2015 pripravila posvet z naslovom Indija: novi okviri poslovanja in nove poslovne priložnosti. Dogodka se je udeležilo okoli 25 predstavnikov gospodarstva.

Arhiv: Slovenska delegacija v Mehiki

Gospodarska delegacija petih podjetij pod vodstvom predsednika GZS, mag. Sama Hribarja Miliča, je v začetku maja 2015 obiskala Mehiko.

Arhiv: Na poslovnem zajtrku o Nigeriji

Ljubljana, 23. aprila 2015 - Tokratni poslovni zajtrk, ki ga je danes pripravila Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju s Slovensko - nigerijsko gospodarsko zbornico in organizacijo Business in Africa Pays, je bil namenjen predstavitvi Nigerije, njenega poslovnega okolja in možnosti za gospodarsko sodelovanje s Slovenijo.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.