Mediji

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije v severno Primorski regiji 2014-2015

GZS-Območna zbornica za severno Primorsko danes nagrajuje najboljše inovacije v regiji. Na letošnji razpis za izbor najboljših inovacij v regiji je prispelo 10 prijav. Komisija za inovacije je prispele prijave ocenjevala po kriterijih inovativnosti, gospodarskih rezultatih ter trajnostnem vidiku.

Arhiv: Vajeništvo kot priložnost za boljšo zaposljivost

Več kot 50 udeležencev je na današnji konferenci na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) razpravljalo o priložnostih in izzivih, ki jih prinaša vajeništvo in o dobrih praksah povezovanja gospodarstva in izobraževanja. Dogodek sta organizirali GZS in Slovensko - nemška gospodarska zbornica (DESLO).

Arhiv: O pasteh javnega naročanja podjetja na novinarski konferenci

Predstavniki podjetij iz panog, na katere ima javno naročanje največji vpliv, so na današnji novinarski konferenci na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) spregovorili o posledicah in vplivu dosedanjih praks javnega naročanja na poslovanje. Izpostavili so tudi predloge za preprečevanje tržnih anomalij na tem področju.

Arhiv: Podpisana nova Kolektivna pogodba komunalnih dejavnosti

V petek, 5. junija, je bila slavnostno podpisana nova Kolektivna pogodba komunalnih dejavnosti, ki zavezuje vse delodajalce, ki opravljajo kot glavno dejavnost eno od dejavnosti, ki so uvrščene v resor Zbornice komunalnih dejavnosti.

Arhiv: Podeljena priznanja za najboljše inovacije v Primorsko-notranjski regiji 2014-2015

Območna zbornica Postojna je danes podelila priznanja za najboljše inovacije v regiji.

Arhiv: Doslej 5 regionalnih podelitev priznanj za najboljše inovacije – Slovenija bogatejša za 27 zlatih regionalnih priznanj

V celjski, posavski, gorenjski, savinjsko-šaleški ter koroški regiji so območne in regionalne gospodarske zbornice že proglasile najboljše inovacije in inovatorje za leto 2014-2015 ter jim podelile priznanja.

Arhiv: Veliko zanimanje za slovenske proizvode na Nacionalnem dnevu trgovskih agentov v Parizu

Na včerajšnjem Nacionalnem dnevu trgovskih agentov, ki se ga je udeležilo prek 450 agentov iz cele Francije, je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z veleposlaništvom RS v Parizu, zastopala sedem slovenskih podjetij.

Arhiv: Člani GZS, ki opravljate obrtno dejavnost, pozor!

Nekateri člani GZS v teh dneh s strani Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS) prejemate račune za plačilo prispevka za izvajanje Kolektivne pogodbe za podjetništvo in obrt v višini 2 evrov na zaposlenega delavca pri posameznem delodajalcu, ki opravlja obrtno dejavnost.

Arhiv: Okoljski dan gospodarstva: Slovensko gospodarstvo v stičišču ukrepov podnebnih sprememb

Ljubljana, 4. junija 2015 – Da bi na globalni ravni preprečili negativne posledice rastočih emisij v zrak in s tem povezanega segrevanja ozemlja, tečejo na globalni ravni prizadevanja, da se dvig temperature ohrani pod 2 °C v primerjavi s predindustrijsko dobo. O tem, na kakšen način to doseči in kaj to pomeni za gospodarstvo, je razpravljalo okoli 80 udeležencev na današnjem Okoljskem dnevu gospodarstva v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

Arhiv: Samo Hribar Milič imenovan za generalnega direktorja GZS

Na današnji seji Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so člani z ministrom za finance razpravljali o trenutnih razmerah v Sloveniji, vezano na proračun, davke in reforme. Za generalnega direktorja GZS je bil na seji imenovan mag. Samo Hribar Milič.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.