Mediji

Arhiv: Malo gospodarstvo za več kisika podjetniškemu ognju

Arhiv: Malo gospodarstvo za več kisika podjetniškemu ognju

Ljubljana, 15. aprila 2015 – Prek 100 gospodarstvenikov je na današnji 2. konferenci MSP za mala in srednja podjetja v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije - Podjetniško trgovske zbornice (GZS-PTZ) razpravljalo o lažjem dostopu do virov financiranja, davčnih blagajnah, pa tudi o učinkovitejšem izobraževanju podjetnikov. V okviru konference je potekalo tudi poslovno informativno B2B srečanje z avstrijskimi trgovskimi agenti na temo internacionalizacija poslovanja MSP. Podeljeno je bilo priznanje Pomladni veter.

Arhiv: Češki in slovenski gospodarstveniki s predsednikoma vlad o krepitvi sodelovanja

Ljubljana, 13. aprila 2015 – Ob priložnosti obiska predsednika vlade Češke republike, Bohuslava Sobotke, v Sloveniji, je na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) potekal češko-slovenski poslovni forum. Slovenske in češke gospodarstvenike sta nagovorila tudi predsednika obeh vlad.

Arhiv: Dubajski radar zaznava tudi slovenske proizvode

Arhiv: Dubajski radar zaznava tudi slovenske proizvode

V organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) se v ZAE mudi delegacija enajstih slovenskih podjetij iz različnih gospodarskih panog. Slovenska podjetja so se danes predstavila dubajskim gospodarstvenikom.

Arhiv: Slovenska gospodarska delegacija na poslovna srečanja v Združene arabske emirate

Ljubljana, 27. marca 2015 – V ponedeljek, 30. marca, v organizaciji Gospodarske zbornica Slovenije (GZS), na pot odhaja delegacija enajstih slovenskih podjetij iz različnih gospodarskih panog, ki se bodo med 31. marcem in 2. aprilom 2015 udeležila poslovnih srečanj v Abu Dhabiju in Dubaju.

Arhiv: Podeljena nagrada za najboljši inženiring projekt

Ljubljana, 26.3.2015 - Na današnji letni konferenci ZING na GZS je nagrado za najboljši inženiring projekt v preteklem letu prejelo podjetje ESOTECH, d.d. Velenje, za projekt »Modernizacija kontiliva« v tovarni Acroni, d.o.o. na Jesenicah.

Arhiv: MEDIJSKI MANIFEST o knjigi

Na konferenci »Knjiga in mediji«, 3. tematski konferenci založnikov in knjigotržcev, ki je potekala 19. marca 2015 v Ljubljani, smo ugotovili – in tudi v družbi in pri oblasteh zasledili takšno prepričanje –, da je knjiga temeljni steber slovenske kulture in identitete. Knjiga je nepogrešljiva za razvoj vsakega posameznika in nacionalne skupnosti v celoti, za kakovost življenja ter za vzpostavljanje povezane in za razlike razumevajoče skupnosti. Še posebej bi se morali tega zavedati v času gospodarske in družbene krize. Da bi knjigi omogočili učinkoviteje opravljati njeno poslanstvo, smo soglasno sprejeli medijski manifest o knjigi.

Arhiv: Novo usposabljanje za kemijskega tehnologa

23. marca je Gospodarska zbornica (GZS) na svojem sedežu na Dimičevi 13 v Ljubljani organizirala poseben dogodek, kjer je bil predstavljen nov program usposabljanja za operativnega tehnologa v kemijski industriji (POT-Ke). Zavod RS za zaposlovanje je namreč skupaj z Združenjem kemijske industrije pri GZS pripravil poseben program usposabljanja za ta poklic, saj glede na povpraševanje podjetij iz te panoge opažamo pomanjkanje kemijskih tehnikov. Zanimanje mladih za zaposlitev v kemijski industriji pa je precejšnje.

Arhiv: Podjetja v državni lasti in postopek privatizacije v Sloveniji

Na konferenci Podjetja v državni lasti in postopek privatizacije v Sloveniji, ki ga je 17. marca 2015 organizirala Evropska komisija v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, je vrsta eminentnih domačih in tujih strokovnjakov spregovorila o pomenu podjetij v državni lasti, procesu privatizacije in dobrih praksah pri upravljanju podjetij v državni lasti.

Arhiv: Natura 2000 za Slovenijo ni problem, če skupaj z Evropsko komisijo zagotovi gospodarne pogoje za njeno izvajanje.

Zaključki, povzetki, predstavitve posveta GZS, 9.3.32015 - Natura 2000 - ovira ali priložnost za razvoj ?

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.