Mediji

Arhiv: Poznate poslovne priložnosti, ki jih slovenskim podjetjem ponuja CERN?

Sodelovanje s CERN-om ima pozitiven vpliv na podjetja - od pridobivanja novih strank do mednarodne prepoznavnosti.

Arhiv: Več kot 160 makedonskih in slovenskih poslovnežev na poslovnem forumu v Skopju

Slovenska gospodarska delegacija spremlja uradni obisk ministra Hana v Skopju. Na forumu so udeleženci naslovili izzive in priložnosti sodelovanja predvsem na področjih digitalizacije, inovativnih tehnologij in energetike. Velik del networkinga in bilateralnih sestankov ostaja namenjen »klasičnim« področjem trgovinske menjave in poslovnih kooperacij.

Arhiv: Strateški svet za energetski prehod

Člani Strateškega sveta za energetski prehod pri GZS, ki združuje tako predstavnike energetskih podjetij v vlogi proizvajalcev in ponudnikov električne energije, kot predstavnike energetsko intenzivnih podjetij v vlogi kupcev, so se na izrednem sestanku, na katerega so povabili tudi predstavnike vlade, pogovarjali predvsem o težavah podjetij zaradi visokih cen energentov.

Arhiv: Poslovna delegacija na obisk v Severno Makedonijo

Ljubljana, 12. december 2022 - Jutri se v Severno Makedonijo na poslovni obisk odpravlja gospodarska delegacija predstavnikov 26 slovenskih podjetij, ki bo spremljala uradni obisk ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo RS Matjaža Hana v Skopju.

Arhiv: V Egipt odhaja delegacija lesnih in pohištvenih podjetij

Ljubljana, 12. december 2022 - Jutri, v torek, 13. decembra 2022, v Kairo, Egipt odhaja delegacija predstavnikov lesnih in pohištvenih podjetij. Gre za gradnjo in utrjevanje poslovnih kontaktov v Egiptu in širše v MENA regiji, ki predstavlja zelo zanimiv trg za slovenska lesna in pohištvena podjetja. V času obiska si bo delegacija ogledala tudi Cairo Wood Show, enega večjih sejmov v tej regiji, namenjenega lesni in pohištveni industriji.

Arhiv: Vesna Nahtigal z novim leto prevzema funkcijo generalne direktorice GZS

Ljubljana, 9. december 2022 – Vesna Nahtigal je s 1. januarjem 2023 imenovana za novo generalno direktorico GZS s štiriletnim mandatom.

Arhiv: Skupščina GZS o planu dela za leto 2023

Ljubljana, 8. decembra 2022 – Skupščina GZS je na današnji seji potrdila Plan dela GZS za leto 2023.

Arhiv: Skupna izjava delodajalskih organizacij o predlogu zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize

Ljubljana, 7. 12. 2022 - Delodajalske organizacije - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), Trgovinska zbornica Slovenije (TZS), Združenje delodajalcev Slovenije (ZDS) in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS) so na predsednika vlade in pristojne ministre naslovili skupno stališče do na vladi potrjenega predloga zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize.

Arhiv: Zagonska podjetja združena pod eno streho

Ljubljana, 7. 12. 2022 - Sekcija startup in scaleup podjetij (SSP) združuje 39 ustanovnih članov. Nastala je na pobudo GZS - Zbornice osrednjeslovenske regije in Kluba poslovnih angelov Slovenije.

Arhiv: Ob 5-letnici Akademije gradbenih investicij o pomenu kadrov

»Akademija je od nastanka opravila eno ključnih vlog na področju investicij v infrastrukturo in v prihodnje bo njena vloga še bolj pomembna z vidika obveznosti, ki jih imamo na področju zelenega prehoda,« je ocenil minister za infrastrukturo Bojan Kumer, ki je bil osrednji govornik na slovesnosti ob petletnici delovanja Akademije gradbenih investicij (AGI). Ustanovljena je bila kot 50-urna šola v okviru GZS in je namenjena strokovnjakom, ki vodijo ali sodelujejo v investicijskem procesu. 160 dobitnikov certifikata je v okviru izobraževanja razvilo kompetence in se seznanilo s primeri dobrih praks.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.