Mediji

Arhiv: Tovornjak z donacijami slovenskih podjetji na pot v Ukrajino

Gospodarska zbornica Slovenije se je skupaj s petnajstimi donatorji iz vrst slovenskega gospodarstva pridružila številnim akcijam pomoči in solidarnosti za najbolj prizadete prebivalce in podjetja v Ukrajini.

Arhiv: Zakaj bi vaše podjetje vključilo investicijsko namero ali projekt v investicijsko platformo GZS?

GZS je vzpostavila investicijsko platformo, ki vključuje investicijske predloge oz. namere članov GZS. Glavni namen je vplivati na odločevalce oz. razpisovalce, ki v tem in naslednjih letih do leta 2027 pripravljajo javne razpise za podjetja.

Arhiv: Podeljene nagrade NETKO 2022

Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS in Register.si nagrajujeta najboljše spletne projekte podjetij, ustanov, uradov in posameznikov, ki domujejo in si dovolijo odpreti vrata v digitalen svet na domeni .si.

Arhiv: Ključna vprašanja: Pogovor gospodarstva in politike

Ljubljana, 30. marec 2021 – Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje Manager in AmCham Slovenija, ki sestavljajo Gospodarski krog, se zavedajo pomena sodelovanja in dialoga s politiko, zato so na današnjem dogodku gostile predstavnike devetih političnih strank z največjo podporo v javnomnenjskih raziskavah. Skupaj so naslovili vprašanja s področij vitke in prijazne, zelene in pametne ter napredne, sposobne in ambiciozne Slovenija.

Arhiv: Nagrada Feniks v roke podjetju 3 Projekt

Ljubljana, 30. marec 2022 - GZS - Zbornica za poslovne in storitvene dejavnosti je danes podelila nagrado Feniks za projekt leta 2021 na področju management consultinga podjetju 3 Projekt d.o.o. za projekt Celovita optimizacija logističnih procesov za podjetje ISKRAEMECO.

Arhiv: Kako lahko na najbolj enostaven način prispevate k zmanjševanju odpadkov in zdravju zaposlenih?

GZS - Zbornica komunalnega gospodarstva je pričela z iniciativo Voda iz pipe, ki je del vseslovenske komunalne pobude Skupaj za boljšo družbo. Podpornika iniciative sta tudi Ministrstvo za okolje in prostor in Ministrstvo za zdravje.

Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva: Horizonti prihodnosti za razvojni preboj Slovenije v družbo znanja in blaginje

Ljubljana, 23. marec 2022 – Med ključne pogoje razvojnega preboja Slovenije sodijo usposobljeni kadri, stabilni viri financiranja, okrepljena vlaganja v RR ter učinkovit socialni dialog, so se strinjali udeleženci današnjega 16. Vrha slovenskega gospodarstva.

Arhiv: Poslovni forum gradbeništvo in komunala v Dubaju

Slovenska podjetja s področja gradbeništva in komunalnega gospodarstva so na današnjem poslovnem forumu izpostavila inovativne rešitve na področju ravnanja s pitno in odpadno vodo. Predstavila so svoje 15-letne dosežke pri načrtovanju in izgradnji komunalne infrastrukture, oskrbe s pitno vodo ter odvajanja in čiščenja odpadnih voda.

Arhiv: Blagovna menjava pokazatelj konkurenčnosti slovenskega gospodarstva

Ljubljana, 23. marec 2022 – Po podatkih o lanskoletni blagovni menjavi, ki jih je objavil Statistični urad Republike Slovenije, je ta v letu 2021 presegla 80 milijard EUR.

Arhiv: Kako razrešiti možne nesporazume med delodajalcem in zaposlenimi?

Predlagamo, da v primeru, ko vaši interni razgovori niso uspešni, takšne nesporazume v konkretnih primerih predlagate v reševanje novoustanovljenemu Centru za svetovanje, izobraževanje in mediacijo GZS.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.